PENDOLINO

2583
29.11.05 15:09

PENDOLINO

Cestuji občas vlakem s dítětem z Prahy do Ostravy k rodičům. Vlak má svoje výhody v tom, že v kupé 1. třídy jsme většinou sami, dá se tam během jízdy kojit i přebalovat a prcek nemusí být pořád v autosedačce.
Takže jsem přivítala informaci, že díky novému vlaku Pendolino se nám cesta o hodinu zkrátí.
Napsala jsem na České dráhy, jestli v Pendolinu počítají i s malými dětmi, mají oddíl pro matky s dětmi nebo aspoň na záchodech přebalovací pultíky. Tohle mi napsali:

//Dobrý den, k Vašemu dotazu sdělujeme:

velkoprostorové uspořádání oddílu pro cestující je ve všech vozech
Pendolina a jedná se o systém, který je používán u většiny moderních
vozidel, nevyjímaje vlaky TGV či ICE. Všechny tyto vlaky se pohodlím snaží
přiblížit letadlu, kde nejsou uzavřené oddíly rovněž. Ani vozy s uzavřenými
oddíly pak nezaručují soukromí, pokud není cestující s kojencem v oddíle
sama. Vlaky Supercity mezi Prahou a Ostravou budou povinně místenkové a
není tedy nutno vyčleňovat zvláštní oddíl pro matky s dětmi apod.

Sklopný pult na WC instalován není. Je pravda, že sklopný pult je u
některých jiných vozidel použit, ale není to všeobecné pravidlo. U
Pendolina je velkoprostorové WC v prostředním voze soupravy.

Ing. Martin Roubal, odbor kolejových vozidel, ČD,a.s., GŘ//

Tak mám dojem, že s námi spíše nepočítají, co si o tom myslíte?
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
29.11.05 15:21

No nic moc :roll:
Asi si myslí že jsou tak rychlí že se dítě nestihne prosrajdit :-(

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.11.05 15:26

No já nezažila funkční sklopný pult ani v rychlíku :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
29.11.05 15:29

Do toho brajglu, co ve vlacích je, bych dítě snad ani nepoložila :x
Mimochodem, dá se vůbec cestovat obyčejným vlakem s kočárkem ?

A k původní otázce: Myslím, že Pendolino nepočítá…
 Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
29.11.05 16:56

Ahoj Nikino, s kočárkem to určitě jde, podobně jako s kolem - jako spoluzavazadlo. My s kočárkem nejezdíme, máme jeden starší u našich. S tím brajglem ve vlacích máš samozřejmě pravdu, většina vlaků není zrovna čistých. Ale když si vybereš slušný IC nebo EC a 1. třídu mimo dopravní špičku, tak je to v pohodě. Na sedadla dám šátek na nošení a na to plenku a máme letiště, kde může Šimon spát nebo ho můžu přebalit. Na kojení si zatáhnem záclonky a když ho krmím, dám ho do autosedačky.
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.11.05 16:56

kočárkem se cestovat dá, jen bacha na široké podvozky. Ty se rozložené do dveří nevejdou (neberu poštovní vůz, který není u osobáků, některých rychlíků a vlaků EC,IC).
Naše zkušenosti z poslední doby jsou, že IC a EC jsou s prominutím „smradlavější“ než klasický rychlík. Na kratší cesty preferujeme osobák, nejhorší jsou nacpané vozy pro matky s dětmi, kde nikdo nemíní uvolnit místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
29.11.05 18:16

Ahoj, no nepocitaji s tim. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.11.05 18:28

neda mi to ... ach jo ;-)

nectu to tady casto (jen spise tak pro pobaveni) abych vedel co si procita ma draha polovicka a kdyz uz mame toho prcka, ze ;-) a nekdy mi to fakt neda neodpovedet ;-)))

fakt nechapu maminu „Pra:,–(ko“ ktera pise na drahy atd kdyz veskere PODROBNE informace sezene na www.pendolino.cz a na strankach vyrobce za nepomerne kratsi dobu nez je napsani dopisu/mailu a cekani na odpoved :-)), nehlede na fakt, ze uz cca 3-4 roky dle trendu a norem se zadne „uzavrene“ mistnosti nevedou ani ve vlacich, ani v letadlech, ani na modernich letistich (jen v tech starych castech) atd atd …
vsechny mistnosti jsou resene jako velkoprostorove s dostatecnym mistem VSUDE, tzn, s kocarem neni problem se kamkoliv dostat, s prckem nemam problem nikde, naopak je to lepsi, vice mista na manipulaci - zejmena v prvnich tridach…
cely trend je postaven na tom, ze na beznou manipulaci s miminem je vsude mista dost a je to naopak pohodlnejsi a vsechny „kriticke“ cinnosti jako napr. prebalovani se snazi vsichni (provozovatele) eliminovat zejmena z hygienickych duvodu jak pro mimino tak pro ostatni cestujici - neni nic prijemneho kdyz z kose smrdi 4 hodiny plinka, nehlede na to kdo to ma pak uklizet, ze :-) … i personal jsou jenom lidi, nehlede na to, ze spousta lidi neni zdaleka disciplinovana a vyhodi plinku jen tak, nezabalenou, neuklidi po sobe, atd. atd.

ja to naopak chapu jako jednoznacne plus - proste dodrzujeme hygienu a ve verejnych sluzbach zvlaste. priznejme si, takove tri ctyri prebalene mimina se rovna poslintane/poblite/pokakane vsechno (i kdyz to kazda mamina po sobe v ramci moznosti uklidi, nikdy to neni hygienicke). mimino si holt prebalim pred a po ceste a vlaky/letadla/lode jsou ciste.

• Citovat
  • Upravit
2583
29.11.05 19:18

Ahoj vlku, asi mám divné dítě, ale během cesty z Prahy do Ostravy jsem přebalovala třikrát a dvakrát kojila, asi hodinu a půl vydržel spát. Jestli dokážeš vysvětlit 10-měsíčnímu dítěti, aby 4 hodiny nečůralo a nekakalo, protože ho nepřebalíš z „hygienických důvodů“, tak teda klobouk dolů…
Stránky pendolina jsem viděla a právě proto jsem na dráhy psala, chtěla jsem vědět, proč na matky s malými dětmi nemysleli a taky je trochu popíchnout.
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.11.05 19:38

Ahoj,
nekdo se tu ptal na cestovani vlakem s kocarkem. Jeden tip mam, moc vlakem necestuju, ale dvakrat jsem jela rychlikem z Prahy do Plzne s kocarem. Pokud je v rychliku kupe pro invalidy, neni zadny problem. Do vlaku vam ho vy:,–(i stejnou cestou, jako invalidni vozik a kupe je dost velke, takze Maty celou cestu prospal v kocarku. Navic se za nej neplati. Jednou jsem musela ject normalnim detskym vozem a des bes! Kocar vezmou do uschovy za poplatek. Vypisovani formulare trva vecnost, zatim je vagon obsazeny a to i lidmi bez deti a pak: udrzte skoro dvoulete dite dve hodiny na kline. No da se cestovat i tak, kdyz to jinak nejde, ale ty nerviky a nejen moje 8) Takze na detske vozy se radsi nespolehat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
29.11.05 19:43

Noo vidím že se zase ozval nějaký chytráček 8) (Vlk)Nevím jak moc se věnuje svému dítku ale opravdu děti nekakají na povel…možná to vaše jo,ale naše a většina jiných ne.
A personál jistě uklízí horší věci(jehly od feťáků)než jsou dětské plíny

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.11.05 19:51

No mozna, ze jinde se pokadeny pliny resi i jinak :wink: Treba se daji koupit navoneny sacky, specialne na to… Nevim sice, jestli se sezenou i u nas, ale uz jsem se s tim setkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.11.05 20:25

Já teda vlakem nejezdím ( už nějakou dobu ) ale chci si udělat výlet Pendolínem do Prahy ( až bude hezky ). Samozřejmě pojedu s manželem nebo s mamkou, ať na to nejsem sama. Co se týče nějakého sociálního zařízení : vůbec by mě nenapadlo se na něco takového ptát, je mi to celkem jedno. Vše za nás stejně vyřeší EU :D , jenom bych se zbytečně rozčílila. Jednou jsem navštívila WC pro invalidy v hypermarketu, protože jsem měla kočár. A ten nechat na záchodech či na chodbě …Co jsem zažila, bylo děsné. Po…záchod a ten smrad …Chudák malá. Ale musela jsem. Nedovedu si představit nějaké přebalovací pulty na záchodech ve vlaku. Nikdy :! Vlakem jsem se najezdila spoustu let ale to,co jsem viděla se nedá kolikrát ani popsat :cry: . Bylo to jenom v nutném případě.Taky po světě jsem jezdila hodně a naše země patří mezi nejhorší co se týče soc. zařízení. Takže já mimi přebaluji v kočáru, popř. na stole či lavici, nebo si dám dvě židle k sobě.Prostě to nějak vymyslím, jen abych se vyhnula té hrůze. Ale časy se mění a snad s tím i český člověk a udržování čistoty se stane nějakým pravidlem. Jen se podívejte, kolik plínek( a nejen plínek ) najdete " odložených" v lese. Přitom není problém mít s sebou igeliťák a vyhodit to někde do koše. A to stejné ve vlaku či kdekoliv jinde s tím rozdílem, že plínku buď dobře zalepím nebo vyhodím v igeliťáku do odpadkového koše na místě. A nikomu to nebude smrdět ani po celém dni. No, nejsou všechny mamky, co toto dodržují :cry:. Asi k tomu nebyly vedeny. A kojení ? Najdu si vždy nějaký kout, otočím se a je to, popř. před sebe postavím kočár jako maskování. Pendolíno asi otestuju až na jaře, tak su na to zvědavá. Doufám, že mě moc nezklame. Přeju vám všem příjemné a čisté :?: cestování po naší vlasti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
29.11.05 20:31

Vlku, vlku - ty jsi vůl! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
29.11.05 20:34

VLK: trošku si vo svojom príspevku protirečíš… na jednej strane píšeš, že velkopriestorové vlaky/lietadlá a pod. sú na manipuláciu s miminkom super, lebo sa dá prebaliť „všade“ - teda medzi kopou ľudí, z ktorých to niektorých može aj pohoršovať a vyhodiť tú pokakanú plienku do koša uprostred toho priestoru…
nemyslíš, že by bolo hygienickejšie /keď teda spomínaš tú hygienu/ vyhradiť uzavreté miesto pre maminy s miminkami, kde by bol aj koš na tie „smradlavé“ plienky, ktoré by ostatným cestujúcim mohli vadiť. Takže cestujúci ako ty by videli len voňavé čistučké miminká :lol:
A neviem, nakolko sa o vaše mimčo staráš, ale ak si ho naozaj naučil kakať a cikať na povel, tak treba napísať do guinessovej knihy rekordov 8O :lol:
no, už radšej ďalej písať nebudem, lebo by som mohla skĺznuť do nepríjemného tónu :twisted: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí