Krmím dobře 7 měsičního syna?

52
3.1.10 19:01

Krmím dobře 7 měsičního syna?

Dobrý den.Jsem tady znovu a chtěla bych se Vás zkušenějších maminek poptat, zda Ondráška krmím dobře a co bych mu už mohla dávat a nedávám.Ráno se Ondra budí kolem 7 hodiny, dostane 210 ml sunaru,pak na oběd mixovanou zeleninu a maso,někdy dávám skleničku,na svačinu mixovaný banán,jablko a do toho sušenky a někdy přesnidávku.Večer než jde spát dostane 210ml sunaru cca kolem půl 7,pak se mi vzbudí někdy v 11,12 nebo o půl jedné dostane zase 210ml sunaru,pak kolem 4 nebo o půl páté, máme to různě a dostane zase 210ml.Stávání už mi dává zabrat,ale pořád si říkám, že jsme ještě na tom dobře,i když spánek po těch 7 měsicích bych už potřebovala jako sůl, jelikož si přes den neodpočinu vůbec, protože Ondra spí maximálně půl hodiny a to já se stihnu najíst a zajít na záchod :-? .Všem děkuji moc za příspěvky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kathula
3.1.10 19:21

No ja nevim, jen muzu poradit, jak je to u nas. Samula bude mit 8 mesicu.
Budi se pred 8 hod - kojeni, pak mezi 10.30-11 kojeni (brzy uz prejdem na nejakou svacinku nebo jogurt, musim se poradit u dr.), 13-13.30 asi 100g zeleninky + caj, 15.30-16 asi 100g ovoce + caj a po 18 h kolem 120ml kase, pred 19 h jde spat a to jeste trochu nakojim, vecer vetsinou prospi az do rana, nekdy se kolem 3 hod vzbudi - to zase nakojim.
Jen pro zajimavost - byl do 6ti mesicu plne kojeny a v 7 mesicich mel 10 kg.

• Citovat
  • Upravit
12947
3.1.10 19:26

ahojky

nevím zda to dobře chápu v 7dostane mlíčko…pak spinká?? JAK DLOUHO..PAK TEDA AŽ OBED TEN JE VKOLIK.. a pak už jen večeře…nevím ale vzpomínám si že malá dostala mlíčko pak svačinku, obed, svačinku , večeři a pak to noční jen mlíčko,čaj…jinak si myslím že muže zeleninku, kašičku..tu instatní, jogurt bílý třebana svačinku, polívky, ..co skusit navečeři dát neco sytejšího než mlíčko..třeba tu kaši??já dávala kaši, a pak ješte dopíjela mlíčkem :nevim: ..a jinakvydrž..já taky ješte pořádne nespala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
3.1.10 19:30

kathul to sme se minuly…já malou mela od porodky na um, krmily sme první příkrmy od 4 mes..ale myslím že v8 mes..muže určite bílý jogurt,přesnídávky, zeleninu, masíčko ale je fakt že mi tech 10 kg mely až v roce.a 3 mes.ale zase kluci bejvaj vetší co se váhy týče

tady sou náky recepty…kdybyste chtely…

http://www.miminkaavsekolemnich.estranky.cz/…y-na-prikrmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.1.10 19:40

Já bych tedy rozhodně zařadila dopolední svačinu, buď zase Sunar nebo ovocnou přesnídávku, ale raději Sunar. Ta přestávka od 700 do oběda je příliš dlouhá! Nedoporučuje se ani pro podstatně starší děti. A večer bych zkusila Sunar zahustit nemléčnou rýžovou kaší. Obilnou kaši a jogurty budete asi zařazovat během 8. měsíce. Připadá mi, že přes den toho sní málo, proto se pak musí „dojídat“ v noci. Naše malá ještě v tomhle věku jedla přes den cca po 3 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.1.10 19:41

Ahoj, také napíšu jak to máme my. Také už jsem přemýšlela jestli něco nepřidat či neubrat, ale lepší je asi tomu nechat více pozvolný průběh.
Já stále kojím, takže nemůžu napsat kolik toho vlastně Bára vypije - kdo ví - prostě tolik kolik momentálně potřebuje. :srdce:
Kolem sedmé vstává - do osmi kojení. Po dopoledním vyspání zleninový příkrm ( začínáme pomalu s masem, ale ještě né každý den.) a to vážím tedy 150 g zhruba. Za hodinu po obědě ještě nakojím a jde zase spát. Krátce po probuzení kolem 13,00.14,00 ovoce - přesnídávka ( malý kelímek 100g) plus po nějakém čase kojení. Poslední spaní kolem 15,00 - zase po probuzení kojení a už je vzhůru až do velkého spaní. Před koupáním ještě 100ml rýžové kaše a po koupání kojení.
Budí se kolem 3 ráno na kojení a potom budíček kolem 7.
( ale už dvakrát se mi stalo že chtěla kolem 23,00 ještě jedno kojení - ale nevím čím to je).
Takže když to zhrnu tak - 6× kojení, masozeleninový příkrm, ovoce, kaše.
Přemýšlela jsem nad těmi sušenkami, ale asi ještě počkám do 8 měsíce.
Vy jste ale na výživě, tak jste trochu napřed..
Možná zkusit kaši před spaním - i když se tu hodně probíralo, že nemá vliv na buzení - u nás tedy moc nemá, ale a zkoušku nic nedáš.
Naše spí také jen po půl hodinkách, takže je to také jen rychle něco zhltnout, namalovat, poklidit a zase hůrá k postýlce. :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.1.10 19:43

Jo a ještě - před měsícem měla 9,39 kg, takže macek. Asi záleží jak veliké maš mimi a jak je při chuti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
3.1.10 19:48

lizbeth já myslím že u vás je to akorát to jídlo , behem dne, ty sušenky ti stejne moc nesní,ze začátku určite ne,spíš si jen pohraje rozmatlá atd, my používaly takové ty velké kukuřičné křupky, bez chuti, pekne se rozmočily v pusine

souhlasím se zuzam, že zakladatelka toho dává málo, hlaven před tím polednem..a před spinkáním..a je možný že jev noci nedokrmený a proto to buzení :nevim: …

já se u malé taky na vše ptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
3.1.10 19:52

ondrášek ale zase vemsi že malej ti po tom večerním mlíčku které je 18.30 spí do 11-12 hod ..4-5 hod ato je dobrý…na to kolik mu je a že mel jenom mlíčko

Příspěvek upraven 03.01.10 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.1.10 20:00

Joo joo, křupku snědla jednu a od tý doby si s tím jen hraje, takže pytel mám na potom… :lol: Sušenky až tak za 2 měsíce.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
3.1.10 20:07

Peti, maso uz davam (nechtelo se mi to rozepisovat), tim ze kojim, tak jsem o jogurtu nepremyslela, ale chci uz dopoledne nahradit kojeni a taky myslim, ze uz se jogurty daji.
Jinak susenky - Samino to taky pocuca, roznahna, akorat se mu to prilepi v pusine na patre, takze je jen nekdy pridavam do presnidavky.
Jo a Ondrasku, taky me zarazilo, ze davas v 7 h mlicko a pak az obed, no ale zase jestli je obed uz treba v 10.30, tak se to da pochopit, ale i tak, nevim, u nas ma Samula kazdych 2,5 hod neco na jidlo, proto se mi to zda u vas malo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
123
3.1.10 20:10

Souhlasím s holkama,dala bych hlavně ještě před obědem nějakou svačinu.Ale každé dítě je jiné,takže pokud nepláče,nebo není nějak mrzuté,tak je spokojené a o jídlo by se dítě určitě přihlásilo.Syn teda byl a je velký jedlík a stejně mi v noci vstává jednou,někdy 2krát na mlíko a je mu 15 měsíců a nezáleží vůbec na tom,jestli měl k večeři kaši nebo jen mlíko.

• Citovat
  • Upravit
52
3.1.10 20:24

Právě že Ondrášek mi vůbec nepláče a není nevrlý, někdy si o jídlo ani neřekne a já mu ho dávám… a on papá.Zkusím zařadit dopolední svačinku,už párkrát jsem to zkoušela a úspěch jsem neměla :-( .Máme skoro 9 kilo a kojila jsem do necelých 4 měsíců,pak jsem začala přikrmovat a teď jsem už jen na umělé výživě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
3.1.10 20:25

A k večeři jsem zkoušela taky kaši,nechce ji zatím a do Sunaru jsem přidávala vločky,ale budil se stejně, jako bych mu dávala jen Sunar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
3.1.10 20:30

ondrášku šak skus a uvidíš, neboj se když bude mít hlad určite tito dá vedet

123..tak v 15 mes bych s kaší nebo jen s mlíkem už neuspela, to papala to druhé co bylo k obedu nebo..prostenáký pevnýjídlo..tím myslím např..brambor,maso nebo tak…av noci už jen čaj…oni ti deti pak už ani hlad nemaj jen ten návyk na to že dostanou mlíko…takže sem dala na radu jinýchholek a dávala místo mlíka čaj atd..a pak jí to opustilo..spávala a spí celou noc, teda pokud nebyla rýma,zuby , …dnesbudemít28 mes..a v noci sezbudí a přelízá ke me..to je tak kolem 12hod..ale naštestí spí
chodí spátkolem 7..vstává jak kdy nekdy v 5 ráno s manželem, a nekdy kolem 6,7, 7,30..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí