Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
vím že je to tisíckrát probírané téma, ale přesto bych ráda znala radu jak uspat dítě bez kojení. Zkoušela jsem malou dát po obědě do postýlky, zatáhnout závěsy a odejít. Bohužel v tu ránu spustila řev, který přetrvával dokud jsem k ní nepřišla. Pochovala jsem ji a znovu odešla. Situace se opakovala a tak jsem ji nakonec asi po 1/2 hodinovém uspávání nakojila a ona usnula. Neusíná mi u prsa, ale prostě to prso musí před spaním mít. Ráda bych ji postupně úplně odstavila, ale nevím jak vyřešit spaní. Jinak kojíme pouze v poledne před spaním, na noc a 2× v noci. Vyřvávací metoda u nás bohužel nefunguje. Přivítám jakékoliv nápady a rady.
Spící a hodná miminka přeje všem Katka
Ahojky,
našemu malému je rok a 3/4 a také pořád kojíme
. Stačí mi párkrát zatáhnout a už jde do postýlky. Teď se mi jednou stalo, že nechtěl nic, ale to bylo jen jednou a pak si to rozmyslel. My nemáme ani dudlíka, takže žádná náhražka. Kojím ho také ráno v poledne a večer, jinak už konečně spí celou noc. Mám sestřenici, která kojila do tří let. Až když to její malá mohla pochopit. Domluvili se, že až bude dortík se třemi svíčkami tak nebude mlíčko.
Takže si myslím, že u nás to dopadne také tak. To jsem ti moc nepomohla, že, ale aspoň víte že nejste sami. Moje ségra má stejně staré mimi a ta ho odstavila v roce a čtvrt a teď má pokoj. Udělali to tak, že ho asi 4 nebo 5 dní dával spát taťka, ona se vždycky schovala, aby ji neviděl. A zvládly to. No ale málo kde bývá taťka v poledne doma že? Tak hlavu vzhůru.
![]()
Ahoj P.
Já ti teda taky moc neporadím, protože dcerka je ještě malá -za týden 8m, ale slyšela jsem, že pomáhá, když uspává tatínek. Sama jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Do teď přes den usíná v náručí nebo v kočárku, ale na noc se potřebuje aspoň minutku „pomazlit“ u prsu a pak teprve můžu uspávat.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:29
Ahoj,
naše beruška mi taky po obědě usínala pouze u prsa, ale rozhodla jsem se ji pomalu odstavit, tak nejdřív jsem zrušila právě to kojení po obědě a uspávám jí tak, že ji buď udrndám v náručí nebo na balónu a vůbec si s tím nedělám těžkou hlavu. Večer usíná sama, takže to je docela v pohodě.
Lenka