Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Divím se,že jim to v nemocnici nedošlo,že to může být z toho
Joo hold někdy je přístup mudru opravdu zaražejicí ![]()
Ahojky potřebují radu.. Dneska mi zjistili krev v moči, ale je to jenom jedno + kdyby to bylo na tři + tak by mi musel dr. dat antibiotika.. a ty mi nechceme.. je nějky prerparat pro tehotny s tímto problémem? Pomuzou třeba brusinky v kompotu?
Ahoj, jsem ve 37. tt a zjistili mi krev v moči +++. Bílkovina negativní. Měla jsem teď asi 3-denní lehkou virózu (kašel, rýma, bolení v krku, mírně zvýšená teplota). Může to s tím souviset? Z paní doktorky jsem žádnou kloudnou odpověď nedostala.
Za týden mám jít na kontrolu a uvidí se, co dál. Trochu se bojím, abych neměla nějakou infekci, která by se dostala k miminku. Trpím na časté tvrdnutí břicha, nejspíše poslíčky. A celkově mě bolí už minimálně 2 týdny spodek (Dr. jsem vše hlásila a podle ní je to OK a patří to k pokročilému těhotenství a přípravě na porod).
Měla jste některá něco podobného?
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem ve 37. tt a zjistili mi krev v moči +++. Bílkovina negativní. Měla jsem teď asi 3-denní lehkou virózu (kašel, rýma, bolení v krku, mírně zvýšená teplota). Může to s tím souviset? Z paní doktorky jsem žádnou kloudnou odpověď nedostala.Za týden mám jít na kontrolu a uvidí se, co dál. Trochu se bojím, abych neměla nějakou infekci, která by se dostala k miminku. Trpím na časté tvrdnutí břicha, nejspíše poslíčky. A celkově mě bolí už minimálně 2 týdny spodek (Dr. jsem vše hlásila a podle ní je to OK a patří to k pokročilému těhotenství a přípravě na porod).
Měla jste některá něco podobného?
Dobrý den,
toto jsem měla také a rozbor na bakterie negativní, může to být od mimča, které kope a různě šťouchá do močového měchýře a celkově do vylučování soustavy. Pakk je možné, že to zakrvácí, každopádně by to mohla být i hydronefroza, raději bych si nechala vyšetřit ledviny a skočila za urologem.
@barboramerk K urologovi mě ale musí asi objednat gyndař nebo můžu sama? Hydronefróza se nějak projevuje? Bolest zad nemám. Je pravda, že mě prcek dost tlačí do močáku, většinou v noci tam něco operuje, vyloženě to cítím. Kolikrát tam něco zmáčkne a já pak sotva doběhnu na wc ![]()
Další věc je, že jsem zhruba v půli těhotenství měla velké problémy s močením - když jsem delší dobu seděla, nemohla jsem si pak zajít na wc, musela jsem cvičit kočičí hřbety a podobně, abych ze sebe tu moč doslova vytlačila. Teď tento problém nemám, akorát mám takový dlouhodobý pocit neurčitého tlaku na spodek, trochu jako by se mi chtělo na wc, ale takto to mám možná od 32.-33. týdne. Mírně se to stupňuje. Dr. jsem vše hlásila a opakovaně mi řekla, že je to normální a souvisí to s tlakem dělohy a miminka. Tak nevím, jestli to někde urgovat nebo počkat ten týden do další kontroly ![]()
@Anonymní píše:
@barboramerk K urologovi mě ale musí asi objednat gyndař nebo můžu sama? Hydronefróza se nějak projevuje? Bolest zad nemám. Je pravda, že mě prcek dost tlačí do močáku, většinou v noci tam něco operuje, vyloženě to cítím. Kolikrát tam něco zmáčkne a já pak sotva doběhnu na wc
Další věc je, že jsem zhruba v půli těhotenství měla velké problémy s močením - když jsem delší dobu seděla, nemohla jsem si pak zajít na wc, musela jsem cvičit kočičí hřbety a podobně, abych ze sebe tu moč doslova vytlačila. Teď tento problém nemám, akorát mám takový dlouhodobý pocit neurčitého tlaku na spodek, trochu jako by se mi chtělo na wc, ale takto to mám možná od 32.-33. týdne. Mírně se to stupňuje. Dr. jsem vše hlásila a opakovaně mi řekla, že je to normální a souvisí to s tlakem dělohy a miminka. Tak nevím, jestli to někde urgovat nebo počkat ten týden do další kontroly
Já jsem se sama objednala k urologovi, nahlásila jsem mu, že mám krev v moči a pro jistotu mi zkontroloval právě ledviny, kvůli možné hydronefroze. Žádné jiné obtíže jsem neměla, zjistil že mi malá leží trosku na jedné ledvině a je tam menší dilatace. Ale sám gynekolog mi říkal, že to krvácení je spíš z toho jak se tam mimčo mrská. ![]()
@barboramerk Aha, a můžu se zeptat, jestli se to nějak řešilo? Mám 3 týdny do TP, tak to už by snad mohlo počkat
…Nebo budou chtít třeba vyvolávat dřív?
@Anonymní píše:
@barboramerk Aha, a můžu se zeptat, jestli se to nějak řešilo? Mám 3 týdny do TP, tak to už by snad mohlo počkat…Nebo budou chtít třeba vyvolávat dřív?
Udělali mi testy krve, zda ledviny správně fungují, testy vyšly dobře a dál se to neřešilo. Proste mimča ty ledviny zalehavají, poradili mi spát na levém boku, aby ta pravá nebyla tak zatížená. Toť vše, v závažných situacích, když je to těžká hydronefroza tak se přistupuje k císaři, aby ledvinu zachránili.
@barboramerk Paráda, tak děkuji za info, zavolám do nemocnice na urologii a poradím se s nimi. Snad nepůjde o nic vážného. ![]()
Je pravda, že jsem minulý týden hodně spala na pravém boku (měla jsem u sebe v posteli nemocného syna), tak třeba to mohla být příčina. Teď na to dám větší pozor.