Křivé obvinění, pomluva

Anonymní
9.7.23 01:17

Křivé obvinění, pomluva

Zdravím všechny! Čtu si tady některé starší příspěvky a zaujal mě termín „krive obvinění“.
U nás v příbuzenstvu se stalo, že jedna část rodiny pravděpodobně dlouhá léta pomlouvala a spinila lidi, kteří to vůbec netušili. Ale postupně se to začalo odkrývat a došlo to až tak daleko, že tvrdili vzdáleným příbuzným, že v domě, který je nyní součástí dědictví, bydlí jeden z členů rodiny a ze dům kvůli němu už několikrát malem vyhořel. Je to nrslychana lež, která se samozřejmě dotyčného dotkla.
Mezi příbuznými jsou teď špatně vztahy, intriky zřejmě vznikly kvůli boji o dedictvi (co hůř, byly už asi připravované s predstihem). Je to zalovatelne? Jaké jsou potřeba dukazy - stačí např. telefonické hovory, které ale dotyčný nemá nahrané? Děkuji předem za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
9.7.23 05:46

Ne. To, že někdo do telefonu řekl, že kvůli někomu málem vyhořel dům, fakt není žalovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13212
9.7.23 06:05

A co si od takového soudního sporu slibuješ? :think:
Zlepšení vztahů jistě ne.
Jaký vliv to má na ono dědictví?
A jakou roli v tom hraješ ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17339
9.7.23 06:23

Tebe se to týká jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
9.7.23 07:00
@Anonymní píše:
Zdravím všechny! Čtu si tady některé starší příspěvky a zaujal mě termín „krive obvinění“.
U nás v příbuzenstvu se stalo, že jedna část rodiny pravděpodobně dlouhá léta pomlouvala a spinila lidi, kteří to vůbec netušili. Ale postupně se to začalo odkrývat a došlo to až tak daleko, že tvrdili vzdáleným příbuzným, že v domě, který je nyní součástí dědictví, bydlí jeden z členů rodiny a ze dům kvůli němu už několikrát malem vyhořel. Je to nrslychana lež, která se samozřejmě dotyčného dotkla.
Mezi příbuznými jsou teď špatně vztahy, intriky zřejmě vznikly kvůli boji o dedictvi (co hůř, byly už asi připravované s predstihem). Je to zalovatelne? Jaké jsou potřeba dukazy - stačí např. telefonické hovory, které ale dotyčný nemá nahrané? Děkuji předem za odpověď.

Malem vyhorel neni pomluva, kdyby skutecne vyhorel, pricina se snadno odhali.
Malem vyhorelo uz tolik domacnosti, ze to nikdo resit nebude.
Navic sama pises, ze “pravdepodobne” pomlouvali, takze sama krive obvinujes :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
9.7.23 08:24

Vykasli se na zalobu, byla by to ztrata casu a energie. Normalni lidi si udelaji svuj usudek, ostatni stejne nepresvedcis

• Citovat
  • Upravit
8437
9.7.23 08:42

Křivé obvinění by to bylo, kdyby s tím šli na policii. Takhle je to pomluva, i když vědomě a záměrně šířená. Musel by ten pomlouvaný dokázat, že mu nějak konkrétně uškodila. To by byl ale dost dlouhý proces. Nechala bych to být. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
9.7.23 09:12

Haha, chodíš do práce? Do nějakého většího kolektivu? To by mohl žalovat každý každého. :roll:
Plus nechápu, čeho bys tím chtěla dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 09:30

Vlastně nevím. Asi nějakého napomenutí, že nemohou o někom tvrdit, co je napadne, a rozryvat tak rodinu. V tom domě momentálně nikdo nebydlí, ale tito pomlouvaci ho chtějí získat. Nechápu, co je vede k tak hnusne lzi - tvrdit o člověku, který s tim nemá nic společného a žije si svůj život. Kdoví, co všechno kde ještě navykládali, a horší je, že jim to kdekdo basti.

• Citovat
  • Upravit
13212
9.7.23 09:42
@Anonymní píše:
Vlastně nevím. Asi nějakého napomenutí, že nemohou o někom tvrdit, co je napadne, a rozryvat tak rodinu. V tom domě momentálně nikdo nebydlí, ale tito pomlouvaci ho chtějí získat. Nechápu, co je vede k tak hnusne lzi - tvrdit o člověku, který s tim nemá nic společného a žije si svůj život. Kdoví, co všechno kde ještě navykládali, a horší je, že jim to kdekdo basti.

Kočko, vychovávej svoje děti a ne okolí. Soud ani policie fakt nikoho napomínat nebude. Doporučuju se zaměřit na sebe a do těchto věcí se neplést. Kdo chce baštit, bude baštit, s tím nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 10:02

Mozna jsem o tom začala přemýšlet, když mi dotyčný začal vyhrožovat soudy, žalobami za vše možné. A sám dělá takovéhle věci. Vytáhl například moje stare uredni listiny, koukala do nich i jeho rodina - na to snad má taky právo? Nepřijde mi úplně normální, aby někdo koumal, jak druhého poškodit, ale ublížit pomluvou, to mě fakt štve. Berte to spíš jako povzdech či stížnost. Asi mě ponoukla vedlejší diskuze, kde píše matka sociopatka. Hledala jsem potom rxsy sociopatu a psychopatů a mimo jiné tam někde bylo něco ve smyslu, ze člověka klidně zničí i ekonomicky- vysaje ho. Těmto výhrůžkám přesně od dotyčného celim. Bohužel jsme se narodili do stejné rodiny, nemůžu se toho jen tak zbavit. A je mi z toho :poblion:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová