Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky co jste po porodu, prosím vás sem hrozně nervózní z klystýru. Je to taková hloupá otázka, ale moc by mě uklidnilo, kdybych věděla jak se to dělá,… Jsem mladá a čekám první miminko, přítele budu mít u porodu sebou. Má otázka tedy zní jak se klystýr dělá, je to hodně nepříjemné,…? Děkuji za odpovědi
Mi to bylo moc příjemné, hned bych šla znova… bez ironie ![]()
napustí ti do zadečku teplou vodu a pak musíš jít na záchod po chvilce ![]()
Tak to nezní tak příšerně v tu chvíli mi to bude asi jedno, ale jsem hrozně stydlivá tak to snad v tu chvíli přejde. Děkuji vám za odpověď ![]()
Lehneš si na bok, sestra Ti pomocí gelu zavede do konečníku hadičku, řekne Ti ať si v klidu dýcháš, a pomale Ti tam vpouští tekutinu s glycerinem. Trvá to necelých 5 min, pak Ti řekne, ať to v sobě co nejdéle vydržíš a až to bude akutní, zajdeš si na wc…
Nevím jak to probíhá v jiných městech ale já jsem byla sama se sestrou, jen to tam zavedla a hned utekla
fakt diskrétnost, pohoda… bylo to fakt příjemné, i asi dobré pro tělo takové pročištění
Ja bych jen napsala, ze to v zadnem pripade neni povinne. Takze je na tobe, jak se rozhodnes
No lehneš si na bok a hadickou do tebe pustí teplou vodu / možná je to nějaký roztok, to nevím. Mně teda bylo hrozně nepříjemný to vydržet, prakticky okamžitě se mi začalo chtít na záchod a dost jsem se bála, jestli to vydržím
Ale jde to rychle a je hned po všem a pohoda. Přítele nechali na chodbě a pustili ho za mnou, až když bylo po tom, což jsem ocenila
a neboj se, fakt není čeho ![]()
Také jsem byla se sestrou sama. Bála jsem se toho, ale nebylo to nic hroznýho. Nijak to nebolí, možná malinko nepříjemné, ale myslím, že nepříjemnější by pro mě bylo, kdybych se po** na sále
.
Je to, jak píše @Nafrněná, akorát mě to tak příjemný nebylo. Ale zažila jsem ho jen před operací slepáku. Mám za sebou 3 porody a ani u jednoho neproběhl. U prvního naznaly, že není potřeba a opravdu nebyl, u druhého se nestihl, ale byl bez nehody. A u třetího by se asi taky nestihl, ale byl s nehodou. Příjemný to nebylo, odpustila bych si to. Ale sestry jsou určitě zvyklý a chlap to neřešil. Co vím, tak se od toho dneska už dost upouští, tak uvidíš.
@Jana525 píše:
Ja bych jen napsala, ze to v zadnem pripade neni povinne. Takze je na tobe, jak se rozhodnes
No podle me eje rozhodně lepší klystyr, nez aby to z ženský pak lezlo spolu s mimcem na sale. Pro me je daleko mensi zlo klystyr ![]()
@Jana525 píše:
no kamarádka pos*ala všechny doktory a sestry tak já jsem tam šla ráda a hned
![]()
Při prvním porodu bylo u me vse takova rychlovka, ze se klystyr ani nestihl. ja si tenkrat taky oddychla, protože jsme myslela, jak mi to bude trapne. ted jsem rodila podruhe a byla to pohoda. nebylo to na sale, ale vedle v mistnosti, kde byla i sprcha a wc, pripravna nebo tak nejak tomu rikali. na lehatku jsem si lehla na bok, PA mi popisovala, co dela. zavedla hadičku, napustila do me vodu, byl to takovy lehky tlak. a pekne jsme si při tom pokecaly, byla suprova
pak odesla a me nechala v klidu jit na wc, do sprchy… není se ceho bat!
@Michaela1234567 nepříjemné to je, ale ne bolestivé. Není čeho se bát. Psychicky se od toho musíš oprostit, sestra dělá x klystýrů denně a myslím že je mnohem horší pocit, když to dělá chlapům (hlavně pro ně), takže jsem si říkala, že jsem na tom ještě dobře, že mi to dělá ženská
Fyzicky to nebolí, do konečníku zavede hadičku potřenou vazelínou, takže to je hned a pak tam pouští teplou vodu, budeš cítit takovou hodně velkou plnost, mít pocit, že ti ta voda asi za chvíli vyletí pusou
a silné tlaky na velkou. Většinou jsou sestry hodné, domluví se s tebou, že až to nebudeš fakt moct vydržet, stopneš jí to. Pak musíš vydržet, čím dýl, tím líp, ale obvykle letíš dost rychle. Sestra už je mezitím pryč, vyprázdnění probíhá v soukromí (klystýr samotný i WC je v tzv. čistící místnosti) a je to takový brutální jednorázový průjem
, ale bez křečí, pálení konečníku atd., takže s průjmem nesrovnatelný. Fakt na tom nic není.
Příspěvek upraven 04.11.15 v 21:18
@M876116 píše:
Také jsem byla se sestrou sama. Bála jsem se toho, ale nebylo to nic hroznýho. Nijak to nebolí, možná malinko nepříjemné, ale myslím, že nepříjemnější by pro mě bylo, kdybych se po** na sále.
což se ovšem můžeš i po klystýru. Akorát to už není bobek, ale kaše.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.