Od kdy jogurt a piškoty?

116
28.11.05 12:16

Od kdy jogurt a piškoty?

Ahoj maminy,potřebovala bych poradit od kdy mohu začít dávatjogurt a od kdy dětské piškoty.dÍKY m9ŠA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
28.11.05 12:52

jogurt

ahoj Goldy,
ja som zatial bez osobnych skusenosti /32tt/ ale pretoze som vegetarianka, tak sa o vyzivu miminiek zaujimam uz teraz … podla toho,co som citala s mliecnou stravou by sa malo zacat az po 1 roku … samozrejme ked kojis … dieta totiz moze mat na mliecne vyrobky alergiu … preto treba zacinat opatrne a v malinkom mnozstve, aby si zistila jeho reakciu … ja by som zacala s bielym, zivym jogurtom, na sladkosti ma kopec casu … myslim, ze s piskotmi mozes pomaly zacat, ale podla mna je to tiez zbytocna sladkost … takze tak Jana+BruBetko 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.11.05 12:53

Ahoj Míšo.

Já osobně bych počkala s bílými jogurty do 8. měsíce ( v našem případě Activia bílá, pro částečnou alergii na bílkovinu kravského mléka až v 10. měsíci), a pak je míchala s oblíbenou ovocnou přesnídávkou.
Piškotky obsahují lepek, takže nejdřív se můžou po ukončeném 6. měsíci, ale literatura se různí a někteří píší až 8., 10. … Navíc naše paní dr. je toho názoru, že jsou to prázdné kalorie, takže raději kousek chleba. Já jsem dala Radimovi obyčejné piškoty (rozmočené v přesnídávce) poprvé asi v 7 měsících. Teď je má spíše výjimečně. Místo nich, když už nedá pokoj a chce „koki“ dávám dětskou sušenku (máme rádi Nestlé).

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
28.11.05 12:54

ahojky,

jogurt se doporučuje v 8m. Nejlepší je bílý, bez cukru a konzervantů - např. selský jog. Holandia. Dá se také smichat s ovocnou výživou či banánem apod.

Piškoty obsahují lepek, tedy se doporučují nejdříve v 8m, ale nejlépe až v 11m.

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
28.11.05 12:55

Ahoj Goldy,

piškoty obsahují lepek a celá vajíčka, takže by se měly dávat až tak nejdříve v roce. Jogurty obvykle od ukonč.osmého.

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
28.11.05 13:02

Ahojky,

my začali s jogurtem asi před 14 dny. Dáváme úplně obyč bílý. Dr. mě důrazně varoval před Danone. Takže ty nedáváme.

S piškotama obyč bych počkala, jsou malý a děti si je s oblibou strkají do pusinky celý. Radši bych volila dětský sušenky od Nestlé nebo Hero. Sice jsou dražší, zato bez celých vajec. Před osmým měsícem bych je taky nedávala.

Tak snad jsem trochu poradila.

Katka

• Citovat
  • Upravit
1468
28.11.05 13:42

Pro Katku N.

Můžu se zeptat, proč tě dr. důrazně varoval před Danone (výrobce Activii)? Nám ji zase doporučila, protože obsahuje Bifidus… Tak nevím. Radimkovi velmi chutná, navíc měl částečnou alergii na bílkovinu kr. mléka, a proto všechny mléčné výrobky konzultujeme s odborníkem.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
28.11.05 13:47

Ahojky,

my dáváme Danone Activia-bílé pohlazení a teď nově Ovotwist s ovocem,je tam rozmixované..v obou případech je mléčná kultura a zkrácená doba spotřeby.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
28.11.05 13:53

Ahoj, ja zacla davat piskoty v 6m a jogurty v 7m. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.11.05 14:00

Ahoj,

ještě k těm jogurtům - nejlepší je se podívat an složení a dávat ty, kde je jen mléko a jogurtová kultura - žádné škroby, želatiny, E-čka atd…
Proto docela nechápu, proč ne Danone - já je malému dřív dávala, když toho ještě tak moc nesnědl - dělají balení 4 malé kelímky po 50g, což pro něj tenkrát (v 8m) bylo tak akorát… Jinak teď nedám dopustit na Hollandii .

Zdraví

Gábina + malý Ríša (15m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.11.05 15:06

Ahoj!

Já začala jogurty dávat asi od 9. měsíce, a to čistě bílou Hollandii. Kupuji ji malému dosud. (18 měs.) Není třeba zbytečně přislazovat.
S lepkem jsem začala od 10. měsíce, ale obyč. piškoty jsem mu nedávala. Občas jsem mu dala sušenky Hero, ty jsou bez vajec.
Myslím si, že na piškoty je opravdu času dost, nejdřív po jednom roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.11.05 15:13

Jogurty se davaji od ukonceneho sedmeho a lepek podle zdroje - nekdo udava od ctvrteho, nekdo od sesteho a nekdo od osmeho - ale doktori dneska zhusta radi pockat az do roku… Ja davala lepek od osmeho mesice. Zda se mi, ze kdyz se moc vaha, ze to muze spis uskodit nez pomoci.
Jeste k tem jogurtum - nejlepsi jsou zive jogurty, rozhodne ne nizkotucne. Deti pro svuj zdravy vyvoj tuky potrebuji - i kdyz se zda, ze to odporuje zdrave vyzive. Dobre jsou smetanove nebo alspon plnotucne se zivou kulturou.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
28.11.05 15:50

Jééé holky, vy máte sladké starosti :lol: . Na diskusi o neplodnosti je to hezké oživení. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
28.11.05 16:10

Připojuji se k jogurtové diskusi :)
Začali jsme s jogurtem v osmém měsíci. Jak už tady byla několikrát doporučená, nejvíc malému chutná bílá Hollandie. Nechci očerňovat některé jiné bílé jogurty od velkých firem, ale stačí porovnat chuť, konzistenci… Kubík se po jogurtu mohl ( a pořád může :D )umlátit. Já osobně bych preferovala tedy živý bílý jogurt bez aditiv, ovocný bych malému dítěti rozhodně nedávala(stačí si porovnat bílý jogurt s doma dodaným ovocem akupovaný ovocný). Takže pokud by děťátku čistý bílý nechutnal, dala bych tam trošku ovocného pyré.
S piškoty nevím, náš syn je doud neochutnal a nemyslím, že by mu nějak chyběly. Dřív, když nic jiného pro děti nebylo, možná, ale teď, když se dají koupit třeba tenké rýžové chlebíky a spol… Zkrátka sladkostem bych se vyhnula. A jestli chceš třeba něco na zahuštění ovocné svačiny, tak jsou skvělé třeba jáhlové, pohankové, rýžové pukance.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.11.05 16:17

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;49;88/st/20051016/n/Barunka/dt/-2/k/4368/age.png:http://tickers.TickerFactory.com/…4368/age.png

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure