Kristellova exprese v ČB

15
13.11.15 08:26

Kristellova exprese v ČB

Ahoj, chtela jsem se zeptat maminek, ktere rodily v Ceskych Budejovicich, jestli na nich pri porodu byla pouzita Kristellova exprese, tzv. „skakani na bricho“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5950
13.11.15 08:31

https://www.emimino.cz/…-budejovice/
Soudě podle příspěvku z 31.12.2014 asi ano.
Ale to se ti může stát v každé porodnici, záruku (že se ti to nestane) máš snad jen tehdy, když si vezmeš vlastní porodní asistentku a tohle s ní dopředu probereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
13.11.15 08:45

Proč se tomu říká skákání na břicho, když nikdo nikomu na břicho neskáče? neměli by ti dělat nic, s čím nesouhlasíš! a ty by ses měla ozvat, pokud Ti bude děláno něco, co nechceš. pokud se nemůžeš v tu chvíli ozvat ty, měl by za tebe lobovat manžel.

• Citovat
  • Upravit
brko
13.11.15 08:46

Nezazila jsem a kdyby se o to jen pokusili, tak jim na to bricho skocim taky.

• Citovat
  • Upravit
776
13.11.15 08:55

Ahoj, kamarádce to udělali i když prosila, že nechce dr. že to jinak nejde prý neměla sílu to dát sama. No nevim každopádně z toho byla velmi v šoku a jen tak nezapomene. Její přítel byl rád, že dýchà tak se nezmohl na slovo. Tak určitě pokud půjde s tebou někdo k porodu, tak ho s tím obdznámit pokud nebudeš sama schopna odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.11.15 09:17

@michalka17 Rodila jsem v ČB dvakrát a ani jednou se o to nikdo nepokoušel. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
13.11.15 11:07

Rodila 2011, myslíš skákání při porodu nebo po porodu? PO porodu ANO a bylo to snad horčí než porod, skočili na mě celkem 3 krát(celou vahou těla na břicho a drželi několik sekund), prý je to nutné…Hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.11.15 11:32

@Magnificata 8o A jaký účel to mělo mít? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
13.11.15 11:35

@malinika jak jsem psala o té kamarádce, tak takle to přesně popsala, že pak ještě po to bylo nejhorší. U ní zdůvodněno „kvůli placentě vydrží to každá“ hrůza takovej přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.11.15 11:39

@Míša2014 Já jsem teda měla u obou porodů stejnou doktorku - naštěstí asi osvícenou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.15 11:42

Mně na břicho zatlačili ne předloktim, ale jako dlaněma a byla jsem štastná, sama bych to nedala. Určitě na mně nikdo neskákal. Když jsem tlačila, tak mi spiš jako mačkal trošku mimčo dolu, aby se nvracelo zpět. Vůbec mě to nebolelo. Dělal to dr a ne sestra, tak nevim. Já tam byla spokojena a jinam bych nešla. U prvniho porodu šlo mimču o život a věřim, že být jinde, kde neni tolik zkušených dr, tak malou nemám. Prvni, tedy nakonec skončila kleštěma, protože byla zaseklá na CR už moc dole a já bez sil a ozvy padaly.

• Citovat
  • Upravit
776
13.11.15 11:44

@malinika Já tedy šla rodit rok po té no raději jsem si to nepřipouštěla jelikož jsem to ve svém okolí slyšela poprvé. Já tedy měla doktora a nikdo si mě tam nevšimnul až když po 20h jsem se ozvala, že mi není nic moc tak se měnila akorát šichta a přišel starší doktor zblednul a ihned na sál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.11.15 12:37

Ano dělali, u prvního mi až narazili žebra, ktere boleli skoro 3 mesice, nemohla jsem ani bolesti vstát z postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
13.11.15 13:47

@malinika Neco blekotali, aby se stahovala rychleji deloha.Ale byla jsem unavena z porodu, tohle jsem fakt necekala. Poprve hned poporodu, podruhe asi za pul hodiny a potom snad jeste asi za hodinu na sestinedeli.Bylo to desne. Skocili a s rukama od loktu po zapesti na me sestra visela celou vahou. Pokud bych tam rodila znovu, tak bych rekla velke Ne-podruhe jsem rodila jinde a nic takoveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.11.15 13:52

@Magnificata Tak to teda koukám. Nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala. Asi si holt chtěli zaskákat alespoň po porodu, když přímo při něm ofiko dělat nesmí. :lol: Ale začínáte mě tu děsit…asi budu příště raději rodit doma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková