Krk letecky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3711
28.8.16 20:01

@JayLee
Na Krk se lítá na Rijeka Airport. Letenky si zkus pohledat přes jakýkoliv vyhledávač nebo se podívat, co tam lítá (http://www.rijeka-airport.hr/index_eng.asp). Rakousko tam nevidím, ale je tam Německo a Košice - koukni sama.
Potom možná nějaký chartery zahraničních cestovek (možná asi, hledat ti to nebudu).

Upřímně nevidím v tom moc smysl. Z Vídně je to na Krk necelých 8h, po dálnici, pohoda. Na letišti musíš být v předstihu (+ čas na zaparkování), mít rezervu, když se někde něco stane, potom samotný let, kontrola, vyzvednutí zavazadel. Časová úspora minimální, finančně taky dost pochybuju (parkování na letišti/doprava na letiště, samotný letenky+taxy, případně transfery), kdo ví jestli to není ještě dražší. Seš omezená tím, co si můžeš vzít.

Z ČR je Chorvatsko dost drahé, pochybuju, že od sousedů to bude výrazně levnější, aby se to vyplatilo. Sleduju servery s levnýma letenkama často a Chorvatsko je tam minimálně (a 2800 do Splitu z Německa mi nepřijde jako pecka)

Na Krk se to dá busem (pokud nechceš řídit) přežít, autem taktéž. Trváš-li na leteckém, tak doporučuju jinou zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
28.8.16 22:55

@JayLee
6,5h jízdy a váhat nad letadlem? 8o :roll: S tím časem na letišti se to nijak nevyplatí, hlavně tam máš výhodu auta, chceš se jet někam podívat - pojedeš (třeba když nebude úplně na koupání. My tam byli jednou v jeskyním - docela fajn :))

Možná pro někoho z JČ může být zajímavé koupit zájezd u Rakušáků s odletem z Lince, ale dost pochybuju, že se takto na dovolenou lítá (ale i tak aby tam Rakušáci lítali, když je to 6h autem?) - totéž z Vídně.

Z Česka mi nepřijde, že se do Chorvatska lítá nějak hodně (Split, Dubrovník možná), ale Chorvatsko je přece jen taková ta levnější dovolená busem /autem. Kdo už chce letět, tak poletí jinam. Ale to je jen můj názor - jako nízkonákladovkama lítám dost, třeba do Amsterdamu už bych úplně busem nechtěla (linkáč to dává za 16h), když se dají sehnat levný letenky (za 3 násobek ceny sice), ale zase člověk musí uvažovat jinak - už nejsme student, co udělá vše, jen aby to bylo levný a na pohodlí se nehraje. Ono stejně 1500 zase není tolik, i když 500 je míň :D Atd. takových destinací je spousta.
A jak teď vidím hodně do Řecka busem :lol: :roll: 8o Šílený! (Totéž třeba Bulharsko. Teď na léto jsem viděla letenky třeba i za 3000,– (v sezoně super!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
29.8.16 15:23

@JayLee
Divila by ses, že autobusů jede hodně. Ono je to hlavně tím, že dneska k tomu moři musí každej, na webu (recenze CK) byly samé hrdé samožititelky, co našetřily dětem na první moře. Taky jezdí spousta lidí, co by si to dřív třeba finančně nemohla dovolit.
Nicméně my teď nemáme úplně spolehlivý auto, mi se ani řídit nechtělo, letecky nic rozumnýho nebylo (připadalo v úvahu Bulharsko, Řecko, jenže oboje bylo jednak docela plný a taky ne úplně v ceně, co jsme chtěli - hlavně do Bulharska se přesunuli ti, co lítali do Tuniska, Egypta, Turecka a bojí se útoků).
Doprava busem vyšla asi na 2600,–/os. (dneska se dokonce jezdí busem i tak, že jedeš pá večer - dojedeš na místo v sobotu ráno v ideálním případě - sobota u moře - v sobotu večer zpět - cena je docela směšná, ale 2 noc v buse, kvůli pár hodinám u moře?)

Jinak s náma v buse jela jen jedna rodina s nějakým menším dítětem (školka), byl to malej nevychovanej harant, co se musel rozvalit v noci přes dvě sedačky a maminka seděla v uličce (být já řidičem, tak buď bude sedět na místě nebo si vystoupí - měli jsme být připoutáni a co by se asi stalo, kdyby ona v uličce seděla a ridič dupl na brzdu?), potom se zase prcek plazil/válel po uličce a obtěžoval všechny okolo, ale matka mu neřekla nic. Měli tam podle všeho ještě babičku a ta se občas snažila o nějaké usměrění, ale přes maminku to neprošlo, že ať ho nechá (ať žijou ty dnešní pitomý moderní výchovný metody a rodiče, kterým je všechno jedno). V noci ještě začalo brečet (důvod nevím, ale reakce matka žádná). Občas mám pocit, že někteří ani nad tou cestou nepřemýšlí. Dále tam byly už školní děti a ty byly v klidu.

Lidi co jsme je střídali říkali, že měli taky malýho uřvance v buse. To je fakt trest a ignorace rodičů.

Jinak na hranicích SLO/HR se kontroluje, celníci/policie šli i do busu a dělali to relativně poctivě - čekala jsem, kdy dojdou k někomu, kdo nebude mít doklad, naštěstí vše ok, nevím, co by se jinak dělo? Nechali by dotyčného na hranici a čus? :D

Nicméně já zažila ignorantská matky i v letadle s děckama do 2 let (nemají nárok na sedadlo) a matka prostě nedomyslela to, že bude muset mít dítě celou dobu na klíně a byla z toho nakvašená, dítě kopalo a když jsem jí řekla, že mě její dítě kope, tak se ještě tvářila kysele, co si to dovoluju.
Další zase evidetně preferovala metodu „nechat vyřvat“ a ani o utišení se nesnažila, dala si sluchátka do uší a konec.
Ze zkušneosti vím, že děcka dávají dopředu (i když to není úplně pravidlo), tak už raději chci místo víc vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí