Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Chtěla bych se zeptat na radu / zkušenost ohledně krosny na dítě Phil and Ted´s Escape. Velmi se mi líbí, ale nevím, zda je vhodná na moji postavu (155 cm). Děkuji za reakce
V polovině srpna jedeme na dovolenou do Jeseníků a chtěli bysme naši Zuzu (13m) vzít na výlety do lesa a tak sháníme tu správnou krosničku. Manžel (183 cm) je ale výškově jinde
a tak potřebujeme krosnu pro nás pro oba.
Po dlouhém rozhodování jakou koupit krosničku pro naši dcerku (13m, cca 80 cm a 10kg)), jsme se s manželem shodli na krosničce Phil and Teds Escape. Velice se nám osvědčila. Byli jsme s ní na dovolené v Jeseníkách a dcerka v ní vydržela mnoho hodin na výšlapech a byla velmi spokojená.
Velmi se nám osvědčili „šlapky na boty“, kterou má krosnička Escape (Metro je nemá). Velmi dobrým nápadem je také opěrka hlavy, když dcerka zaspala, tak jí hlavička neklimbala. Jsme s manželem dost výškově odlišní (155cm a 190cm) a jen tato krosnička sedí nám oběma. Krosnička dobře drží, těžiště je blízko těla, dítě dobře vidí. Velmi se nám líbí i materiál krosničky.
Co se týká rozhodování mezi krosnou Metro a Escape, tak je docela důležité, že Metro je určeno do města a na kratší výlety a Escape je vhodná na delší výlety, protože je v ohledu na dítě více polstrovaná a vybavená.
Celkem užitečné je i velké množství kapes pro uložení drobností ale i větších věcí, jako vodácká pláštěnka pro manžela, mikinka a bunda dcery, svačina pro všechny atd. Mohu ji vřele doporučit, i přes větší investici jsem velmi ráda, že ji máme
Na fotce je dcerka po celodenním výletě pěšky z Ramzové na Šerák a Keprník a zase zpět. ![]()
Pěkný den, moc děkuji za příspěvek, i když na vás nikdo nereagoval, jsem velmi ráda, že jste pak napsala své zkušenosti. O této krosničce uvažujeme, líbí se mi designově, náš malý nesnáší nosítka typu Manduca ap., tak bych chtěla zkusit něco takového. Rozhoduji se právě mezi Metrem a Escape, nejsme žádní velcí turisté, ale bydlíme na vesnici a je tady spousta příležitostí na procházky, ale po polních cestách - nechce se nám hlavně takhle zjara rochnit kočárek v blátě…Tak pořád nevím, jestli na ty naše max. dvouhodinové procházky koupit Metro x Escape. Poohlížela jsem se také na mmb po použité krosničce, že bych ušetřila, ale nikdo zrovna nenabízí…Metro má asi málo úložných kapsiček atd. oproti Escape že? A ty přezky na nožičky jsou asi taky praktické…já pořád nevím, je tam dost velký cenový rozdíl… ![]()
Dobrý den,
za sebe, pokud bych si kupovala krosničku pouze na procházky, jak píšete, tak bych si pořídila Metro. Je také pro dítě pohodlná. Sice nemá ty přezky na nožičky, ale na procházku to dítěti vadit nebude. My jsme koupili Escape právě z důvodu, že to bylo na dovolenou, kde jsme dělali celodenní tůry.
Jinak opravdu krosničku od firmy Phil & Teds vřele doporučuji. Dnes má dcerka cca 20 měsíců a v krosně se jí pořád líbí. A i přesto, že váží dnes víc (12kg), tak i pro mne (155cm/50kg) není problém ji nosit a to i několik hodin.
Takže pokud neplánujete turistickou dovolenou, s klidným srdcem doporučuji i variantu Metro, je vyrobena taktéž z kvalitních materiálů a pro dítě je pohodlná.
Pro uživatele je největší rozdíl především v polstrování pro dítě… Metro není to pro něj tak pohodlné při usnutí. Chybí přezky na nožičky a celkově má krosna méně úložného prostoru. Na krátké procházky je ale zcela vyhovující.
Také jsem se tehdy poohlížela po použité krosničce Phil & Teds, a také jsem nenašla. Ono, kdo ji má… ten ji nedá z ruky ![]()
Tak přeji příjemné procházky s Vaším děťátkem ![]()
Krásný den, moc moc Vám děkuji, včera jsme na toto téma vedli s manželem dlouhý rozhovor, přece jen, máme teď dost investic - pufff - jídelní židlička, čeká nás koupě větší autosedačky…no, však to každý zná, ale i tak jsme se rozhodli, i na základě toho, co jste psala pro variantu Escape, i když je dražší, určitě ji využijeme a čas od času děláme i větší a delší procházky, tak by bylo fajn, aby se tam našemu Vendovi líbilo a hlavně aby mohl pohodlně usnout
Ještě jednou moc děkuji za Vaše postřehy a zkušenosti, moc mi to pomohlo při rozhodování…
Mějte se krásně a přeji krásné jaro s krosničkou
Bára
Dobrý den, také uvažujeme o krosně escape, jste s ní tedy spokojeni? Existuje někde kamenný obchod kde by se dala prohlédnout?
Tak my jsme si zrovna včera krosnu donesli z pošty, už jsme s ní byli na jednom výletě, takže žádná velká zkušenost…Zatím jsme spokojeni - krosna má mraky kapsiček - taky je perfektní stříška, přezky na nožky, nastavitelnost sedátka, spousta úchytů atd… My ji kupovali v eshopu, byl docela problém ji sehnat co nejlevněji, máme ji za cca 4300,– a to je nejlepší cena, kterou jsme našli…Ve většině shopů ji už nemají na skladě a kde ano, tak jedině kolem 5000
Jinak ohmatali jsme si verzi Metro v Puntanele(myslím, že to bylo tam), jsou si moc podobné, jen Escape je „vymakanější“.Náš syn má čerstvě 8 měsíců, byl v krosně spokojený, neměl tedy příležitost usnout, byli jsme venku chvilku, ale nevztekal se, nezmítal ap., jak tomu bylo v nosítku…Takže tak od nás…klidně budu přidávat zkušenosti ![]()
děkuji za reakci… docela váháme a hledáme fotky jak je provedeno polstrování zad a ramenní popruhy pro nosiče? Mohla by jste mi poslat nějaké fotky na email?***@email.cz A dá se upravit výška popruhů na ramena pro nosiče?
Váháme mezi deuter kid comfort 3 a escape… budeme chodit dlouhé trasy a tak potřebujeme jak pohodlí pro dítě, tak pro nosiče…
Pokusím se nafotit, každopádně výška popruhů se myslím upravit dá - krosna je teď u malého v pokojíčku, tak se mrknu zítra. Nosil zatím na delší trasu jen manžel a byl spokojený - prý je to pohodlné. Krosna má mraky různých nastavovacích popruhů a vychytávek, u většiny ani netuším, na co jsou:o) Slyšela jsem na ní jen chválu, pro nás hlavně skvělá, že je i pro takhle malé dítě…
Dobry den,
viem ze je to uz starsia konverzacia snad mi na to niekto tu este zareaguje. vyberame pre malu krosna a tieto phil and teds sa mi velmi pacia len sa mi zdaju male. kedze nemame moznost si ich niekde pozdiet na slovenku nie su iba v cechach. chcela by som vediet ci 2-3 rocne dieta nebue mat problem si sadnut do nich ci su dostatocne priestranne.
dakujem
Tak snad Vám pomůžu já - už jsem do této diskuze přispívala, krosnu máme skoro rok a půl, malému je teď 26 měsíců a má cca 12kg, do krosny se stále vejde pohodlně - chodíme tedy na kratší procházky do lesa - ale je v krosně hrozně rád, vypadá to, že mu je pohodlná
Sedací část krosny je nastavitelná popruhy, takže se dá přizpůsobit výšce a velikosti dítěte…