Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Nevite , jestli se muze pridat do Nutrilonu Nutrilon A.R. proti ublinkavani?
Malej zacal posledni dobu dost ublinkavat
Katka
Katko
a nechceš přejít přímo na Nutrilon A.R. ? My teda blinkáme i po Bebě H.A. A.R.
, takže nám to A.R. moc nepomáhá…
Dadla
asi ano, ale co s tim mlekem, co mam nakoupeno? V okkoli vsechny koji.. a mne je lito to vyhodit...... tak bych to zkombinovala a pak presla uplne na A.R.
Katka
Ahoj, také bych se přiklonila k tomu, používat rovnou nějaké AR mléko. Jestli to chceš míchat raději do Nutrilonu, pak se prodává něco na zahuštění mléka, myslím, že se jmenuje Nutriton (už je to dávno…). Ale v lékárně ti určitě poradí. Ahoj Katrin.
Kup si Nutriton a přidej ho do běžného Nutrilonu, já to tak dělám.
Ahoj,
Ale ted jsem cetla ze nutriton je do materskeho mleka....... muzu ho dat i do Nutrilonu?
A jeste mam dotaz...... Honzik zacal trpet na boleni briska, je to jenom tim prechodem na Nutrilon? V noci a 2× denne jeste kojim
Katka
No mně to poradila naše dr. a tak to už dělám hóódně dlouho. Jinak jak má Míša ten reflux tak vzhledem k tomu, že už máme příkrmy jak zelenové a ovocné, tak ten Nutriton dávám i do čajů a šťáv i do ovocných přesnídávek. Sice chudák pije želé, ale aspoň v něm víc drží než obyč. čajík. Jinak po Nutrilonu mi M.trpí i trošku na zácpu, tak je to bolení bříška na 100% možné. Ale zase je podle odborníků nejelpším umělým mlékem a nejvíce se podobá mateřskému. věrka
Muzes ho dat i do Nutrilonu. Mam to overene v lekarne. Navic potom muzes davat mensi mnozstvi zahustovadla, pokud vam to bude stacit. Chci jen upozornit na jednu vec, kterou jsem zjistila docela pozde. Pry by se nemelo davat porad jen antirefluxni mleko, ma se to stridat. My to nakonec delali tak, ze pokud jsme meli naplanovanou vychazku nebo neco venku, dali jsme AR. Jinak pila normalni mlicko. Doma to nevadi…
Terik
Jéžíš a proč? To mi ještě nikdo neřekl. Malej když pije mlíčko tak má 2 flašky, jednu bez nutritonu a navrch s nutritonem jako špuntík.
A poradite kolik asi odmerek na 120 ml mlicka?
Katka
Holky moc vam dekuju, nechci vyhazovat docela drahe mleko, a kdyz se to muze takhle redit je to parada
KAtka
No já dávám na 120 4 odměrky, ale vyzkoušej sama kolik budete potřebovat, třeba mu bude stačit řidší. je to podle síly ublinkávání. Míša má reflux 10 x za minutu podle sona.
Honzik ublinkava po kazdem jidle, nekdy jednou, nekdy i 3×
Na vysetreni sme nebyli, Dr. ho zvazila a rekla ze prospiva a ze to nevadi..... ale mne to docela vadi.....
Katka
Tak jdu ten nutriton koupit..... doufam, ze nam pomuze
Katka a Honzík
Ahoj Katko,
my sice papame Nutrilon Omneo, ale uz jsem taky vyzkousela, ze micham Omneo a normalni Nutrilon priblizne pul na pul a nebe 2/3 normalniho a 1/3 Omnea. Zkousela jsem to ale az od 4.mesice.
Je to taky proto, ze Marecka uz ted boleni briska tolik netrapi a vypije toho mlicka o dost vic nez kdyz byl malicky. A kupovat Omneo kazdy tyden 2 plechovky se docela prodrazi.
Ahojky,
Marki