Znamínka

271
29.11.05 10:50

Znamínka

Milé maminky, :)
ráda bych se vás zeptala, jestli nevíte, kdy se mohou miminkům tvořit znamínka? Mají je vaše miminka?
Mé maličké (8 měsíců) se objevila taková hnědá tečka poblíž pupíku, která nejde ničím smýt a vypadá to jako malé znamínko.
Nejsem si jistá, jestli je to ono a jestli je to v pořádku.
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
29.11.05 10:57

Ahoj, ja myslim ze znaminka sou od narozeni, ale mozna se ji udelala piha. Nemyslim ze by to bylo v neporadku. Mala kdyz se narodila mela na tvari hnedou tecku, ktera se ji s rustem zvetsuje. Takze vy to mate jeste dobry, pocitam s tim ze budem muset vytahnout naky penizky az bude v puberte. Jinak Dr. se k tomu co to je nevyjadrila ale doporucila mi to pred slunickem mazat aby se z toho neco nevyvinulo ale to vas pripad myslim neni. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
29.11.05 11:15

Ahoj Sussie,

Matyášek má znamínko na stehýnku, úplně přesně stejný jako jeho tatínek :D . Objevilo se asi nějak před prvním rokem, už si to moc přesně nepamatuju, ale jako mimi ho na 100% neměl.

Ten mladší ještě nemá nic, ale počítám, že taky něco zdědí :wink:

Katka

• Citovat
  • Upravit
273
29.11.05 11:17

Ahoj, moja mala ma jedno znamienko na nozicke uz od narodenia. Zatial som nezistila zeby sa vytvorilo dalsie, ale mne sa teda tvoria nove aj teraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
30.11.05 13:42

Ahoj Sussie,

myslím, že pokud se znaménko abnormálně nezvětšuje, nemění tvar apod., tak si nemusíš lámat hlavu. Já jsem Lukáškovi našla první znaménko ve 4. měsících a myslím, že nebude poslední, protože já i manžel jich máme dost. U sebe jsem si všimla, že se mi v průběhu života objevují stále nová, takže v 50 budu asi samá tečka :D
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
30.11.05 14:06

Ahoj Sussie,

nemusíš mít strach. Matyášek má na stehýnku od narození větší znamínko, asi ve 2 měsících jsem objevila jedno na nártu - takový tvar, jako mám já na ruce… Takže je to asi běžný jev. Jinak- i já na sobě nacházím přibývající pihy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
30.11.05 19:41

Děkuji

Maminky,
děkuji moc za informace:) :D
Asi je to teda v pohodě. Zatím to vypadá pořád stejně, ale radši to budu sledovat.
Díky, mějte se fajn a ať jsou miminka zdravá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 14:06

Ahoj, našla jsem si dnes na boku u prsu asi 1cm velké černé znaminko. Mám úplnej strach, že by to mohl být melanom. Hned jsem se objednala na kožní, ale vemou mě až za 3týdny. Na internetu jsem si hned našla, že pokud je znamínko černé barvy a velké tak je velká pravděpodobnost. Máte někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
169
29.3.13 20:54
@Anonymní píše:
Ahoj, našla jsem si dnes na boku u prsu asi 1cm velké černé znaminko. Mám úplnej strach, že by to mohl být melanom. Hned jsem se objednala na kožní, ale vemou mě až za 3týdny. Na internetu jsem si hned našla, že pokud je znamínko černé barvy a velké tak je velká pravděpodobnost. Máte někdo zkušenosti?

Ahoj, mě se udělalo na prsu jakoby znamínko, je hodně tmavě hnědý, až černý, nejdřív mě to vyděsilo, ale konzultovala jsem s mamkou a té se udělalo to stejný a zvětšilo se jí to už na asi 5cm průměr, ukazovala to na gyndě a že prý je to v pořádku, tak snad budeš stejný případ ;) Určitě to zkonzultuj s Dr. ale ještě nepanikař :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.3.13 21:02
@Anonymní píše:

Je vypouklé jako velká bradavice? Svědí? Krvácí? Pokud nic z toho, mělo by to být OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
12.4.18 07:29

Ahoj. malymu se odjevilo.asi tyden po narozeni.dost velky červený flicek je staleb stejny ukazu jo za tyden. doktorce ale potřebuji uklidnit je velky asi pul 3-5 milimetrů stalo se to někomu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí