Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mrs.nobody88 Pokud jsi registrovaná od 14 týdne, tak až tě předá tvůj obvodní gynekolog, tak zvedneš telefon a objednáš se na další týden, papíry ti dají při první návštěvě poradny, všechny, neboj máš asi tak 10 týdnů čas…
Při porodu odevzdáš ty dokumenty a oni to pošlou, domů nebo k vyzvednutí přijde rodný list i notářsky ověřené doklady co jsi dokládala…
Ahoj - dohoda o jménu dítěte je nutná pouze v případě, že nejste manželé. Je nutné zajít na matriku, kde se podepíše otec
. Je to v podstatě že jste se s otcem dohodli na jméně toato… Doporučuji se objednat dopředu, dohoda se musí připravit..
V Motole pak tuším dostaneš ten formulář o jméně (mimo jiných) - jednoduché vyplnění, ale pro ně je důležitý podpis otce - opět
já tam napodepisovala tolik formulářů, že už je v tom hokej. Ale neboj ničeho.-)
No my prave svoji nejsme, takze to budu muset resit. Tak si na matriku skocim asi v listopadu. Prosinci to bude buh vi jak se svatky a pak uz skoro rodim:)
Jinak me uklidnujete, ze mi vice mene vse „strci“ pod nos:) radne registrovana jsem. A ve svem okoli nemam nikoho tehotneho, koho bych mohla vyuzit jako informacni kanal
segra sice nedavno rodila. Ale na malem meste v pidi porodnici a i se screeningy a utz to mela trosku jinak.
Moc dekuju za podnetne rady holky!
A co kam vubec ocekavat v te poradne? Nejaky monitoring?
Jj, v poradně jsou moc hodní, bohužel si už nepamatuji jméno paní doktorky ke které jsem chodila. Budou tě vážit a měřit tlak a budeš chodit na monitory. Nevím, jestli už máš za sebou test cukrovky. Já tam totiž chodila už tak od 26 tt, tak nevím přesně.. Jinak tě budou určitě klasicky prohlížet, jak na gyndě
jo a taky pak budeš mít schůzku s porodníkem, kde se dohodnete na porodu. Já rodila koncem pánevním, tak to bylo zajímavější
jo a připrav se na delší čekání. Funguje to tam totiž tak prazvláštně. Sice jsi objednaná na čas, ale… nejprve tě volají k sestřičkám, kde změří tlak, zváží, případně dáš moč… a pak čekáš znova až si tě zavolají k doktorce… já tam trávila tak 2 - 3 hodinky…
Jo a ještě kartotéka - při první návštěvě se musíš registrovat v kartotéce, ta je kousíček od nich, takže vyjedeš k poradnám - to jsou dveře v pravo a hned za nima v levo je kartotéka. Tam ti napíšou kartu a pak vždy se zastavíš pro kartu v kartotéce a budeš čekat až tě zavolají ![]()
Nejlepsi radkyne vsech dob!:) Pecka ![]()
Dobre vedet. Ze tam stravim vzdycky spoustu casu je mi jasne - svacu s sebou a bude. ![]()
Jinak na teho cukrovku jdu zrovna ted v pondeli. Mela jsem jit uz tenhle tyden, ale brala jsem bohuzel penicilin. Takze mi to prelozili.
No jsem na to zvedava. Proberes s nim porod? Jakoze ti da na vyber, jak chces rodit? Nebo jak si to kam vylozit?:) predpokladam, ze v tehle dobe uz se domlouva i pritomnost tatinka u porodu, ze?:)
To už si moc nepamatuji… asi ano - Tata u porodu
Se mnou probírali porod koncem pánevním co a jak a jestli jsem ochotna rodit přirozeně… byla jsem ale tak vyplesklá, že si to moc nepamatuji ![]()
No ja jsem popravde na rizikovem - protoze mam srust u prave kycelni kosti. Tak uvidime, zda to treba nakonec nevhodnoti na cisar (coz bych nerada, ale kdyz nakazou doktori…)
A jinak fakt diky holky. Ja jsem byla doted v pohode. Ale ted mivam sny o porodu a o tom, jake to bude sz tu budeme s malou sami doma a tak… A prisel na me stresik trosku ![]()
Ahoj
nevite, jestli je potreba se po prichodu nahlasit sestram, nebo staci jen prijit a sednout si (samozrejme po telefonickym objednani)? Nechci otravovat, ale zaroven bych tam nerada sedela treba 2h zbytecne ![]()
Ahoj. Nahlasit sestram. Zapisou si te do karty a pak te vyvolaji sestry. Je tam takove okenko a tam se nahlasis.
@Axlaranda píše:
Ahojnevite, jestli je potreba se po prichodu nahlasit sestram, nebo staci jen prijit a sednout si (samozrejme po telefonickym objednani)? Nechci otravovat, ale zaroven bych tam nerada sedela treba 2h zbytecne
Určitě se nahlásit v kartotéce.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj těhulky. Protože jsem prvorodička, tal mám pár dotazů. Kdy a s jakým předstihem je nutné se registrovat do předporodní poradny v Motol?
A pak - v pokynech k porodu píší, že mám mít mimo jiné formulář s dohodou o jméně dítěte. Ten vezmu kde? A jak to probíhá s matrikou?
Vím, že se ptám jako tydýt, ale začínám 26.týden a nervozita na mne začíná přicházet.:)))