Fotka z ultrazvuku zobrazení nosánku a Downův syndrom

24
14.1.25 20:32

Fotka z ultrazvuku zobrazení nosánku a Downův syndrom

Dobrý den holky dneska jsem podle ultrazvuku 13+4 TT ultrazvuk vyšel v pořádku šílové projasnění 2,13 mm zbytek vyšetření miminka v pořádku jen nešla zobrazit moc pupeční šňůra a nosní kůstka jelikož bylo miminko špatně natočené snažili jsme se ho probudit ale chvíli se hýbalo poskočilo cucalo si Paleček ale stále se neotočilo na správnou polohu něco z kraje říkala že nosánek má ale nevím jestli nosní kůstku chtěla bych uklidnit jestli se nemám stresovat vůbec ultrazvukama protože já na fotkách nevidím vůbec nosánek. Přikládám foto jinak krev špatná také přiložím foto a Downův syndrom 1:86 je mi 35 let strašně se bojím a jsem za 14 dní pozvaná na ultrazvuk na potvrzení nosní kůstky takže budeme doufat že miminko bude ve správné poloze a za dva dny jsem objednaná na genetiku chtěla jsem odběr chloriových klku Ale to asi nepůjde načetla jsem si že mám placentu dole vzadu. Nevím jestli je dobrá krev no. Říkala že placenta by se mi měla vytáhnout že se nemám stresovat. Moc děkuji za povzbuzení a uklidnění mám nervy v kýbli děkuji holky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
14.1.25 20:55

Takže rozumím tomu správně, že profík co viděl xxxx ultrazvuků si není jistý, ale očekáváte relevantní odpověď podle rozmazané fotky od lidí co moc uzv neviděli?

Hlavně to chce klid a nestresovat se, stejně nic nezmění situaci ať to tam 10 lidí uvidí a 10 ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
14.1.25 20:57

Z těch ultrazvuku moc nepoznám, ale jestli te to povzbudí, já měla riziko 1:60 a mám zdravé dítě…u nás se jim blbe merilo to projasneni, pac prcek sebou moc mrskal, ale hlavne říkali, že to často vychází blbe kvůli veku, bylo mi 36.
Držím palce, to čekání je hrozne, ale já si furt snažila říkat, že dokud to nemám potvrzené nebo vyvracene, tak stejně nic nevymyslim…držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 20:58

@Patejl1 Ne že by jsi nebyl jistý doktorka jí prostě jenom neviděla jelikož byla hlavička špatně natočená takže musím znovu za 14 dní nebylo to ano ani ne tak uvidíme potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 20:59

@Beruska999999 určitě moc děkuju za povzbuzení to je to člověk potřebuje co nejvíc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
14.1.25 22:17

Měla jsem 1:25 u druhého 1:125. Dvakrát plodovka, dva kusy zdravých dětí. Velmi krásných dětí. Oba jak ze žurnálu. Dnes věk 14 a 11.
Hodně štěstí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 22:19

@alisekR :srdce: :srdce: :srdce: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.1.25 20:30

Ahoj, máme také podezření na Downův syndrom. Vysoké NT :(.. no a na ultrazvuku paní doktorka také nemohla najít nosní kůstku. Naštěstí jsem měla foto ultrazvuku od jiného doktora, kde šla zase pěkně vidět a bylo mi to i potvrzeno. Takže se vůbec nestresuj, nedělá to dobře ani tobě, ani miminku. Vím o čem mluvím, sama si prožívám kvůli toho stresu habaděj. Takže hlavu vzhůru. Může být jen malinko blbě otočené :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.1.25 23:15

@Manamana453 moc děkuji :srdce: je mi na nic mám i dole vzadu placentu prý se postupně vytáhne 🙏 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
16.1.25 09:17

@Montynkaa my zase máme dole na přední straně, taky se na to moc netvářili. Ale pokud nešpiníš, tak by to mělo být v pořádku. Taky nám bylo řečeno, že se vytáhne nahoru. Jen se zbytečně netahat s těžkými věcmi. Věřím, že nám oboum vyjde vše v pořádku :kytka:. Musíme věřit. Přecejen, toho Downíka má 1 dítko z 86.. musíš se na to dívat takhle. Navíc, krev vychází poměrně často blbě a potom to nic není :andel:. Takže držím palečky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
16.1.25 20:47

S největší pravděpodobností ti vysoké riziko na DS vyšlo kvůli věku. Každopádně bych neváhala a šla na odběr plodové vody. Bez výsledku v ruce budeš akorát cele těhotenství nervózní. Já byla také na odběru plodové vody a zpětně jsem za to moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
16.1.25 22:49

Pro vas vek je populacni riziko cca 1:280 tj. vam to vyrazne zvysila hlavne krev. Konkretne nizka hladina Pappa a vyssi hladina freebetaHCG. Pritomnost ci neritomnost nosni kustky take sehrala svou roli. Je to vse ale jen matematicke vyjadreni rizik, ne diagnostika. Ceka vas pravdepodobne odber plodove vody spise nez klku. Mohu vas take uklidnit, ze i ja mam zdrave deti pres jeste horsi cisla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.1.25 22:58

@peclen ano s něčím souhlasím ale HCG jsem měla výborný mi řekla dnes genetička 🤔tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.1.25 23:03

@peclen a moc děkuji dnes jsem platila 12500 Kč za krev u mě to prý bylo možné díky dobrému ultrazvuku a tím že mám HCG v pořádku a nosní kustka nebyla zobrazena jen díky miminku že spalo kašlala jsem chodila a stejně se neprobralo zkontrolovala jinak skoro vše ale byl to chvilkami boj jednou mi poskočilo strcilo Paleček do pusinky a usnulo♥️ 😆 nu a proto se prý nevysezrila a přesně jak říkáte zadala se do programu a bylo.no a za 14 dní jdu na dovysetreni kůstky a prý budeme doufat že nám mimco nebude zase spinkát😃ale genetička říkala že to doporučuje krev jen pokud to jde jak je zvýšené HCG nebo malá abnormalita na ultrazvuku tak už doporučuje plodovou vodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
17.1.25 10:27

@Montynkaa Já byla po prvním screeningu na krevním NIPT testu Prenascan a po 2. screeningu jsem šla stejně na odběr plodové vody. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí