Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po potvrzení gyn bych mu řekla, co děláte za práci, a buďto vám dá neschopenku, nebo pokud zvedáte více, než se smí, musí vás přeřadit jinam nebo nechat proplaceně doma.
Až budete volat na gyn, zeptejte se.
No, prescasy jako tehotna delat nesmis, zvedat predmety nad 10kg taky ne, omezeni na teploty tam bude taky, ale to z hlavy nevim… Takze nastuduj co je pro těhotné zakázané a nech se přeřadit na vhodnou práci, pro neschopenku neni s čerstvě pocuranym testem duvod. Samozřejmě pokud se nejake zdravotni problemy objevi, tak na tu neschopenku muzes jit i z te nahradni prace.
@Anonymní píše: Více
Zažádej si o přeřazení na práci vhodnou pro těhotné. Když jí pro tebe nebudou mít, tak máš nárok být doma za 100 % platu. Na neschopence půjdeš finančně dolů a budeš omezená vycházkama. Zaměstnavatel tě bude jistě tlačit do neschopenky, ale nedej se.
@Anonymní píše: Více
Preradit na jinou praci.
Ale tedy vstavat v 5 a byt doma ve 3, to si stezujes nebo se chlubis ![]()
@Tarena píše: Více
A to já bývám doma ještě později než ve 3
![]()
Jinak ano, nechej se přeřadit nebo PN se 100% náhradou.
@izabe píše: Více
Mne to prijde prave super, byt takhle brzy doma ![]()
@Tarena ne nechlubím
jako zda se to super, ale od 6 rána v zimě cely den, jen 30 min pauza.
pak už mi to do těch 3 přijde vždycky nakonečné ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Tak pokud ji nenajdou vhodne místo tak na PN půjde a nebude krácena.
Neschopenka je na posouzení lékaře ohledně tvého zdravotního stavu v těhotenství. Pokud ji chceš aniž bys měla nějaké problémy, tak to záleží na něm zda tě nechá doma.
Ahoj holky, jsem těhotná, takže jupí. Jenže… dělám 8.5h denně v zimně a zvedám těžké věci, k tomu celý den na nohou a jsem na to sama, stres, lítám mezi zdvižkama a kamionama. Už jednou jsem potratila, 6 měsíců jsme se snažili, k tomu mám hypotyreózu, bloklou krční páteř. Chcou po mě i dost často přesčasy, vstávám v 5h a doma jsem tak ve 3h odpoledne. Nejde o to, že bych chtěla dojít systém, ale mam strach, abych z toho nepotratila.
Chtěla bych se tak zeptat, kdy jít na nemocenskou? A mám na ní vůbec šanci? Momentálně jsem 4tt