Kréta, Plakias - kam na výlety?

313
1.8.18 10:34

Kréta - Plakias

Zdravím,

byl prosím někdo v poslední době na Kréta konkrétně Plakias? Můžete mi doporučit kam chodit na pláž, jestli je třeba brát sebou boty do vody kvůli ježkům nebo ostrým kamenům. Kam na výlety po okolí či nějaké fakultativní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
864
1.8.18 11:20

já teda byla v Plakias už před nějakou dobou, ale počítám, že se to moc nemění. je tam jedna veliká písečná pláž + nějaké menší, kde jsou i kameny. Boty do vody jsem nenosila, u písečné pláže to nebylo nutné. Pokud půjdete někam za městečko, na „divoké“ místečko, tak bych boty možná použila.
Vybavuju si poměrně vydatný vítr od moře, lítaly nám ručníky z pláže :)

pěšky se dá dojít na Damnoni - taky hezké místo, pláž, restaurace. Z výoletů si vzpomínám na cestu lodí na Preveli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.8.18 11:36

@lapagerie děkuji :) a co se týče suvenýru.. co je dobré koupit ..přivezla jste si třeba olivový olej? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.8.18 11:43

já toho moc nevozím, většinu peněz projím a procestuju :) Ale olivový olej je vždycky dobrý. Fajn jsou řecká vína, ovčí sýry nebo tradiční pálenka Ouzo. Pokud máte ráda anýz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.8.18 12:32

@lapagerie a co se týče jídla v místnich podnicích..jak se to pohybuje cenově a co je dobré si třeba dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.8.18 12:40

tak cenově to už fakt nevím, byla jsem tam před pár lety… Ale počítejte jako jinde v zahraničí v turistických lokalitách. Jídlo? No řecké speciality a plody moře,. Ale to už si poradítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.8.18 12:44

@lapagerie děkuji za vyčerpávajicí informace :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie