Velmi negativistická babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
8.7.23 08:31
@Pitaya1 píše:
A problem je kde? To ti nesmí říct svůj názor? Nebo ji tu otázku pokladas jen formálně a čekáš klasickou odpověď, že všechno je skvělý, úžasný dokonalý, protože se jedná o small tak s více méně cizí osobou a ne osobou blízkou :think:

Vyjimecne souhladim s Tebou. Nevidim, ze by babicka zakladatelce do neceho kecala nebo ji kritizovala, pouze se proste potrebuje vypovidat, zrejme je i dost osamocena, sama zakladatelka pise, ze vidi maminku malo.

Ja nevim, ale co treba vymyslet nejakou fajn spolecnou akci, vzit mamu do restaurace nebo na vylet, aby mela lepsi naladu?

Jinak myslet si, ze nekdo musi mit stejne nazory jako ja, je dost netolerantni.

Příspěvek upraven 08.07.23 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
8.7.23 08:32
@Karamba2020 píše:
rada dobrá, ale to s někým prostě nejde.
stočí řeč při jakékoliv příležitosti.

Výborný oběd, teto, děkuju, pochutnala jsem si.

• No ale já nevim, co budu vařit příště, ta drahota dneska, protože vláda… dosaď si cokoliv

Jo, znám. Tak si ponotujeme, protože ta drahota je faktem. A kdybys třeba mami měla problém, tak řekni, já ti ráda nakoupím.
Vláda? No jo, vždycky jsou tam nějací chytráci, to nezměnila. Hele videlas, jaké má teta Máňa letos jahody? Prostě takhle.
Rozhodně bych měla pro maminku, která žila s násilníkem, pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.23 08:47

Negativní lidi jsou vysírači energie. Takoví upíři. Nemám tyhle lidi ráda. Vydržím to chvilku poslouchat. Ale to se nedá furt. Nejlepší je takové lidi ignorovat nebo minimalizovat kontakt. Případně rázně říct, už drž tu pusu. Nikoho to nezajímá. Ale klid bude jen chvilku. Povahu prostě nepředěláš. U nás je taková osoba tchýně. Přiletí švagrová třeba po 4 letech z Anglie. Druhý den tady řekne, že má vlastní matky dost a chce letět zpět domů. Kdo ji má poslouchat. Když ani vlastní děcka tu povahu matky nedávají. Vydrží to jen tchán a ten by ta to měl dostat metál, že to skoro 50 let vydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 08:53
@Helen001 píše:
Dobrý den,je mi jasné, že normálně by se každý člověk s takovým nebavil, nevídal, ale když jde o babičku (má matka), jak to udělat? Sice se vídáme velmi málo, ale i tak je to „výživná návštěva.“ Uvedu příklad - zeptáte se, jak se daří? No strašně přece, pořád samá práce, všichni chodí nemocní, půjdu do důchodu o rok a něco později než kamarádka (jenže ta kamarádka má o 1 dítě navíc) a je to strašný nepořádek a musí se to změnit (když sami řeknete, že vám se v „budoucím“ důchodu žádné děti započítavat nebudou a vlastně ani žádný důchod nebude a budete muset makat do 70ti nebo možná 100let, tak se vám vysměje) a dále že neví, kdo teda na Urajině bojuje, že by ji to strašně zajímalo, protože viděla asi 20 ukrajinských lidí spolu na oslavách v jejich městě (to jsem ji už říkala, jestli to myslí vážně a že ti lidé tady mohli třeba pracovat už dříve nebo prostě před válkou utékli a že UK národ se neskládá z 20ti lidí)…nehledě na ty nejsprostší nadávky, už několikrát byla ihned po jejich vyslovení upozorněna, aby je neříkala (nebere si servítky a říkala je i před našimi malými dětmi). Je to jen výstřižek, ten postoj částečně chápu v souvislosti s tím, že žije s mým otcem (jsou ale rozvedení už hodně dlouho), který pro ránu nešel nikdy daleko, ale i tak měla vždy možnost od něj odejít, kor po rozvodu. Nebo ji mám na ferovku říct, ať si ty negativní řeči strčí někam a vykladá někomu jinému? Mate s tím někdo zkušenost?

Mám zkušenost se svým bratrem. Nadává celý život a je sprostý, kvůli tomu ho nezvu, nechci, aby děti poslouchaly také sprosťárny. On je se svým životem nespokojený. Celý život jsem na něj byla milá, ale před půl rokem mi poprvé ruply nervy a vynadala jsem mu, že už to nebudu poslouchat. Byl tak překvapený, že se teď trochu drží a není to tak strašné, jako vždy.

• Citovat
  • Upravit
11938
8.7.23 09:02
@inkakřivák píše:
@Kristy45 Vy se v rodině bavíte o politice? Když víte, že máte diametrálně odlišný pohled, tak to téma jednoduše vynechejte. Hotovo.

To mi připomnělo strejdu. Nikdo z rodiny se o politice bavit nechtěl a obzvlášť ne s ním, protože jsme věděli, jak to dopadne. Jenže on to na tu politiku dokázal během pár vět stočit z jakéhokoliv jiného tématu. A pak už to jelo a byl k nezastavení, včetně těch sprostých slov. V rodině o takových lidech říkáme, že jsou samonasírací.

Dobrý nápad je, co píše @Kristy45 - bavit se s ní o jejím dětství a mládí, to by mohlo fungovat, aspoň vždycky na chvíli. U strejdy to fungovalo výborně, i když už jsme ty historky znali nazpaměť. A stejně to často končilo větou: „Jo, to byly časy, zato teď…“ A pokračoval v nadávání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11938
8.7.23 09:09

@Helen001 zkusila bych si to s ní v klidu vyříkat. Ona si to nejspíš vůbec neuvědomuje, jak hrozně na tebe ty její řeči působí. Chce si postěžovat, to chápu. Ale nedochází jí, že nedělá nic jiného, než že si stěžuje. A vulgarity před dětmi by měla být schopná si ohlídat, to každopádně.

Pokud se ti takový rozhovor s ní podaří, tak už to potom vždycky jemně připomínat, když zase začne to svoje.

Moc dobře vím, že tahle moje rada vůbec nemusí být uskutečnitelná. Ale za pokus to stojí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
8.7.23 09:09

Naši jsou taky takoví. Jen se přede mnou krotí, protože jim záleží na vnoučeti a vědí, že bych jinak návštěvy zatrhla. Zjistila jsem, že lidi, co takhle nadávají, jsou vždycky neúspěšní v životě a prostě závidí. Že tamta jde do důchodu dřív, tamten má vysoký důchod, Ukrajincům se cpou peníze a na našince stát kašle, tamten jezdí novým autem a kde na to asi bere, onen je každý rok u moře..vždycky se mi potvrdilo, že to jsou lidi, co neumí převzít zodpovědnost za svůj život a zařídit si ho lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
8.7.23 09:22

Moje mamka má ten negativismus v sobě po své matce. Dobrý je, že u ní to začalo až po 65, před tím zas ryla do nás. Takže u nás zabralo pár hádek k vymezení hranic, přejít trucováníčko atd. Teď na ni zabírá politovat zdravotní problémy, pochválit hadry (i kdyby se mi nelíbily), najít nějaký splnitelný úkol a za ten ji vychválit do nebe. Dost často jí nechávám u sebe žehlit, ji to baví, mám co chválit a jak maká rukama zapomene být negativistická a ještě za sebou vidí kus práce. Když jsem v energetickým deficitu, tak jí k sobě radši nezvu, protože to jsem byla kolikrát zralá na provaz, vysaje ze mě poslední zbytky pozitivna a života. Už výčitky nemám, snažily jsme se jí to se sestrou několikrát vysvětlit a nezabralo. Máme se právo chránit. Blbý je, že ona je úplně bez náhledu a sama to na své mámě nesnášela. Tak je otázka, kdy do toho spadneme my se ségrou :lol:. Ségra má velikánskou zahradu, tak, když je nejhůř posílá jí tam a maká na druhým konci, svačinu kafe vydrží a zase na druhý konec a mamka na konci odpoledne pocit, jak si spolu báječně užily den. Omezit kontakt pro nás řešení nebylo, ale vymezit si hranice určitě jo. A kecy o drahotě a politice odkláníme na její holky seniorky, my musíme „na ně makat“, Ať můžou každý rok na tři dovolené a furt nadávat a nadávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 09:26

Taky máme takovou babičku. A bohužel, ono to neni o tom že vyposlechneme názor a v pohodě, to je zivotni nastaveni. Spatne je všechno. Byla u nad týden a od rána do večera jsem poslouchala jak je všechno strasne, zacalo to obecnými věcmi jako drahota a málo zvyšování důchodu, zdravi a tak, pokračovalo tím jak hrozně bydlíme, manžel hroznou práci, já hrozně ziju s dítětem, a vlastně vsechno co děláme je hrozně a špatně. Ona je z toho úplně nešťastná z nás. No, jako byla jsme zplne vycerpana, a teď je samozřejmě hrozne že jsem už měsíc neměla sílu se znovu vidět. Ok, teď ještě dejme tomu, dítě je malé a nerozumí tomu. Ale až bude starší, nejsem si jistá že chci aby tohle třeba týden v kuse poslouchala. Vulgární teda není, to ne. Ale stejně je to šílený

• Citovat
  • Upravit
3817
8.7.23 10:09
@Pitaya1 píše:
A problem je kde? To ti nesmí říct svůj názor? Nebo ji tu otázku pokladas jen formálně a čekáš klasickou odpověď, že všechno je skvělý, úžasný dokonalý, protože se jedná o small tak s více méně cizí osobou a ne osobou blízkou :think:

Také nevidím problém, jedině snad v těch sprostých slovech. Že ji již trápí třeba nějaké nemoci a postěžuje si. Že nemá na Ukrajinu stejný názor jako ty, přece není problém, ale její názor.
Nemusíš s ní souhlasit a přestat se o politice bavit. Vidíte se málokdy, tak to snad můžeš vydržet. Spíš budeš ty nesnášenlivá nebo ta, co má vždycky pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
8.7.23 10:13
@inkakřivák píše:
@Cenarius Klasické stereotypní myšlení o duchodcich. Všichni hloupí a žerou Okamura a kdovijake maily. Co to brát, že si třeba fakt chce jen postěžovat? Nemoce - ve vyšším věku už to tělo fakt začíná být dost unavené. Těší se na duchod a pujde o rok později - pravda. Že všichni jen honí práci, většinou pravda. Ukrajinci - jednoduše její názor.
Zajímavé je, že mi ještě žádný poplašný mail nepřišel. Všichni o nich mluví a já ještě žádný neviděla. Ale třeba se dočkám.
@Helen001 maminku vyslechni, odkyvej, polituj a je to. Jediné, co by mi vadilo, jsou vulgarity. Vidíte se málo, proč asi? Máš hodně práce, viď?

On o zadnych duchodcich nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
8.7.23 10:26

Poradila bych ti, aby sis představila, jaká budeš ty v jejích letech? Možná budeš 100× horší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
8.7.23 10:37

Mně to přijde úplně normální a v pořádku, já zase nemusím úplně sluníčkový lidi, stejně tak druhý extrém, kdy jsou permanentně nakakaný. Hele, hodně se zapomíná, že člověk se mění věkem. Většina lidí se mění dobou, protože jinak jim chutnal život ve 15, 20, 30 a jinak ve 40, 50, 60.

Já se každé neprobouzím s pocitem: „To je super, zase jsem se probudil, nic mě nebolí, čímpak vzrušujícím mě dnešní den překvapí?“

Další věc, že stáří často prostě hezký není, kolem padesátky už se mohou objevovat zdravotní obtíže.

Významný faktor je i to, že to, co funguje dobře a správně, považujeme za samozřejmé. Pokud má babička internet, tak je to průšvih, protože všude je to samý negativismus, a to pozitivní, o tom se nepíše. Někdy mi připadá, že úkolem novinářů je vyssírat lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
8.7.23 10:47

Jake stari porad? :think: Ta pani neni ani v duchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
8.7.23 10:55
@PaníBovaryová píše:
Jake stari porad? :think: Ta pani neni ani v duchodu.

To je přece fuk, ne? Starší lidi často inklinují k většímu brblání a nadávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová