Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja jsem takhle kdysi zacla chodit s dcerou, nespolupracovala, chtela si delat svy…tak jsem po prvni lekci, ktera byla brana jako zkusebni, cviceni ztusila, nechala si vratit penize a basnicky si rikam s dcerou doma
kazde dite na to neni…
Tak hold asi budes muset pockat, az syn trochu povyroste a bude i dusevne pripraven na nejakou takovouhle cinnost… je hold rozdil, kdyz dite zacne chodit a utikat v necelem roce nebo az v 17m, to chce proste ted v 19m vse objevovat a ne sedet u mami a delat paci paci
zvol jiny krouzek/cinnost pro syna
hlavne at si to oba uzivate!
Kazde dite na to vážně neni, dcera odchodila hodne kurzu a bez potíží, syn naopak zadna hitparada, nema rad rizenou činnost ![]()
Dej tomu jeste 1-2 lekce a uvidis.
@Anonymní píše:
Prosím anonymně. Mám tu rodinu a nemusí vše vědět. Maminky, dnes jsme byli na kroužku s 19 měsíčním synem. Je úžasný, hodný, ale strašně živý. Chodí teprve dva měsíce, ale běhá všude, pár vteřin na místě nevydrží. Mě to nevadí, jsem zvyklá a jsem šťastná že je takhle živý a zvídavý, ale ten kroužek byl jeden velký mazec. Skoro žádný cvik nebo básničku dělat nechtěl. Když jsem si ho chtěla položit na klín, tak vztek a hned chtěl zase lítat kolem. Téměř polovinu cvičení buď jen pobíhal kolem nebo se vztekal. Je tohle normální? Tak polovina dětí se stále drželo maminky a fakt poctivě vše odcvicili. Druhá půlka také pobihala ale nejvíce temperamentní byl můj synnedělám z toho žádné závěry, ale bylo mi místy trapně. Syn má 14 kg takže občas dá zabrat ho trošku usměrnit. Prosím ujistěte mě, že to tak má i někdo jiný.
Že se takhle malé dítě nesoustředí a nechce dělat kolektivní cvičení, to je úplně normální. Moje mladší dítě také v tomhle věku podobné kroužky nezvládalo.
Závěry bys z toho ale dělat měla - konkrétně v tom směru, že takovéhle chování může průběh kroužku narušovat, protože pak se často přestanou soustředit i ty děti, které by jinak v pohodě spolupracovaly.
Chodím se synem na cvičení, kde jsou děti 1,5-2,5 a je to tam totální blázinec. Jak píšeš, cvičí půlka dětí a druhá půlka běhá okolo, šplhá po žebřinách.
Pokud syn nehuláká a neruší ostatní a zapojí se třeba aspoň do půlky aktivit, tak bych chodila. Myslím, že s každou hodinou se to bude trochu zlepšovat, že okouká od ostatních co se dělá ![]()
@aanysek píše:
Chodím se synem na cvičení, kde jsou děti 1,5-2,5 a je to tam totální blázinec. Jak píšeš, cvičí půlka dětí a druhá půlka běhá okolo, šplhá po žebřinách.
Pokud syn nehuláká a neruší ostatní a zapojí se třeba aspoň do půlky aktivit, tak bych chodila. Myslím, že s každou hodinou se to bude trochu zlepšovat, že okouká od ostatních co se dělá
Děkuji moc. Já syna znám, takže vím jak je živý ale zároveň i hodný. Neruší, nehulaka, do ostatních nijak nezasahuje jen se mu nelíbí když mu činnost řídím já, zrovna když chce běhat. Děkuji moc. Zkusím ještě tak 2 lekce a uvidím. Třeba se to zlepší nebo na to fakt asi není.. děkuji za podporu.
@Anonymní píše:
Prosím anonymně. Mám tu rodinu a nemusí vše vědět. Maminky, dnes jsme byli na kroužku s 19 měsíčním synem. Je úžasný, hodný, ale strašně živý. Chodí teprve dva měsíce, ale běhá všude, pár vteřin na místě nevydrží. Mě to nevadí, jsem zvyklá a jsem šťastná že je takhle živý a zvídavý, ale ten kroužek byl jeden velký mazec. Skoro žádný cvik nebo básničku dělat nechtěl. Když jsem si ho chtěla položit na klín, tak vztek a hned chtěl zase lítat kolem. Téměř polovinu cvičení buď jen pobíhal kolem nebo se vztekal. Je tohle normální? Tak polovina dětí se stále drželo maminky a fakt poctivě vše odcvicili. Druhá půlka také pobihala ale nejvíce temperamentní byl můj synnedělám z toho žádné závěry, ale bylo mi místy trapně. Syn má 14 kg takže občas dá zabrat ho trošku usměrnit. Prosím ujistěte mě, že to tak má i někdo jiný.
Zkoušela jsem tyhle kurzy pro batolata s oběma synama a oba přesně to, co popisuješ. Nezájem, lítání si tam, jak chtěli a vůbec nespolupracovali ![]()
Taky mi bylo trapně a kurz jsem dochodila se zebezaprenim…
Ten druhý po nějaké době trošku začal reagovat. Ale za ty prachy to určitě nestálo ![]()
Pak ve školce už to bylo dobrý a společných aktivit se zúčastnovali ![]()
Příspěvek upraven 06.09.21 v 14:05
@Jarka K píše:
Zkoušela jsem tyhle kurzy pro batolata s oběma synama a oba přesně to, co popisuješ. Nezájem, lítání si tam, jak chtěli a vůbec nespolupracovali
Taky mi bylo trapně a kurz jsem dochodila se zebezaprenim…
Ten druhý po nějaké době trošku začal reagovat. Ale za ty prachy to určitě nestálo
Pak ve školce už to bylo dobrý a společných aktivit se zúčastnovaliPříspěvek upraven 06.09.21 v 14:05
Děkuji moc za útěchu. Uff, to mi spadl kámen ze srdce
já o synovi nepochybuji, znám ho. Ale myslím že po dnešku si musela nejedna maminka ťukat na čelo. No… Snad ty další lekce zmakneme ![]()
@Ba-stet píše: Čekámě to příští týden a jsem veeelmizvědavá
Mně už zítra. Malý má 2 roky a 7 měsíců. Doteď jsme na žádný kroužek nechodili, od jeho 14 měsíců byl nebo hrozil lockdown, takže zkusíme něco až teď. No jsem zvědavá.
@Anonymní píše:
Děkuji moc za útěchu. Uff, to mi spadl kámen ze srdcejá o synovi nepochybuji, znám ho. Ale myslím že po dnešku si musela nejedna maminka ťukat na čelo. No… Snad ty další lekce zmakneme
Hlavně maminky hodných klidných holčiček ne?
Já mám třetího kluka, já bych si na čelo netukala ani omylem.
Je to úplně normální, prostě to není typ dítěte, co má zájem o kroužek. Najdete si jsou aktivitu, jestli se zabavit jen běháním a nemá zájem o nic organizovaného tak prostě jen choďte ven.
@andelka83 píše:
Mně už zítra. Malý má 2 roky a 7 měsíců. Doteď jsme na žádný kroužek nechodili, od jeho 14 měsíců byl nebo hrozil lockdown, takže zkusíme něco až teď. No jsem zvědavá.
Dceři je 19mes, jako zakladatelcine dítěti. A je teda celkem klidna a spolupracující, ale nevim, jestli ji to zaujme. Mne se tam moc nechce, ale když vidím, jak experimentuje s pohybem, různými typy chůze, mava rukjama do rytmu… říkám si, ze aspon nacerpam inspiraci. A když to nepujde, tak nic.
@Anonymní píše:
Děkuji moc za útěchu. Uff, to mi spadl kámen ze srdcejá o synovi nepochybuji, znám ho. Ale myslím že po dnešku si musela nejedna maminka ťukat na čelo. No… Snad ty další lekce zmakneme
Hele, ja myslim, ze si nikdo neťuka, spis je každá rada, ze jeji dite zrovna spolupracuje ![]()
Prosím anonymně. Mám tu rodinu a nemusí vše vědět. Maminky, dnes jsme byli na kroužku s 19 měsíčním synem. Je úžasný, hodný, ale strašně živý. Chodí teprve dva měsíce, ale běhá všude, pár vteřin na místě nevydrží. Mě to nevadí, jsem zvyklá a jsem šťastná že je takhle živý a zvídavý, ale ten kroužek byl jeden velký mazec. Skoro žádný cvik nebo básničku dělat nechtěl. Když jsem si ho chtěla položit na klín, tak vztek a hned chtěl zase lítat kolem. Téměř polovinu cvičení buď jen pobíhal kolem nebo se vztekal. Je tohle normální? Tak polovina dětí se stále drželo maminky a fakt poctivě vše odcvicili. Druhá půlka také pobihala ale nejvíce temperamentní byl můj syn
nedělám z toho žádné závěry, ale bylo mi místy trapně. Syn má 14 kg takže občas dá zabrat ho trošku usměrnit. Prosím ujistěte mě, že to tak má i někdo jiný.