Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
potrebovala bych poradit.. ja mam krevni skupinu 0+, muj syn 0- a ted jsem zjistila ze jsem tehotna asi tak 7tt muzete mi nektera rict jak je s negativnim rh faktorem?? Tyka se me to?? nebo ne??
Diky Maty
Ahojka, pokud se nepletu, tak problém by byl v případě, kdy bys ty byla Rh- . Pokud jsi Rh pozitivní, mělo by to být OK.
Pohodové těhu:-)
Jazzi a Matýsek 3 1/2 m.
Urcite je to v pohode. Problem by mohl byt, pokud by to bylo obracene, takhle je to urcite OK.
Mroe
Zrovínka jsem myslela na to, že jsem zapomněla, jakou mám krev. Vím, že to byla 0, ale teď nevím, jestli + nebo -. Takže podle toho, co píšete, to byla asi negativní, že? Protože se nikdo nepídil po tom, jakou krev má přítel.
Blbost, pozitivní, teď si to čtu znovu. Takže asi mám 0 RH+ (D).
Souhlasím s holkama.Problém by byl obráceně,ale to Ti nejlíp vysvětlí Tvůj gynďař.
Pa L.
Holky,
diky za odpovedi..Na Gyndu jdu zitra ale k novemu doktorovy tak jsem se radej zeptala i tady..
Maty
ahojky,
já to mám s dcerou naopak - jsem 0- a ona 0+.
Hlídají si to ale v porodnici a každé takové mamči dají hned injekci, aby si tělo nevytvářelo protilátky k dalšímu mimču.
Takže neměj strach, i kdyby jsi si nebyla jistá, v porodnici by se o to postarali hned po prvním porodu ![]()
Zatím, Veronika
Ahojky, pokud máš Rh faktor pozitivní tak si opravdu nemusíš dělat starosti. U Rh faktoru negativní podle toho co si pamatuji není ani první těhotenství nějak ohrožené.To ale určitě musí posoudit doktor.Po porodu je ale potřeba dostat injekci, která má snížit riziko pro další těhotenství. Znám případ kdy u Rh - k ijnekci po porodu nedošlo a potom další snažení končila potratem. Pokud má těhulka Rh - její tělo bere nově se vyvíjející plod jako narušitele, snaží se ho zlikvidovat a vlastní tělo tak uchrnit před napadením.Lidský organismus je opravdu něco tak inteligentního jen se mu prostě musí občas ukázat správná cesta
.
MartinaK
MartinoK,
ty jsi hlavička.Moc hezky a srozumitelně jsi to napsala. ![]()
Pa L.