Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím.
Dnes jdu po půl roce na opakování cytologie,jelikož mi minule nedopadla dobře.Sestřička mi teď při objednání nabídla si připlatit za lepší a přesnější test 500,–Kč.Jde mi samozřejmě o zdraví,ale málo peněz to také není.Nechala jste si to některá,anebo věříte i testům,které hradí zdrav.pojišťovna?
Děkuji moc
Ano nechala jsem si ho dělat cca před dvěma měsíci. Sestřička mi to doporučovala, že je to mnohem přesnější metoda, podrobně mi všechno vysvětlila a říkala, že od té doby, co ho dělají, tak se jim zvýšil počet nálezu… že tyhle testy dokáží rozpoznat, že je něco špatně, mnohem dřív než ty normální.
Ten můj byl naštěstí negativní a nechám si ho udělat i příště ![]()
Lékař mi ho také nabízel. Testy hrazené pojišťovnou mají prý spolehlivost 80%, což mi přišlo zatím dostačující.
Ahoj, taky mi posledne cytologie nedopadla dobre, v dubnu jdu znovu a za test si priplatim.
moje gyn dr uz dela asi jen ty. aspon teda myslim, protoze kdyz jsem si sla posledne pro HAK, tak mi rekla at si v lete na prevenci vezmu 500 ![]()
malo to neni, ale za vetsi jistotu to dam
Ahoj, jak Vám tedy dopadla ta cytologie? já jdu dneska… V listopadu na kontrole už mi byla nabízena ta „přesnější“ cytologie", řekla jsem, že při další si jí udělat nechám. Tak jdu dneska… Probíhá to stejně jako klasická cytologie?
Ahoj Aunko,
ano,probíhá to úplně stejně a dopadla mi dobře,tak držím palce.
děkuji za reakci, snad to bude ok. Před dvěma lety jsem byla na vypálení bradaviček z děložního čípku, tak se od te doby hlídám… ![]()
alisee: ty bláho… a to je ta cytologie? nebo čekáš na jiné výsledky?
Tak já budu mít výsledky od středy za týden.. takže cca. 14 dní…