Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
hemeroid? Natržení konečníku po objemné stolici, nebo análním sexu? Dva dny není nic hrozného, ale pokud to bude přetrvávat, skočila bych k dr.
![]()
Nic to byt nemusi, pokud je jasne cervena muze se jednat o prasklou zilku, cevku, a nebo vnitrni, venkovni hemeroid… Krev nesmi byt tmava az do cerna.. kazdopadne je urcite lepsi si doji k lekari.. ja to mela a byla jsem na vysetreni a nic to nebylo…jen nejaka praskla zilka…
Taky znám a byly to hemeroidy, my to máme v rodině. Šla jsem za obvodním (ten řekl, že to je ono) a pro jistotu ještě na gastro, kde doporučili vyšetření. Takže jsem absolvovala rektorkopii a kolonoskopii, přežila jsem to v pohodě a mám klid.
Já bych radši za doktorem zašla, mám radši jistotu, že je vše ok.
Ja teda nemivam krev ve stolici,ale na papire po utreni.Mam problem s hemoroidy.
Takze bud to muze to,nebo nejaka vnitrni zalezitost.Kazdopadne bych urcite sla k lekari,ja i s tim hemoroidem sla pomerne pozde a dostala jsem vynadano ![]()
A jak takové vyšetření probíhá? Mám taky takový problém. Ještě kojím a zajímá mě jestli dávájí nějaký prostředek na vyprázdnění před vyšetřením
@gredi Jojo, před koloskopií držíš dietu, den před už nejíš nic, jen vypiješ koloskopický roztok na vyprázdnění. Je to na každém pracovišti malinko odlišné, ale podstata je stejná.
Mam takovy trapny probelm. nejsme tehu ale dnes poprve jsem mela na papire jasne cervenou krev. Kdyz sem byla tehu tak sem v poslendim trimestru mela hemeroid a kdyz sme sla na velkou, bolelo to. V porodnici po porodu to doktorka pri vysetreni sestricce rikala ze jetam hemeroid ale ze to resit nebudou. Postupne se sam ztratil a uz problem nebyl. Nyni ma maly pres 8 mesicu a pri „vyprazdnovani“ sem zadnou bolest necitila. Mam celkem dost strach. Je to ale prvni den tak nevim jetsli hned zitra bezet k Dr. nebo pockat pres vikend zda to nezmizi.
Ono to jen tak nezmizi, skoc si bud do lekarny pro neco na hemeroidy anebo rovnou k doktorovi, vysetreni neboli a doporuci ti, co na to. Do tejdne mas pokoj.
Smarja resi se tu hleny a janevimco, proc by mely byt zrejme hemoroidy trapny problem? Vsak p.del celo jedno telo ![]()
Uprav si stravu. Vic pij. Hodne zeleniny. Pokud by to bolelo, z lekarny masticku Hemostop je skvela. Kdyby to pretrvavalo dyl tak k dr.
Ahoj, nechci tě strašit, ale mě před nedávnem diagnostikovali ulcerózní proktitidu (zánět konečníku). Taky jsem dřív měla hemeroidy (při těhotenství, při velkém kašli) a při stolici jsem cítila bolest. Příznaky hemeroidů samy odezněly a po čase najednou krev na papíře u stolice bez bolesti. Šla jsem k doktorce a dopadlo to, jak to dopadlo.
Přeji ti, aby to nebyl tvůj případ. ![]()
Ahoj holky, ja byla na kolono pred rokem…obcasna krev na toaletaku…hemoroidy 2.-3.stupně…jinak vse ok..brala jsem prasky na zatazeni…a ok..ted po roce pri vetsi stolici zas trochu jasne cervene krve na toaletaku a malinko i na povrchu stolice, kdyz jsem jukla do wc…muze to byt i na te stolici?
Je mi to blbé o tom psát, ale i tak se chci zeptat. Už druhý den jsem měla ve stolici krev. Těhu nejsem. Nevíte čím to může být ?
Děkuji za odpověďi a omlouvám se za anonym