krmení z lahve

443
30.11.05 12:00

krmení z lahve

Chtěla bych se poradit , jak na krmení z lahve. Mám 4-týdenní holčičku a pro nedostatek mléka jsem musela začít už od 10. dne dokrmovat Nutrilonem. Podle tabulek by měla vypít v jedné dávce asi 90 ml. Ona ale vypije třeba jen 40 ml, ale usne jen na hodinku a pak má zase hlad. Jenže to mléko údajně ještě není ztrávené, takže se míchá v žaludku neztrávené a čerstvé, měly by se prý dodržovat intervaly 3 hodiny.
Jaké máte zkušenosti? Všude je tolik informací o kojení, ale jak to nejde a musí se krmit z lahvičky, tak nikde žádné informace nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
30.11.05 12:37

Ahoj, u nas to bylo stejne. Mala je od 1m na UM taky Nutrilon. Taky mi zezacatku nevypila celou davku. Proste vypila kolik vypila a dalsi dostala nejdrive za 3h. Netrvalo dlouho a vypila celou davku kolikrat by si dala i vic ale to uz sem ji nedala, nechtela sem aby z ni byl otesanek :P Jinak sem samozrejme skusila ji dat hned napr. za 1,5h. ale koncilo to vetsinou zvracenim jeste nestraveneho predesleho mlika. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
30.11.05 13:05

Ahoj.
Radimek byl na UM od narození (slabá laktace), první 2 měsíce jsme měli Nutrilon. V měsíci pil 8 - 9× denně, někdy 90ml, jindy méně, ale 40ml je opravdu málo. Obvykle vydržel 3 hodiny, ale po procházce, po doktorovi, prostě když se něco dělo, jedl i s menšími intervaly. Nikdy jsem mu nedala pití dříve než po 2 hodinách, to pak vydržel i 4. S blinkáním jsme problémy neměli.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
30.11.05 13:11

Já jsem tohle taky řešila, nikde jsem odpověď nenašla. Takže co mě zbylo, když měl hlad dostal UM i po hodině a půl. A je pravda, že to netrvalo dlouho, čím byl větší tím vypil víc a intervaly mezi pitím se zvětšovaly. A nemůžu říct, že by mu to dělalo nějaké problémy. Ublinkával to je pravda, ale bylo to „čerstvé“ mlíčko, protože se vždycky přepil.
Mějte se,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
30.11.05 13:50

Ahoj, tak to ta mozem ukludnit, moja mala pila zo zaciatku tiez iba 40ml, neskor 60ml, a keby som mala dodrziavat 3-hodinove intervaly tak by som sa asi zblaznila. Nakoniec som si povedala ze ked kojene deti sa maju kojit kedy si zmyslia, tak preco nie aj nekojene. UM nie je to iste co MM, ale MM tiez nie je voda, tak co. Inak neblinkala nikdy, nastastie. Teraz ma zase akusi krizu, pije malo (tak 80ml a to ma 3,5 mes.) a castejsie, ale neriesim to, lebo neviem ako. Ked nechce, tak viac do nej nedostanem. Hlavne je ze vobec pije a prospieva. Pijeme tiez Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Patruse.M
20.10.15 18:56

Mateřské mléko z láhve

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat… Plně kojím a mléka mám dost, ale malý saje strašně krátce, a pak usne. Hlady ani nepláče, na jídlo ho musím budit, takže mu to zjevně stačí. Ale bohužel mi moc nepřibírá, jak má :( Takže zřejmě přijdou příkrmy, ale nechce se mi zbytečně mu dávat příkrmy, když mlíčko papá, a ani se hlady nebudí. Chci se dohodnout s doktorkou, že bych to svoje mléko odstříkávala do láhve a zkusila mu to dát z láhve, jestli toho třeba nespapá více, a tím pádem by přibíral lépe. Zkoušel to už někdo takhle z vás? :?

• Citovat
  • Upravit
33005
20.10.15 18:59

@Patruse.M Pokud kojení dítě vyčerpává, že hned usne, tak dát flašku (ze které to teče v porovnání s prsem samo), je nejlepší cesta ke konci kojení.
Pokud dokrm, tak přes stříkačku.
Kolik miminko přibírá a jak je staré? Nemá žloutenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
20.10.15 19:02

Nepises kolik malemu je. Pokud mu neni 5-6 mesicu, tak bych to urcite zkusila. Sve mleko do lahve, aspon uvidis kolik pije. Jinak u kojeneho ditete se zavadi prikrmy od 6 mesice, takze pokud mu tak je, tak proc ne prikrm

• Citovat
  • Upravit
Patruse.M
20.10.15 19:02

Právě, že teď naposledy přibral za týden jen stovku. Budím ho každý 2 hodiny na jídlo, ale saje jen 5 minut třeba a hned usne a spí, dokud ho nevzbudím zase na jídlo. Je mu teď 19 dní a žloutenku nemá. A právě, že saje velmi dobře.

• Citovat
  • Upravit
3662
20.10.15 19:05

@Patruse.M taky jsme to tak meli zezacatku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.10.15 19:23

@Patruse.M Stovkaje sice hraniční, ale ještě žádná tragédie. Ono se může stát, že teď nabral míň, ale další týden naopak výrazně skokově přibere. Dávala bych mu dokrm MM po prstě přes stříkačku. Žádnou lahev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
20.10.15 20:17
@Patruse.M píše:
Právě, že teď naposledy přibral za týden jen stovku. Budím ho každý 2 hodiny na jídlo, ale saje jen 5 minut třeba a hned usne a spí, dokud ho nevzbudím zase na jídlo. Je mu teď 19 dní a žloutenku nemá. A právě, že saje velmi dobře.

Měli jsme to samé, malý po chvíli usnul a pak pribiral málo. Nesmis ho nechat usnout když uvidíš že usíná tak ho dát krknout nebo k druhému prsu, někde radí kojit svlecene miminko, zkrátka aby nebyl v pohodlí. Nicméně nám pomohlo to nenechani usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
20.10.15 21:04

@Dancza134 to ja kdyz ji mam nahatou, tak to je teprve POHODLI pro ni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie