VÍTÁNÍ občánků a statistika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
6.1.06 19:01

Ahojky, jsme ze Suchdola, kdyz jsem se ptala na vitani obcanku, tak u nas se uz nedela, spada to pry pod Prahu 6..kdyz jsem volala tam, bylo mi receno, ze vitaji jen miminka, narozena 1.1 a pak jeste jedno datum v roce, na ktere pripada nejaky „Den Prahy 6“…dost me to mrzi, protoze u obou synovcu (Praha 8 a Neratovice) vitani obcanku poradali…
No, pamatku proste nemame a myslim si, ze je to pekna ostuda Mestske casti… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
6.1.06 19:25

U nás v Bílovicích nad Svitavou (2630 obyvatel) je vítání podle potřeby, ale celkem často - rodí se moc dětí.
V naší skupince (loni v listopadu) byli 3 kluci a 2 holky, po nás šla ještě jedna skupinka, tam to nevím.
Děti ze školy měli nacvičené krásné básničky - většinou samozřejmě o mamince, málem jsem brečela, jak mě to dojalo :-) Byly moc šikovné, doufám, že i naše Šárinka bude jednou vybraná a recitovat.
Dostali jsme medaili, pamětní miminčí knížečku, krásnou knihu pohádek (ilustrovala ji Šárinčina kmotra, heč!), a dřevěnou stavebnici. A maminky každá karafiát.
Celkově se mi to moc líbilo a domů jsem se vrátila v úplně povznesené náladě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.1.06 19:33

Ahojky,

já byla na vítání občánků před 5,5lety v Teplicích a miminek tam bylo dost:-), bohužel nevím, kolikrát do roka to je. Přišla mi tenkrát pozvánka (která se prý dnes už neposílám, maminky si to musí zjistit samy a přihlásit se :roll: ).
Dárek byl také karafiát:-), knížka „První rok života“, plastová flaštička a přebalovací podložka. Bylo to moc pěkné.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
6.1.06 20:16

Ahoj Marki a holčiny,

my jsme z Roztok (zdravíme sousedy Libčice a Suchdol) - vítání občánků je tu prý 2× do roka, další vítání prý bude až na jaře, tak snad na nás nezapomenou. Nic moc od toho neočekávám, ale aspoň si připomenu dobu, kdy jsem coby dítě školou povinné na vítání přednášela mamčám básničku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
6.1.06 20:43

Teda holky, koukám, že matička Praha je na tom asi nejhůř:-). My jsme pozvaní 19.1. tak jsem zvědavá kolik nás tam bude a jestli něco naše maličká dostane:-). Proto tam samozřejmě nejdeme, ale komu by se nějaký ten knoflík navíc nehodil, že:-).
Dáme vědět, jak jsme dopadli:-).
Slanka s Mariankou (za dva dny 6 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.1.06 20:55

Ahojky, tak bych se také ráda připojila. Jsme z Kladna (cca 75000 obyvatel). Na vítání občánků jsme dostali pozvánku, když bylo Míšovi asi půl roku. Byli tam s námi ještě další 3 kluci. Po nás šly hned 4 holčičky. Vítání je myslím podle potřeby. Docela jsem se těšila, ale zklamalo mě to. Celé vítání trvalo max. 10 minut. O dárcích ani nemluvě. Já jsem dostala prťavounkou gerberu a prcek bryndáček. Toť vše. Za 23 fotek rozměru 9×13 jsem zaplatila 330,– Kč. Prostě hrůza!! Když to srovnám s mojí sestrou, která bydlí na vesnici, je to k pláči, jak se velké město chová k novým občánkům. Sestra dostala kytičku, malá chrastítko, ponožtičky a další věcičky + 500,–Kč. Vítají vždy jen jedno miminko a je to dle počtu nových miminek. A přístup a vůbec celé vítání bylo úplně o něčem jiném. Moc se mi líbilo… Já vím, proč se chceme odstěhovat na vesnici… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
13.5.06 15:24

Tak my jsme z Děčína a vítání jsme absolvovali dnes na městském úřadě v obřadní síni. Pozvánku dali na matrice manželovi, když si byl vyzvednout rodný list. Vítání je každý měsíc, v síni jsou vždy 4 maminky, my jsme byli ten den šestá a poslední várka, tudíž tam bylo cca 24 dětiček. Bylo nám 6 týdnů. Nejdřív recitovaly dvě děvčátka a pak měl projev starosta - bylo to moc dojemné. Dárečky - nic moc - ale při počtu dětiček by to asi město zruinovalo - pletené bačkůrky,„knížečka o mně“ a zdarma průkaz do knihovny pro mimi?. Pak bylo focení v kolébce, miminko si brala od maminky vždy sestřička ve stejnokroji.
Jo a v naší skupince byli tři chlapečci a jedna holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
13.5.06 15:39

Obec Vlčice, počet obyvatel do 500

Vítání občánků se koná 2× do roka, na jaře a na podzim. My jsme byli 29.4. a byli jsme tam 2 - 1 holčička a 1 chlapeček. Pozvánku jsme dostali poštou.
Dostala jsem kytičku chryzantém, pamětní knížečku na zapisování, soupravičku trička a džínových šatiček na 2 roky.

ZPívali tam dětičky z mateřské školky a ze školy a bylo to moc hezké.

Na konci jsme se podepsali do pamětní knihy a ťukli si šampusem

Peťula a Julinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
13.5.06 15:55

Chtěla jsem se zajímat jak je to na Praze 6 (jsme z Břevnova) a jak tak čtu SLUNATKO píše, že se nekoná :(
No nic na Praze 6 šetří, a já se těšila na nějaké prkotinky a je to přeci taková tradice vítání nového občánka!
Lakomci jedni...... :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
13.5.06 17:43

Ahoj,
my jsme ze Žďáru nad Sáz., cca 25000,– obyv.
Nevím, jak často se vítání dělá a kolik chodí dětí, ale v průměru se rodí tak 10 dětí měsíčně. Byli jsme skoro v půl roce a bylo tam víc holčiček.
Měl proslov zastupitel, trošku nudnější, pak děcka z MŠ zpívaly, bylo to snad 3/4 hod. a přišlo mi to dost dlouhý na ty prťata. Dostali jsme mamky kytici karafiátů, Vojta bryndák(Jsem hrdým občánkem), pamětní plaketu a pak zdarma DVD, kde bylo vítání nahráno.Bylo to celkem hezký, bylo nás tam jak Hujerů-10 příbuznejch a všichni dojatý.
Taky si myslím, že by si měla města daleko víc miminek vážit, vždyť by jim mělo záležet na tom,aby tam pak děcka chtěly zůstat. Teď jsem zrovna psala starostovi, protože na tak velké město nemáme jedinou klouzačku nebo něco modernějšího,všude jsou železný nebo neudržovaný dřevěný prolejzky a houpačky.Napsal,že nemaj prachy. Co taky jinýho.
Kámoška z Přibyslavi říkala, že dostali na vítání za každý dítko 5000,–. To je aspoň odměna.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.5.06 18:01

Jéje, to se někde maj! :lol:

My jsme se byli vítat v Ostravě -Svinově, bylo nás tam asi osm, kluci a holky půl na půl, ale dělali to v několika várkách ten den, klasika: projev, kulturní pásmo (Dalískovi se líbila flétnistka :wink: ), podpis, focení jak kdo chtěl. Dostali jsme karafiát, „knížečku o mě“ (sešitek o asi deseti stránkách) a malé fotoalbum 9×13 s takovou tou pruhovanou nálepkou TESCO - výhodný nákup :roll: . No mě by bylo trapné to s tou samolepkou jako dárek dát… Když jsme ho vybalili, rozpadly se mu ty fólie… výhodný nákup… :evil:

Tož tak u nás. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.5.06 18:02

Ahoj holky.

My jsme z Mladé Boleslavi(45.tis.obyvatel) a vítání je tu v každém měsíci dva dny(pá+so).Přitom ještě každý den je na několik etap takže miminek je to opravdu hodně.

Najednou nás tam bylo 7 a myslím že 4 chlapečci a 3 holčičky

Dary -já karafiát ve fólii(víc se ale líbil Tadeáškovi), slabý sešítek na zapisování a pemětní mince velikosti desetikoruny.

Neměli tady ani kolíbku na focení.Fotil si každý sám totože fotografka nedorazila a zvěčnění na DVD nás stálo 400kč.

Proslov měl primátor MB a připravený program děti z mateřinky.To bylo to nejhezčí na celé akci 8)

Martina a Tadeášek 5m11d ze Zimňátek 05/ 06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky