Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měla jsem to podobně, já měla to „štěstí“, že mě přijali k vyvolání porodu a byla jsem tedy hospitalizovaná. Pokud bys měla v době uzavírky přirozený porod, IPMD tě nevezme a musíš jinam. Pokud jsi hospitalizovaná, tak se bát nemusíš, protože pár sálů jede. Většinou se maluje nějaké novorozenecké oddělení a nemají lůžkovou kapacitu.
Potkala jsem to dvakrát. Poprvé se jednalo o porod nedonošence, takže by mě byli bývali odrodili tam, naštěstí se porod zastavil a nebylo to nutné a rozjel se znova až když měli zas „otevřeno“. Díky tomu jsem ale zjistila, že mívají jeden sál k dispozici vždy, ale právě pro rizikové případy. Pak se mi to stalo ještě jednou a ani jsem se tam nepokoušela dojet, protože jsem byla 38tt, tak mi bylo jasné, že mě nevezmou. Bláhově jsem tedy dojela k Apolináři, který byl nejblíž, ale tam mě nevzali (ženu rodící třetí dítě, s odteklou vodou a pozitivním streptokokem!!!), tak jsem rychle popadla taxík a nechala se dovézt do Krče, kterou mi poradila jedna ze sester na příjmu (která, kdyby to bylo naní, by mě vzala hned) a že tam stop stav nemívají, že prostě berou všechny rodičky. Taky nás tam bylo hrozně moc, ale skutečně brali, co kapacita dovolila.
Takže pokud máš termín natěsno, tak si pro jistotu dopředu zjisti nějaké reference, ať prostě najisto víš, kam pak jet.
@Gabina93 : ano, pokud maluji, tak bohuzel musíš do jiné porodnice.
@reinkarnace píše:
@Gabina93 víš že je proti pravidlům mít dva nicky?
Prosím?
@Gabina93 nemusíš prosit @Gabruška93
už jsem tě stejně nahlásila
To dítě by ti asi měli už nějak vyjmout, jestli je to tedy příčina tvého běsnění na několika fórech současně (někde i anonymně - hlavně nenápadně) a pořád o tom samém dokola. přeji ti, aby ses po porodu pak nezláznila definitivně, když už teď to s tebou tak mává ![]()
Zdravím,
nesouvisející příspěvky jsem smazala, včetně těch urážejících. Zakladatelky nick byl duplicitní, proto jsem ho smazala.
Monika
Já se přiznám, že tu hysterii chápu, ono je to vcelku na prd, když chcete rodit v porodnici, kde máte vyplněné veškeré papíry a oni mají někdy okolo termínu zavřeno a malují sály. Jsou to neskutečné nervy, jak to dopadne. Obzvlášť, když jsem se chystala rodit po třetí a tam jsem věděla, co mě čeká, no držela jsem zuby, nehty, ale marně
Příroda se nedá obejít.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj maminky. Jsem registrovaná k porodu v UPMD Podolí na 11.11., ale od 1.-9.11. mají uzavírku porodních sálů. Chtěla bych se zeptat, zda má nějaká maminka zkušenosti a „přišlo to“ na ní během uzavírky, jak to opravdu je. Jsou všechny porodní sály opravdu zavřené a vy se musíte rozmýšlet nad jinou porodnicí? Mám strach, jelikož jsem po císaři (proveden též v upmd), a musela bych do jiné porodnice, kde o mě nevědí v uvozovkách nic.