Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
byl prosím někdo v poslední době na Kréta konkrétně Plakias? Můžete mi doporučit kam chodit na pláž, jestli je třeba brát sebou boty do vody kvůli ježkům nebo ostrým kamenům. Kam na výlety po okolí či nějaké fakultativní ![]()
já teda byla v Plakias už před nějakou dobou, ale počítám, že se to moc nemění. je tam jedna veliká písečná pláž + nějaké menší, kde jsou i kameny. Boty do vody jsem nenosila, u písečné pláže to nebylo nutné. Pokud půjdete někam za městečko, na „divoké“ místečko, tak bych boty možná použila.
Vybavuju si poměrně vydatný vítr od moře, lítaly nám ručníky z pláže ![]()
pěšky se dá dojít na Damnoni - taky hezké místo, pláž, restaurace. Z výoletů si vzpomínám na cestu lodí na Preveli
@lapagerie děkuji
a co se týče suvenýru.. co je dobré koupit ..přivezla jste si třeba olivový olej? ![]()
já toho moc nevozím, většinu peněz projím a procestuju
Ale olivový olej je vždycky dobrý. Fajn jsou řecká vína, ovčí sýry nebo tradiční pálenka Ouzo. Pokud máte ráda anýz ![]()
@lapagerie a co se týče jídla v místnich podnicích..jak se to pohybuje cenově a co je dobré si třeba dát ![]()
tak cenově to už fakt nevím, byla jsem tam před pár lety… Ale počítejte jako jinde v zahraničí v turistických lokalitách. Jídlo? No řecké speciality a plody moře,. Ale to už si poradítě