Do kdy plné kojení

134
29.11.05 10:22

Do kdy plné kojení

Ahoj
Zajímalo by mě, do kdy jste plně kojily. Teda kdo kojil plně přes 6M.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
29.11.05 10:24

Já kojila cca do 8měsíců, pokud nepočítám následné neúspěchy s příkrmy a asi dvojí začátek, ale to byla otázka asi měsíce navíc, ale i s těmya příkrmama. Nicméně u dalšího začnu dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
29.11.05 11:17

Plně jsem kojila do osmi měsíců, ale měla jsem zakázáno příkrmy, malá byla hrozně tlustá, nakonec se držela prsu dva a půl roku a bylo to zbytečně moc, těžko se odstavovala, už bych to udělala jinak. Myslím si, že není na škodu učit ditě na jiné chutě od šestého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
29.11.05 11:50

My to měly klasicky asi do toho půlroka a pak s problémy sem tam příkrm,což se tak do měsíce vytříbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
29.11.05 12:09

Myslím,že plné kojení má smysl opravdu jen do půl roku věku dítěte.Podle mého názoru dítě potom začíná potřebovat i jiné věci a vitamíny obsažené v zelenině a ostatních příkrmech,jen mlíko samotné určitě nestačí.I když někdo kojí plně třeba do 9 měsíců,já si myslím,že to dobré není.Částečně jasně,ale určitě ne plně.
Ahoj Anajka a Alžbětka 16 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
29.11.05 12:47

Ahojky,plně jsem kojila do konce 7 měsíce, teď jsme začaly příkrmy.V poledne masozel. příkrm a odpoledne ovocnou přesnídávku.Jinak mezitím kojíme a to ještě 2-3krát v noci.Mějte se

Salecka+Vojta 9 měs. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
29.11.05 13:07

6,5 m

Já kojila plně 6,5 měsíce - se schválením MUDr. Kvůli možnosti alergie jsem chtěla plně kojit déle než 6 m.
Mléka jsem měla dost, ale v těch 6,5 m synovi už nestačilo, chodil na mlíko tak po 1,5 hodině. Taj jsme začali s příkrmem.

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
29.11.05 13:30

Ahoj, ja jsem kojila plne 6 mesicu, ale s prikrmy jsme zacinali velmi opatrne. Zacinali jsme na doporuceni lekare hruskou, coz melo uspech, ale dcera se tim nijak necpala, proste tri lzicky a dost. Takze asi do osmeho mesice mela jako hlavni stravu MM, pak zacala papat trochu vice. Celkove jsem kojila do dvou let, odstaveni nebyl problem - odjela jsem na jednu noc pryc a bylo to.
 MirusE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.11.05 15:08

Ja kojila dobrovolne plne do ukonceneho 7m a pak 2m nedobrovolne, protoze syn nic jineho nechtel. Ted je mu rok a tyden a sem tam se stane, ze dva i vic dnu plne kojim. Kdyz mu neni dobre nebo lezou zoubky. To nic jineho nechce.
Vsichni radili, at plne kojim co nejdele. Ale pak to opravdu byla hruza s prikrmama. Synovi varim a ma exem. Takze jsem strouhala, mixovala a vztekala se a vyhazovala o 106. Priste taky zacnu s prikrmama driv. Treba se ale mylime, kdyz si myslime, ze deti nechteji prikrmy, kdyz zacneme pozdeji. Nevim. Ale ja jednou driv urcite zacnu.
Ted ji pekne denne 3 porce a 4-6× denne kojim. O noci radeji pomlciim, to mam pocit, ze kojim porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.12.05 18:59

Ahojky!
Já jsem kojila plně do šesti měsíců, teď už přikrmuji. NA oběd masozel.příkrm, odpoledne přesnídávka a večer jsem chtěla dávat kaši, ale bez úspěchu. Verunka jí vůbec nechce. Mezitím stále kojím.
Papa L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
13.12.05 19:06

Ahojky,

tak já mám trošku jinou zkušenost - s ohledem na hrozící alergie jsem naprosto plně kojila do ukončeného osmého měsíce, pak jsem začala klasicky s mrkví a bramborem… a příště to udělám rozhodně stejně! Myslím, že spojitost mezi delším plným kojením a odmítáním příkrmů je nesmysl. Ale toť jen můj názor.

Tak hodně štěstí, ať už se rozhodněš jakkoliv!

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
29.7.15 17:55

Ahoj Všem, chtěla bych obnovit diskuzi. Dnes jsem byla s dcerou na půlroční prohlídce. Myslela jsem, že budeme začínat s příkrmy a doktorka mi řekla, že malá krásně prospívá a ať dál kojím a nic nedávám. Další kontrola až za dva měsíce. Máte to někdo také tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
29.7.15 20:49

@Katerina000 Ne, malý krásně prospíval, přesto jsem začala dávat příkrmy kolem 4,5 měsíce. Nevím no, alergolog mi říkal, že se v současné sobě už zase přechází k dřívějšímu přikrmování právě jako prevenci vzniku alergii, dítě by mezi 4.-6. měsíce mělo údajně ochutnat vše, včetně ryb. Kojení je super, ale zase aby si to dítko pak umělo poradit s většími kousky atp. Jako do 8. měsíce bych určitě výhradně nekojila, pokud by samozřejmě mimino nemělo jiný názor :-). Mám osmiměsíčňana a ten má 4 jídla denně plus kojení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
29.7.15 20:59

Mě doktorka říkala už na 4 měsíční kontrole, že mám začít přikrmovat mezi tím 4. a 6. měsícem, právě jako prevence alergií. Syn je plně kojený a prospívá v pohodě. Začali jsme v 5. měsíci, kompromis (a moc tomu jídlu stejně nedá, ani po měsíci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15196
29.7.15 21:20

@Katerina000 Mě doktorka radila plně kojit do 6.měsíce a i když malá prospívala pěkně tak po 6.měsíci začít pomalu přikrmovat… Malá o jídlo dost dlouho neměla zájem ještě v 8.měsících snědla sotva 3-5lžiček. Teď je jí 11.měsíců a třeba k obědu zvládne max 50-70g jídla, takže je stále hodně kojená, ale svědčí jí to roste a přibírá pořád krásně. Věřím tomu, že MM dokáže pokrýt potřeby dítěte určitě podstatně déle než jenom půl roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí