PENDOLINO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
29.11.05 20:42

presne to jsem chtel - vas usedle maminy trochu postouchnout - asi tak - uplne souhlasim s prispevkem „Madelen“ - zkratka s 10 mesicnim ditetem nejezdim vlakem mimo jine prave proto, abych mel nejak pod kontrolou to co jinak kontrolovat nejde … nebo nejedu (a prave takto jsem to resil) najednou, ale z cesty ostrava - praha si udelam celodenni vylet, cestuju po hodinkach, mezitim prebalim atd… mimo jine, 10 mesicni dite prevazne stejne spi (a to je zaklad - pred delsi cestou ho PORADNE utahat) takze drtivou cast ze 4 hodinove cesty (pokud ji uz tak musim absolvovat a neni jine vychodisko) proste prospi… a kdyz uz to jinak nejde, v klidu (maminky) nakoji za kocarkem ja psala „Madelen“ … proste si myslim, ze ony „specialni“ koutky nejsou naprosto potreba a da se s tim uplne klidne pocitat a zit - a hlavne to chapu z praktickeho hlediska provozovatele.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.11.05 20:47

Tak si myslím, že Vlk je pěknej debil!!!!!!!!!!!!!!
 Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.11.05 20:52

Vlk: jestli si myslis, ze 10-mesicni dite prevazne spi, tak jde videt, ze doma asi moc nejsi. Jinak bys vedel, ze tak velke dite uz toho pres den tolik nenaspi. Tipuju te na chlapa typu pivo, fotbal, noviny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.11.05 21:07

Vlku, vlku, tvoje teorie jsou opravdu dokonalé. Než něco zase písneš, prostuduj si co všechno dokáže dítě v 10 měsících (doporučuji třeba Velkou knihu o matce dítěti :wink: ). To moje v tomhle věku spalo od osmi večer do pěti do rána a přes oběd půlhodinku a jinak lítalo jak čertík ze škatulky. Podkud máš zaostalé nebo těžce nemocné mímo, pak chápu, že ti většinu dne spí, ale mnohé děti v 10 měsících už pochodují kolem nábytku,naše už teda chodilo samo.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
2583
29.11.05 21:12

No vlku, ty to vidíš z praktického hlediska provozovatele, já si zase myslím, že by hromadné dopravní prostředky měly být řešeny z praktického hlediska cestujících - to bude asi ten hlavní názorový rozdíl.
Koukla jsem se mezitím, jak je to s cestováním jinde, na těchto stránkách http://www.eltern.de/…yurlaub.html?p=2 např. píšou, že v nových vlacích (v Německu) jsou i přebalovací pulty (Wickeltische).
Myslím, že aspoň jeden sklápěcí pultík by se do Pendolina vešel a nikomu by nepřekážel. S tím odděleným prostorem by to bylo ještě lepší. Nejde jen o soukromí mé a dítěte, ale i ostatních cestujících, kteří třeba na hlučné miminko nejsou moc zvědaví.
No nic, Pendolinem se asi nesvezem, ale já to nějak oželím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
29.11.05 21:32

vlku, je pravda, že je lepšie cestovať iank ako vlakom, pretože hygiena v našich vlakoch je na zaplakanie - ja sama tam na WC chodím len v najnutnejších prípadoch.
Inak by ma zaujímalo, keď si teda tú cestu rozdelíš na tie hodinové úseky, kde potom prebaluješ, hm? o to sa asi stará manželka a ty zatiaľ pofajšievaš, že? :lol:
naozaj máš zaujímavé teórie…
a neviem, kde žiješ, ale myslím, že - hlavne tu na emimine - moc usedlých mamin nenájdeš , co holky? :?: :wink: :D
Inak Madelen nepísala, že nechodí vlakom pre to, aby to mala pod kontrolou", ale proste vlakom už teraz nejazdí/nepotrebuje jazdiť a nepáči sa jej stav sociálnych zariadení…
nie si ty náhodou nejaký predseda antimiminkovského spolku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.11.05 21:47

Nedá mi to a musím k tomu ještě něco napsat. Vlku, já jsem velice přizpůsobivá ženská, zvládnu skoro všechny situace. Ostatně, většině mamin stejně nic jiného nezbude. Ale musíš si uvědomit, že pokud je někdo nucen jezdit vlakem častěji, nemůže si z toho pořád dělat celodenní vejlety. taky není každý děcko stejný. Moje malá ( je jí půl roku) je poklad . Už od příjezdu z porodnice spí celou noc, skoro vůbec neřve, kaká jednou za 2 -3 dny. Z toho se potentí 2× za den a zrovna v době, kdy jsem šla třeba k doktorce (ale je úplně normální :lol: ) . A řekni jí, že zrovna teď musí vydržet. A jako naschvál to má všude.Většina dětí kaká vícekrát. S kojením taky problém nemám, pije předpisově, nedělá žádné ofrky.Jsou děcka, který u toho řvou, pak se pokadí, pak třeba ještě ublinknou…Holt každý dítě je jiný. Kamoška má taky půlroční holku a ta řve s přestávkama celý den. Tak nevím, jak by se jí cestovalo v otevřeném vlaku. Jí „dobře“ ale co cestující ? Nějakou výhodu ta kupečka měla. Takže ta by asi nikam jet jen tak nemohla. Já bych si na to troufla, snad by mě i vyšla tvoje metoda přebalování. Taky není každé mamině jedno, kde vytahuje prsa. Já mám výhodu, že nemám nic velkýho ale jsou „vybavenější“ mamky. U mě nikdo nic neuvidí i kdybych seděla proti lidem. Nechci se tě nijak dotknout ani urazit, ale žádný chlap neví, co to je, tahat se s kočárem třeba po úřadech nebo nákupech. Není pravidelm, že se s kočárem všude dostaneš, jak píšeš. Kolikrát se musím prosit lidí, aby mi pomohli. To pak přijdu úplně vyflusnutá, svaly už mám pořádný.A to všude jezdím autem. Ale tahat ten kočár z auta do auta, děcko ze :,-(ačky do kočáru, z kočáru do sedačky…Pokud to mám na dýl, plánovat cestu tak, abych mohla někde nakojit, přebalit. Můj chlap to sám ještě nikdy nezkusil ale u mě to bere jako samozřejmost. Tak su ráda, když jdem na větší nákup spolu. Máme velký barák, zahradu (naštěstí ne tak velkou ale stačí to), takže kolikrát opravdu večer " padnu ". A taky nevím, jak chceš mimino utahat, když leží v kočáru. Moje malá sice prospí celou noc ale dokáže být taky celý den vzhůru s nějakou menší přestávečkou. Naštěstí neřve. A k tomu cestování v letadle: Nevím, jak bys v těch pidiprostorách jezdil s kočárem ( nehledě na to, že ho odevzdáš u vchodu ale to už je jiná kapitola ). Takže letadlem s mimi v žádném případě - aspoň já ).Zkus si aspoň týden všechno to, co zvládne ženská a uvidíš, že to takovej med není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.11.05 21:48

No Vlku, to jsi trosku prestrelil, ne? :lol: Usedle pusobis spis ty, kdyz si netroufas s tak velkym miminem cestovat, nez maminy, ktere proste jedou :lol: A ten celodenni vylet je celkem sila, no nic proti tobe, ale docela bych chtela videt, jak cestujes po hodinkach, jenom, abys prebalil dite…navic desetimesicni, ktere nejen ze prevazne nespi, ale navic je uz poradne otravene z neustaleho prestupovani :lol: Pokud to podniknes, dej urcite vedet, jsem desne zvedava, jak se to da prezit! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
29.11.05 21:54

Má cenu reagovat na někoho, jehož evidentní snahou není diskutovat, ale popíchnout všechny k nepříčetnosti?

Neřekla bych…

Peta

• Citovat
  • Upravit
843
29.11.05 22:04

Missorka, máš pravdu, ale mne to proste nedá :roll: :wink:
chcela by som toho chlapa vidieť len jeden jediný deň samého sa starať o mimino… myslím, že by sme mali kopec materiálu do „neváhej a toč“ :twisted: :lol: :lol: len chúďatko miminečko… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.11.05 22:25

Holky, to je fakt, nechte Vlka, kdo chce s vlky býti atd.
Já jezdím vlakem s malou často a nestěžuju si, přebaluju na roztaženém šátku, komu se to nelíbí, ať si ucpe nosánek, já řeším potřeby dítěte a ne útlocitnost spolucestujících. Kojila jsem na veřejnosti vždy úplně bez problémů, naštěstí mě takto vytrénovala moje kamarádka- služebně starší maminka a já teď trénuju svoje okolí. Trénujte je taky, kojení není nic, co by ostatní mělo nebo mohlo dráždit. Nevšimla jsem se, že by se někdy někdo díval nebo pohoršoval.
Trochu jiná věc je brečení miminka, to opravdu drásá nervy, ale milé dámy, ve vlacích se dají zažít mnohem horší věci, školní výlety pubošů nebo nedejbože fanoušci Baníku… Je to holt VEŘEJNÁ doprava.Moje zkušenosti s vlaky jsou veskrze kladné. Vždy mi všichni ochotně pomáhali, snažili se mi s mimčem nechat soukromí. Hygiena se podle mých zkušeností zlepšuje.
Jediné co mě fakt nakrklo bylo jedno IC, kde se nedaly zvednout opěrky pro ruce, tudíž se ani nikam pořádně nedalo položit dítě.

Anka

• Citovat
  • Upravit
7553
29.11.05 23:48

Ahoj cestovatelky:-)

Vlk sežral Karkulku…

My cestujeme EC (normálně 2tř.) z Prahy do Pardubic tak jednou měsíčně a zpět už od prckovo 2měsíců. Kočár se nám vejde vždycky, ideálně na místo pro invalidy, jinak pod držák na lyže. Prcík je s námi na klíně, je to jen hoďka, tak se to dá, přebaluju v kočáru, když je potřeba. Kojila jsem normálně, akorát jsem si přesedla k okýnku, abych měla pocit intimča. Poprvé to byly trošku nervíky, ale teď už jsme ostřílení cestovatelé. Jinak na záchodě je v tom EC taky pult, ale tam bych ho nepřebalovala ani omylem - a to jsou tam docela čistý záchody:-)))

Tak pěkné cestování pendolinem i bez přebalováku:-))) Hlavně, že se tam dá vlízt s kočárem a nehulí se tam:-)))

Petra s Matesem 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
30.11.05 06:12

Holky klíííííd !!!!
Jestli vlk má DOOPRAVDY dítě, tak je nejspíš stejně mentálně retardované jako on, takže proto ty jeho názory :twisted: Akorát to jeho dítě spí místo tatínkova fajčení a chrápání…

Ale spíš se tady tím baví, takže se nerozčilujme........
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.11.05 09:18

PENDOLINO

Add Vlk, no asi to nestoji za komentar, ale docela me pobavili usedle maminy, pricemz Vlk by s 10 mesicnim miminkem necestoval?! Nebo volit jinou dopravu. A jakou? kdyz clovek nema auto, autobus? no myslim, ze tim vlakem preci jen lip :)) a ono autem Praha- Ostrava teda taky nic moc, prave ted se chystame prubnout ten vlak, protoze autem je to peklo! Jo a celodeni vylet dobry:)).takze z vikendu za prarodicema by to mohl byt pekny sobotni vecer…a kde by se pri tech prestavkach prebalovalo a kojilo, asi v nadrazni restauraci:).

Add Nikina, ac Vlk napsal pekny blabol, tak mi prijde docela nemistna tva poznamka na jeho mimino…strefuj se do nej, ale do ditete, to mi prijde trosku silna kava…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.11.05 10:10

Vlk je chudák :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení