VÍTÁNÍ občánků a statistika

695
28.11.05 11:42

VÍTÁNÍ občánků a statistika

Milé maminky,
v sobotu jsme byli na vítání občánků a mj. jsme se dozvěděli zajímavé informace o počtu miminek v našem městečku.
Vítání je 2× do roka a při sobotním na něm bylo 19 miminek a z nich…TEĎ POZOR! …bylo 16 chlapečků a jen 3 holčičky.
Tak by mě zajímalo jak letošní vítání proběhlo u vás.
1. Napište jaká byla statistika u vás.
2. Jaké jste dostali dárky.
Je to zajímavé vidět to nejenom celkově (viz diskuse „miminka 2005“) ale i po regionech, resp. městech/obcích, ale je i zajímavé vidět, jak obce oceňují rostoucí počet občanů. Možná to bude moc složité, tak aspoň pár informací zkuste poslat. Já je mám mimořádně dost podrobné.

Tak u nás:
Libčice nad Vltavou(okr.Pha-západ): město s počtem obyvatel asi do 5 tis.
Vítání 2× do roka, v létě asi 20 miminek (z toho 1× dvojčata, neznám poměr holky/kluci),
v zimě 19 miminek - z toho 16 chlapců, 3 holčičky, opět 1× dvojčata (kluk+holka)
Dáreček: karafiát, dětský porcelán. hrníček se lžičkou, přáníčko

Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.11.05 21:28

Do statistiky asi moc nepřispěju :( U nás - jsem z Teplic - žádné vítání občánků nebylo :?

• Citovat
  • Upravit
509
29.11.05 21:44

Ahoj Marki,
přispěju svou troškou do mlýna. U nás v Nepomuku (Plzeň jih) bývá vítání zhruba 3 - 4X do roka, podle toho, jak se sejdou mimánci. My jsme byli s Aničkou teď v sobotu, bylo tam 10 miminek, nevím poměr chlapečků a holčiček. A jak probíhalo vítání? Tak to opravdu nevím, protože to byla Aničky spinkací doba, takže spustila řev a nedala se absolutně utišit. Nebyl slyšet projev paní matrikářky, nevynikla ani kulturní vložka, rychle jsme se podepsali s manželem do kroniky, obdrželi jsme pamětní list, plyšového sloníka, sešitek básniček, jednu gerberu a zdrhli jsme. Vypadalo to, že Andulka nechce být občankou Nepomuka ani omylem :lol: .

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.11.05 22:34

Ahojky,privitanie sme absolvovali pred tyzdnom.Sme z Prahy 10.Nemam vobec predstavu kolko krat do roka sa nieco taketo kona.Bolo nas tam asi 10maminiek a myslim,ze z miminiek prevazovali chlapci.Celkom ma milo prekvapila tato akcia lebo ked sme este byvali na Slovensku s dcerkou sme nic taketo nezazili.O to viac to bolo prekvapenie,ze nas pozvali lebo Tobiaska som isla odrodit na Slovensko.Nie ze by som nedoverovala ceskym porodnikom ale ked uz som mala raz dobru skusenos a bola som spokojna s mojim gynekologom nechcela som to menit :) Som za kazdu srandu tak sme sa zucastnili :lol: Darceky boli taketo:karafiat :D, mimcovske backurky(capacky)celkom pekne,pamätny list,pamätna minca alebo nieco ako medajla 8O ,pohladnica starej Prahy 10,poukazka v hodnote 200,– do DM drogerie a 2fotografie ktore si musim ist este len vyzdvihnut na urad.Fotili tam najprv maminky s mimcom na rukach a potom samotne micata v koliske.Celkom to uslo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
30.11.05 08:39

Ahoj holky, tak já jsem z Prahy 3,nevím kolikrát do roka vítání je,když jsme tam byli my,bylo tam asi 12 maminek,poměr holky kluci,tak 50 na 50.Dostali jsme pamětní list a poukázku 400 Kć na nákup v drogeŕii Pemi.Popravdě vítání občánků se mi moc nelíbilo, přišlo mi,že snad proslov z dob komunistických jen lehce upravili.
Anajka+Alžbětka 16 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
30.11.05 08:47

Ahoj, my se chystáme teď v pátek, tak dám vědět :)
Docela se těším.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
30.11.05 10:30

Ahojky,

my jsme z Bíliny, vítání občánků je tady 4× do roka, je na svobodné volbě maminek, jestli se vítání zúčastní (musí se nahlásit na matrice). My jsme byli v červnu, bylo 16 miminek, půl na půl kluků a hole, dvoje dvojčata.

Dostali jsme flašku Chicco na pití, karafiát, pamětní diplom a bryndáček s vyšitým - Občánek města Bíliny.
Aleš to skoro celé prořval, takže žádné nadšení z občánkovství :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
3.12.05 17:04

ahoj holky,
tak já jsem z malé vesnice a absolvovali jsme vítání cca před týdnem - bylo tam 6 dětí - 3 holky a 3 kluci - z toho jedny dvojčata.
Děti z mateřský školky zpívaly a pžednášely, což bylo moc hezký, projev byl takový přiopilecký - to byl mj dojem.
Dárky - paměřní list, knížka pro mimi, karafiát a 3000 Kč - jsme na tom asi nejlíp z vás.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
3.12.05 20:26

Havlíčkův Brod

Vítání každou sobotu dopoledne, jednotlivě. Vítá se každý měsíc, kromě letních prázdnin. Děti z MŠ vypráví básničky, projev členky zastupitelstva…

Statistiku dětí nám nesdělili :)

Dárky - pamětní list, pro maminku karafiát, dětem nerez dětský příbor, zlatý řetízek s přívěškem a 2 různé knížky pro vypisování událostí kolem děťátka (památníčky)

Celkový dojem nádherný :wink:

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.12.05 21:27

vítání občánků

ahojky,
tak u nás se koná jednou ročně.
Obec Kokory, cca 1600 obyvatel.
Letos jsme vítali v říjnu, bylo nás deset a z toho jen tři chlapečci a sedm děvčátek.
Dostali jsme 2000 Kč, nějaké hračky do vany a karafiát a fotku z vítání zdarma.
Hezký večer
 Jana

• Citovat
  • Upravit
107
11.12.05 22:03

Ahojky,
tak koukám,že většina úřadů je štědřejší.My byli minulý pátek,jsme z Prahy 13 a dostali jsme růži,pamětní knížku a tři chrastítka.Dětí tam bylo asi 7,ale po nás byli ještě 2 další vítání.
Kiky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
12.12.05 09:23

Teda děvčata, já jen koukám.
My byli na vítání občřánků asi před měsícem. Vítalo nás město Pardubice a podržte se, co jsme dostali. Já jednu povadlou gerberu, manža pamětní minci a Náš synek pamětní list., Toď vše. Hrůza hrůzoucí. myslela, jsem si, že vítají nového občánka, mimo to je to další člověk, který přináší penízky do městské kasy a oni mu nedají ani blbé fotoalbum za 30 kč. Byla jsem z toho dost zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.12.05 09:41

Holky, nic si z toho nedelejte, Julii uz byl rok a jeste nas nepozvali, posledni vitani o kterem vim, bylo v zari, mesic pred tim, nez se nase holcicka narodila. Psali o nem v mistnich novinach. Tak predpokladam, ze setri, nebo na nas zapomneli.

Mroe z Plzne 1

• Citovat
  • Upravit
186
12.12.05 22:34

Ahojky,

tak taky koukám jak jsou někde štedří :lol: :wink:

U nás, Hřivice, okr. Louny, obec asi 200 obyvatel.

Na vítání jsme byl 9. října, byly jsme tam dvě, my měly 2 měs. (chlapeček) a jedna 9 měs. holčička, vítání se u nás dělá podle potřeby, na příští rok pokud vše dobře dopadne, se má narodit 5 miminek :lol:

Dostala jsem gerberu a Mišák plyšovýho slona a ještě nějakou blbost, ale vůbec nevím co :-) , Mišáka ale nejvíc zajímaly holky, které tam říkaly básničky a zpívaly ( vyloženě si je upřeně prohlížel :-):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
6.1.06 17:26

Tak jsem se vrátila znovu k diskuzi, kterou jsem před měsícem zahájila a pak už jsem neměla čas si jí pročíst. Docela zírám, jak v některým i malých obcích dokážou malé občánky obdarovat. No někde by se za to daly pořídit i nové golfky :D :D
Z našeho vítání už vyšly fotky v místním obecním plátku a dali nám tam i fotku našeho Marečka. Tak tohle číslo novin pro něj uschováme :wink: Občánkům zdar!
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky