Krmítko pro sýkorky-co do něj??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
3.9.07 12:29

Krmítko pro sýkorky-co do něj??

Chtěla bych udělat z květináče krmítko pro sýkorky na zimu, ale nevím, jak se dělá ta hmota do něj-myslím to, v čem jsou zalitá semínka. Směs semen koupím ve zverimexu, ale nevím, do čeho je zalít (aby držely v květináči dnem vzhůru. Poradíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10480
3.9.07 12:59

Já vždycky rozpustím nějaký tuk, nasypu do něj semenaa hmotu naliju do formičky na takový bábovičky ( asi 6 cm průměr), jo a na dno dávám knoflík s provázkem, pak to zatuhne, vyklopim a zavěsim to třeba na šňůru na prádlo. Ty malý mršky se na to umí zavěsit a ozobávaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
3.9.07 13:56

A jaký tuk mám použít-sádlo se mi zdá moc měkké, aby to jak poleví mráz nevyteklo?? Ještě mě napadl nějaký ztužený tuk-100% ale nevím. Chtěla bych to nalít do ozdobeného květináčku a zavěsit dnem vzhůru.
Taky mě napadlo udělat z části té semínkové hmoty kouli a nechat delší ten provázek, kterým bude provlečený květináč na zavěšení-a na něj dát tu kouli-že by to měli ptáčci dvoupatrové :D
Akorát nevím jaký tuk použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
3.9.07 16:50

Klidně dej sádlo, ale já dávala třeba omegu, ta je asi 100%. Určitě se ti to podaří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
26.11.10 09:20

Koupili jsem krmítko, dala jsem tam slunčnici ale ptáčci nikde… Nevíte někdo jak je nalákat? Sedí nám na plotě ale do krmítka nechtějí. Malý se strašně rád kouká u babičky kde už týden chodí (jsou tam zvyklí jako každý rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.11.10 09:25
LeníkDOMO píše:
Koupili jsem krmítko, dala jsem tam slunčnici ale ptáčci nikde… Nevíte někdo jak je nalákat? Sedí nám na plotě ale do krmítka nechtějí. Malý se strašně rád kouká u babičky kde už týden chodí (jsou tam zvyklí jako každý rok).

musíte vydržet, nám to trvalo taky pár týdnů než si krmítko našli, nebo jim posypej slunečnicí místo kde sedávají aby věděli kde ji najít a pak třeba najdou i krmítko.

• Citovat
  • Upravit
3040
26.11.10 09:25
LeníkDOMO píše:
Koupili jsem krmítko, dala jsem tam slunčnici ale ptáčci nikde… Nevíte někdo jak je nalákat? Sedí nám na plotě ale do krmítka nechtějí. Malý se strašně rád kouká u babičky kde už týden chodí (jsou tam zvyklí jako každý rok).

Slunečnice je velká pro malé ptáčky. Chce to proso nebo hořčičný semínka. Ve zverimexu prodávají přímo směx pro venkovní ptáčky na zimu. A i lojový koule, který pověsíš a oni si berou tuk. Můžeš i drobky z piškotů (ale to jen občas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.11.10 09:26
LeníkDOMO píše:
musíte vydržet, nám to trvalo taky pár týdnů než si krmítko našli, nebo jim posypej slunečnicí místo kde sedávají aby věděli kde ji najít a pak třeba najdou i krmítko.
marulka3 píše:
Chtěla bych udělat z květináče krmítko pro sýkorky na zimu, ale nevím, jak se dělá ta hmota do něj-myslím to, v čem jsou zalitá semínka. Směs semen koupím ve zverimexu, ale nevím, do čeho je zalít (aby držely v květináči dnem vzhůru. Poradíte??

ve zverimexu nebo třeba v hornbachu mají i ty koule a různé jiné tvary ke koupi už hotové, nemusíš se s tím doma patlat, ale nekupuj ty nejlevnější, ty moc sýkorky nechcou protože jsou ošizené :-)

• Citovat
  • Upravit
719
26.11.10 09:30

Díky, mamka jim dává slunečnici nebo domácí špek, je jich tam vždy plno, přilítávají tam i ptáci, které ani neznáme.....dokonce i datel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.11.10 09:48

tak zkus i ten špek, třeba bude víc vonět a přiláká je to dřív :lol: my máme jen pár sýkorek a jednooho jinýho ptáčka co nevím co je, ale na to že bydlíme ve městě je to docela úspěch a super zábava pro kočku, náš malej je ještě tak nevnímá ale třeba za rok bude krmit se mnou :wink:

• Citovat
  • Upravit
823
26.11.10 12:02

Oni si poradí i se slunečnicovými semínky,dokonce je přímo milují a nezáleží ani tak na velikosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
26.11.10 13:37
lemaz píše:
LeníkDOMO píše:
Slunečnice je velká pro malé ptáčky. Chce to proso nebo hořčičný semínka. Ve zverimexu prodávají přímo směx pro venkovní ptáčky na zimu. A i lojový koule, který pověsíš a oni si berou tuk. Můžeš i drobky z piškotů (ale to jen občas).

Naopak - sýkorky proso skoro nejedí, nedávno to psali i na netu v článku o ptáčcích a co kterému chutná. Konkrétně sýkorky tam měly napsanou slunečnici. U mě na balkoně se to potvrdilo - proso nechají, zbytek vyzobou. A prý nezobou ze země - ale co popadalo, stejně krásně vyzobaly - najednou jich na balkoně bylo klidně i 5, malá z nich byla u vytržení. Naučily se k nám chodit po pár dnech, dokonce i když jsme v 7.patře.

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
26.11.10 13:44

Je asi jedno jaký je to tuk. Já tam vždycky vrznu ten nejlacinější na který v krámě narazím a do květináče mám zalitou větvičku, aby se měli na co zavěsit. Mám i krmítko za oknem. Lítají k nám hlavně sýkorky, ale objeví se i drozd, zvonek, dlask a samozřejmě i vrabci.

• Citovat
  • Upravit
43028
26.11.10 14:25

tak rozhodne ne rohliky, zbytek kase a brambory z nedojedku po mladeti - sykorky na to hazej velkej bobek, overeno :-))))))

no mam pro ne jeste susene slunecnice, ale na to si pockaji na vetsi mraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.11.10 14:28

Dávám jen slunečnicová semínka lojové koule, ale ty moc nechtěj, kdežto o samotnejch semínkách se můžou utlouct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat