Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, tak jsem četla v MF dnes, příloha Brno, 30.11.05, jak Pendolino vyrazil Brno - Praha. Takže pokud byste nenastoupili přímo v Brně , pak kočár můžete použít jako rozrážedlo davu a pokud zvládáte kojení ve stoje, pak můžete vyrazit
Rychlík prý nedrncá a byl tak přeplněný, že udržet rovnováhu nebude problém
. Přebalováky nemusí být, protože se k záchodům s miminem v náručí stejně nedostanete
. Pokud to bude pokračovat takhle dál, tak si můžeme nechat o krásném vlaku a cestování v něm jenom zdát
Ale já jsem výlet plánovala na jaro, tak se to třeba zlepší
.
Pendolino by mělo být povinně místenkové nebo bude mít speciální přirážku a místenka zdarma, takže by teoreticky nemělo být narvané a všichni by měli sedět. Možná to byla zkušební jízda. Mé informace nejsou nejnovější, ale plánovalo se to takhle ![]()
Madelen: No tos mě potěšila, chtěla jsem to prubnout směr Praha…
Síííííla - a ta přirážka je prý 200,–Kč k jízdence - takže už o tom ani neuvažuju…
Marienko - vlk si z nás tady dokonale střílel, takže to ber tak. Mě teda zas od něj přišlo silný kafe jeho poznámky o tom, kterak naše děti produkují smradlavé plínky a vůbec jsou tak strašné, že neudrží tělesné potřeby.....
NiKi
Vlk si pekne protireci a nema moc zkusenosti s detma, no…
Ja teda nevim, jaky je svetovy nebo evropsky trend, ale vlakem jsem se v zivote najezdila dost (nastesti bez kocarku, ted s prckem bych si to radsi rozmyslela).
Bydlim v Nemecku a casto jsem jezdivala dlouhe trasy vlakem ICE. Kazdy vlak ma WC pro invalidy, kde je (vetsinou) i prebalovaci pultik. Taky v tom vagonu je oddeleni pro rodice s detma (takove velike kupe), kde je plocha na hrani a nejake polstrovane prulezky, takze cestovani s detma neni az takova tragedie.
pepsi
Ještě k cenám za svezení tím zázrakem : ( píšou v novinách ):
jednosměrná 354 Kč
s km bankou 179 Kč- musíš míst místenku za 30 Kč
Z karta 242 Kč
Junior pas 187Kč
1.tř. 501Kč
zpáteční 404 Kč - musíš mít místenku
Jede to 20 hod 20 min, místenku musíš koupit nejpozději 2 hod. před odjezdem vlaku - u některých výhod je místenka součástí základní ceny - ale nepíšou u kterých . Od 11.12.05 bude jízdné dražší ( ceny jsou asi už teda nové
- asi jo ) a z Brna do Prahy pojede 4× denně.
A dál tady popisujou , jak nějaká mamka chtěla kojit, tak poprosila pána aby ji pustil sednout. Tak ji pustil a poté se opět drala zpět ke kočáru. A jak si jedna slečna zašla na záchod a chlap jí zasedl místo a nechtěl pustit zpátky sednout. A jak stojící lidé čučí nad okna, protože jsou nízko atd.
A ještě pro pobavení : cituji : ČD poslaly Pendolino na trať dřív, než začne platit nový jízd. řád., ABY CESTUJÍCÍM UDÉLALY RADOST
. Dle Šťáhlavského se chtěli lidé svézt rychlovlakem, dokud se nezvýší poplatky. " Je plno lidí, kteří si to chtějí vyzkoušet, proto jsme udělali tento vstřícný krok " uvedl.
![]()
Ale VLK by toto všechno zvládnul bez problémů. Měl by přebaleno, nakrmeno a dítko by po plánovaném utahání celou cestu předpisově spalo
.
A na jaře se domluvíme, a můžem otestovat ČD a jejich zázrak a vyrazíme hromadně s kočárama a děckama do Prahy, ne
. Uvidíme, co Pendolino vydrží
To už budou všichni " nabažení " a budou jezdit obyč. a na řadu půjdou matky s dětmi.
Ahoj.
Tak tak, pendolino je teď narvané, protože jezdí do konce roku (snad nekecám) jako obyčejný rychlík za obyčejnou cenu. Až se cena zvýší, tak ten nával opadne:)
Tak nevím, proč jsem v předchozím příspěvku jako anonym, když jsem přihlášená:(
Baghira
Holky, mrkněte sem:
http://finance.centrum.cz/clanek.phtml?…