Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mohla ti prasknout nějaká žilka, to je v těhotenství hned. Pokud to nepokračuje dál, tak bych to nijak neřešila.
@JancaS84 děkuji, je to všechno poprvé a moc si to přeji, aby vše vyšlo.
Mám to stejně jako ty. Jsem taky ve 12tt a v sobotu jsem měla to stejné. Jsem po IVF a volala jsem raději do nemocnice na pohotovost. Prý se to může stát a pokud nezačneš vyloženě krvácet, tak se není čeho brát. V pondělí jsem pak byla u Dr a tam bylo vše v pořádku
hlavně klid a nestresuj se ![]()
Jít kvůli lehkému špinění v těhotenství na pohotovost mi teda blbost nepřijde a když ne na pohotovost tak určitě druhý den k doktorovi. Já tě nechci strašit, ale já takhle potratila. Růžovej flek na toaleťáku, pak nic a za týden ze mě šli sraženiny krve a byl konec. A to z blbé kapky. Dostala jsem utrogestan na zastavení krvácení a dostala jsem neschopenku v práci. Vím, že stejně nic moc proto pořád udělat nejde, ale alespoň to konzultovat s lékařem a nasadit léky na udržení. Doufám, že to není stejný případ jako můj a budu ti držet pěsti aby vše dobře dopadlo ![]()
Já špinila “růžově” strašně dlouhou dobu. Doktorka mě kvůli tomu častěji kontrolovala. Jeden den se to zhoršilo a jela jsem na pohotovost. Tam doktorka arogantní, co tam vůbec dělám, že mi nic není. Dva dny na to jedu na pohotovost znovu, pro silné krvácení a vycházeli ze mě krevní sraženiny. Naštěstí krevní sraženina nevzala s sebou i miminko. Dostala jsem na pohotovosti nějaké injekce a do teď beru utrogestan. Jsem teď 13+6TT. Držím palce ať je vše v pořádku. Minimálně u doktorky bych se stavila. Vždy my bylo řečeno, radši jet 100× zbytečně než 1× pozdě. ![]()
Ahoj, ja bych tohle neřešila, pokud to nebude vic. Nejspíš jen došlo k narušení nějaké žilky, taky se to může stát po sexu. Lékař s tím stejně nic moc neudělá, pokud to má odejít, tak to odejde. Snažila bych se být víc fyzicky v klidu a vydržet. Teď už je spontánní potrat min pravděpodobný, z růžové kapky bych nesilela ![]()
V prvním těhotenství jsem krvácela půl dne v 11tt. Radši na pohotovost, nasazen Utrogestan a na nic se nepřišlo.
V druhém těhotenstvi jsem hodně zakrvácela po sexu v asi 15tt. Trvalo to asi 4 hodiny a postupně ustávalo. Druhý den jsem měla kontrolu u svého gynekologa a ještě pořád lehce krvácela/špinila.
Obě těhotenství dopadly dobře.
Dobrý den,
Čím blíže jsem screeningu a konci 1. trimestru, tím více jsem ze všeho vyděšená, aby to klaplo do druhého trimestru…
Anonym, nikdo o těhu neví.
Začínám 12tt a mám skoro týden do screeningu.
Dnes večer jsem měla na kalhotkách růžovou skvrnu z krve.
Když jsem to viděla, začala jsem panikařit, jestli nepotrácím. Ač jsem ale zkoumala a kontrolovala jakkoli, ani smítko krve už ze mě nevyšlo.
Je možné, že šlo třeba o prokrvávání či roztahování dělohy? Nebo i takto může začít potrat, tedy jemnou malou kapkou? Samozřejmě mě vsugerovaně začal bolet i podbřišek
Na pohotovost kvůli kapce mi přijde jako blbost, zase se mi nechce k doktorovi, když tam za necelý týden jdu…
Asi to mám nechat být, když je to jen kapka, že?