Velmi negativistická babička

895
8.7.23 04:45

Velmi negativistická babička

Dobrý den,

je mi jasné, že normálně by se každý člověk s takovým nebavil, nevídal, ale když jde o babičku (má matka), jak to udělat? Sice se vídáme velmi málo, ale i tak je to „výživná návštěva.“ Uvedu příklad - zeptáte se, jak se daří? No strašně přece, pořád samá práce, všichni chodí nemocní, půjdu do důchodu o rok a něco později než kamarádka (jenže ta kamarádka má o 1 dítě navíc) a je to strašný nepořádek a musí se to změnit (když sami řeknete, že vám se v „budoucím“ důchodu žádné děti započítavat nebudou a vlastně ani žádný důchod nebude a budete muset makat do 70ti nebo možná 100let, tak se vám vysměje) a dále že neví, kdo teda na Urajině bojuje, že by ji to strašně zajímalo, protože viděla asi 20 ukrajinských lidí spolu na oslavách v jejich městě (to jsem ji už říkala, jestli to myslí vážně a že ti lidé tady mohli třeba pracovat už dříve nebo prostě před válkou utékli a že UK národ se neskládá z 20ti lidí)…nehledě na ty nejsprostší nadávky, už několikrát byla ihned po jejich vyslovení upozorněna, aby je neříkala (nebere si servítky a říkala je i před našimi malými dětmi). Je to jen výstřižek, ten postoj částečně chápu v souvislosti s tím, že žije s mým otcem (jsou ale rozvedení už hodně dlouho), který pro ránu nešel nikdy daleko, ale i tak měla vždy možnost od něj odejít, kor po rozvodu. Nebo ji mám na ferovku říct, ať si ty negativní řeči strčí někam a vykladá někomu jinému? Mate s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
8.7.23 04:53

@Helen001 nemá to smysl, ona je krmena „informacemi“ z řetězových emailů, FB skupin apod. Co sype Rajchl, Okamura a další. Si to přečti, to je jen samá nenávist, strach apod. Pak ti lidé takto vypadají a to znám lidi, kteří nemají jediný důvod a stejně pořád nadavaji jak nás Ukrajinci vysávaji a jak to tam Putin má vyřešit konečně atd. A to má borec zaměstnání, podnikáni, dům, dva byty, 3 auta. :D

Prostě toto téma striktně neřešit nebo ji to odkyvat, že jojo, hrůza děs a přejít na jiné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
8.7.23 06:16

@Cenarius Klasické stereotypní myšlení o duchodcich. Všichni hloupí a žerou Okamura a kdovijake maily. Co to brát, že si třeba fakt chce jen postěžovat? Nemoce - ve vyšším věku už to tělo fakt začíná být dost unavené. Těší se na duchod a pujde o rok později - pravda. Že všichni jen honí práci, většinou pravda. Ukrajinci - jednoduše její názor.
Zajímavé je, že mi ještě žádný poplašný mail nepřišel. Všichni o nich mluví a já ještě žádný neviděla. Ale třeba se dočkám.
@Helen001 maminku vyslechni, odkyvej, polituj a je to. Jediné, co by mi vadilo, jsou vulgarity. Vidíte se málo, proč asi? Máš hodně práce, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 06:38

To snad pises o me babicce. Muj manzel ji neni dost dobry, protoze nema VŠ, ale je jen vyuceny. To, ze se mame dobre hlavne kvuli nemu uz nebere v potaz. Vcera nam se sestrou vycte, ze jsme nesly do zahranici a kdyz ji reknu, ze to by nam zas vycitala, ze za ni nejezdime atd. Valka na Ukrajine neni atd. S pribyvajicim vrkem je strasne negativni. Je mi lito dedy.

• Citovat
  • Upravit
26
8.7.23 06:45

Mám to samé v rodině. Minule jsme si s manželem vyslechli ze na Ukrajině žádná válka není, Ukrajinci mají všechno a my nemáme nic a podobně. No tak sem se zas rozčílila, jenže s těmi lidmi se vídat musíme, mám je i v celku ráda, našeho syna milují, ale tohle je vždycky na palici. Odkakživa máme úplně jiné politické názory, víme to o sobě a snazime se o politice nebavit, ale když někdo něco rekne, tak je to vždycky perla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.7.23 06:52

A problem je kde? To ti nesmí říct svůj názor? Nebo ji tu otázku pokladas jen formálně a čekáš klasickou odpověď, že všechno je skvělý, úžasný dokonalý, protože se jedná o small tak s více méně cizí osobou a ne osobou blízkou :think:

• Citovat
  • Upravit
80082
8.7.23 06:55

@Kristy45 Vy se v rodině bavíte o politice? Když víte, že máte diametrálně odlišný pohled, tak to téma jednoduše vynechejte. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75744
8.7.23 07:00
@inkakřivák píše:
@Cenarius Klasické stereotypní myšlení o duchodcich. Všichni hloupí a žerou Okamura a kdovijake maily. Co to brát, že si třeba fakt chce jen postěžovat? Nemoce - ve vyšším věku už to tělo fakt začíná být dost unavené. Těší se na duchod a pujde o rok později - pravda. Že všichni jen honí práci, většinou pravda. Ukrajinci - jednoduše její názor.
Zajímavé je, že mi ještě žádný poplašný mail nepřišel. Všichni o nich mluví a já ještě žádný neviděla. Ale třeba se dočkám.
@Helen001 maminku vyslechni, odkyvej, polituj a je to. Jediné, co by mi vadilo, jsou vulgarity. Vidíte se málo, proč asi? Máš hodně práce, viď?

A nebo je maminka tak toxická, že je „mám hodně práce“ vítanou zástěrkou a míň bolestná milosrdná lež, než nahlas vyslovený fakt, že po návštěvě maminky má člověk zkaženej celej den, takže zdvořilostní návštěvy omezuje na minimum.
V některých případech naprosto chápu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
8.7.23 07:11

@sirikit I to je možné. Ale nevím. Brala bych to jako normální přistěhování, kývla a vypustila z hlavy. Jak říkám, nevím, nebyla jsem tam. Ale odříznout rodiče, který mi neubližoval, a který naopak byl týraný, to bych neuměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.23 07:51
@Helen001 píše:
Dobrý den,je mi jasné, že normálně by se každý člověk s takovým nebavil, nevídal, ale když jde o babičku (má matka), jak to udělat? Sice se vídáme velmi málo, ale i tak je to „výživná návštěva.“ Uvedu příklad - zeptáte se, jak se daří? No strašně přece, pořád samá práce, všichni chodí nemocní, půjdu do důchodu o rok a něco později než kamarádka (jenže ta kamarádka má o 1 dítě navíc) a je to strašný nepořádek a musí se to změnit (když sami řeknete, že vám se v „budoucím“ důchodu žádné děti započítavat nebudou a vlastně ani žádný důchod nebude a budete muset makat do 70ti nebo možná 100let, tak se vám vysměje) a dále že neví, kdo teda na Urajině bojuje, že by ji to strašně zajímalo, protože viděla asi 20 ukrajinských lidí spolu na oslavách v jejich městě (to jsem ji už říkala, jestli to myslí vážně a že ti lidé tady mohli třeba pracovat už dříve nebo prostě před válkou utékli a že UK národ se neskládá z 20ti lidí)…nehledě na ty nejsprostší nadávky, už několikrát byla ihned po jejich vyslovení upozorněna, aby je neříkala (nebere si servítky a říkala je i před našimi malými dětmi). Je to jen výstřižek, ten postoj částečně chápu v souvislosti s tím, že žije s mým otcem (jsou ale rozvedení už hodně dlouho), který pro ránu nešel nikdy daleko, ale i tak měla vždy možnost od něj odejít, kor po rozvodu. Nebo ji mám na ferovku říct, ať si ty negativní řeči strčí někam a vykladá někomu jinému? Mate s tím někdo zkušenost?

Zas tady nikdo neumí citovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.7.23 08:09

Vadilo by mi, že je před dětmi sprostá. Řekla bych, mami, nechceš sem na víkend děti, ať přijdeš na jiné myšlenky? Možna ještě ráda utečeš do práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2255
8.7.23 08:26

No jo, přátele a známé si vybíráme, příbuzné ne. Člověk má někdy chuť úplně přerušit kontakt, ale je to přinejmenším nezdvořilé.

Nooo… tak se jí zkrátka neptej, jak se jí daří :D. Vážně, u těch starších lidí je asi nejlepší navodit téma na jejich mládí, většina z nás na něj vzpomíná v dobrém a sotva je negativistická, ty se dozvíš něco zajímavého z toho, jaký byl život v době, kdy si ještě nebyla na světě. Samozřejmě tu hrozí to nebezpečí velmi oblíbené i mezi filmovými režiséry a scénáristy, a sice, že začne mluvit o něčem, co jsi slyšela nejmíň stokrát :-).

Obecně tedy ptát se na věci, kde se dá předpokládat, že negativistická nebude. A když bude nejhůř… tak ji upřímně poslat někam, proč ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
8.7.23 08:27
@inkakřivák píše:
@Kristy45 Vy se v rodině bavíte o politice? Když víte, že máte diametrálně odlišný pohled, tak to téma jednoduše vynechejte. Hotovo.

rada dobrá, ale to s někým prostě nejde.
stočí řeč při jakékoliv příležitosti.

Výborný oběd, teto, děkuju, pochutnala jsem si.

• No ale já nevim, co budu vařit příště, ta drahota dneska, protože vláda… dosaď si cokoliv
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.7.23 08:28
@Karamba2020 píše:
rada dobrá, ale to s někým prostě nejde.
stočí řeč při jakékoliv příležitosti.

Výborný oběd, teto, děkuju, pochutnala jsem si.

• No ale já nevim, co budu vařit příště, ta drahota dneska, protože vláda… dosaď si cokoliv

Tak bych řekla, že teda nevím, kdo nakupuje v tom Lídlu, asi Fialův komparz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
8.7.23 08:29

Má pravdu, všechno je na hovno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie