Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím vás, kto ste už boli na kalmetizaci /my máme ísť zajtra s malou - 6 mesiacov/, napíšte mi, ako to prebiehalo…
je to horšie, ako „normálne“ očkovanie? treba mimčo vyzliekať do naha? kam sa to očkuje?
Voooobec nemám predstavu
![]()
ďaakujem! ![]()
ahoj Steno,
vůbec se neboj, nejde jo žádné očkování
. jen se kontroluje reakce na očkování proti TBC - v porodnici. dětátko asi budeš muset vysvléct od pasu nahoru,protože se měří místo očkování.
irias
Ano, nejde o očkování! Kontroluje se jen na levém ramínku reakce na očkování. Měli jsme bodýčko s rozepínáním na levé straně, tak jsme se nemuseli vůbec odsvlékat, ale stačilo odhalit to ramínko. žádné strachy! ![]()
Ahojky,
můžete mi prosím napsat, jestli (a zhruba kdy) na kalmetizaci chodí každé mimi??? Anince bud 8 měsíců a zatím nic???
Děkuju
Jana a Aninka
Ahojky,
my jsme byli na kontrolu očkování ve věku asi 2,5 měsíce. Pozvánka nám normálně automaticky přišla domů. A měli jsme na sobě bodičko s takovým tím obálkovým výstřihem, aby se to ramínko dalo jenom vyhrnout. Doktorka se na to mrkla a přeměřila to pravítkem a zapsalo to očkovacího průkazu.
Zkus se zeptat vaší dr., jak to chodí a jestli se na vás náhodou nezapomělo. Kamarádce se to stalo, protože měnili oficiálně bydliště krátce po narození a taky rodila v jiné nemocnici než je ta spádová, tak se to nějak zamíchalo, že až její dětská dr. ji to zařizovala (jen pro jistotu, i když to její malá měla na první pohled OK).
Míša
Koukla jsem do očkováku. My jsme byli ve 3 měsících na té kalmetizaci. Napsali nám nezhojeno, drobnej absces. Tenkrát nám vysvětlili, že si zvou všechny miminka a kontrolují to ramínko kvůli možnému přeočkování. My jsme v těch třech měsících neměli skoro žádnou reakci, ale potom se nám tam udělala boulička s hnisem a nesměli jsme kvůli tomu na očkování - trojkombinaci. Chodili jsme s tím na plicní, kde nám očkování neustále oddalovali. Po nějaké době se hnis přestal tvořit a očkování povolili.
Pokud máte ramínko bez problémů, tak to neřeš, pokud ne, zeptej se na prohlídce u doktorky.
Ahoj
Ahojky,
u nás se na kalmetizaci nechodí
. Reakci po očkování sleduje pediatr, na plicní nemusíme. Ale určitě se nemusíš bát, jde jenom o kontrolu, nikoliv o očkování.
Katka
Hmmm..,tak Aničce to hnisalo dost. Očkování dostala normálně ve 3 měsících (Infanrix Hexa) a to už ten flíček měla tak 7 dní klidný. Snad to není problém??? Ale pediatrička to viděla, tak doufám, že je to OK. Jak půjdem ve čvrtek na kontrolu, tak se zeptám.
Děkuju za odpovědi.
Jana a Aninka
ahá, tak som sa zase ukázala ako odborník
![]()
no nič, ďakujem za vysvetlenie ![]()
Anyzko nám taky nedorazila pozvánka kvůli stěhování a šla jsem tam později, kdy už to bylo zahojené. Musíme jít kvůli tomu znovu ve 2 letech na zjištění nějaké reakce nebo co a když to bude slabé tak na přeočkování. Ach jo. Docela mě naštvala naše pediatrička, že se nás nezeptala jestli jsme tam už byli. Mohla nám ušetřit další návštěvu u doktora.