Křtiny a oslava – má nějaký řád a pravidla?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sportačka
29.12.09 22:25

Dotaz na košilku

Dobrý den,
mám dotaz čekají nás taky křtiny a nemužu sehnat košilku ke křtu, u nás jsem hledala a našla jsem jen roušky a ty semi moc nelíbí radši bych byla kdyby jste my mohla doporučit nebo dát nějaky kontak kde se ty košilky dají sehnat. Moooooc děkujiza odpověď. Věrka

• Citovat
  • Upravit
2889
12.5.13 21:11

Dámy, obnovuju diskuzi s malou otázkou. Jsme zvaní na křtiny neteře a synovce (jen jako hosti). Jako starý neznaboh se chci zeptat, jestli se ode mne čeká jen, že přijdu (slušně oblečená)? Dárky dětem dává jen kmotr/kmotra?
Je to trapný, ale jsem z Prahy a široko daleko kolem mě nikdo děti nekřtí :nevim:, jen tohle jediný příbuzenstvo je na tom jinak :nevim: (i když myslím, že praktikující katolíci taky nejsou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.2.14 15:29

Zdravim. Chci se zeptat. Mám 6leteho chlapecka a ted se mi narodila dcerka ma 2mesice. Chceme je dat s pritelem pokrtit, ale nejsme manzele. On byl zenaty v kostele a je rozvedeny. Za kmotry chcem dat moji sestru a svagra, ale taky nejsou vzati vadi to? A co vse potrebujem. Ja krtena jsem, ale nemuzu najit krteny list a pritel taky :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.14 23:49

Co si myslíte o následující situaci - poslední přání mého taťky bylo, abychom nechali naše dvě dcery pokřtít. Přítel je nevěřící a nejsme sezdaní. Přesto se mi podařilo najít kněze, který by nám děti pokřtil. Já kostelu taky moc nedám, ale chci prostě splnit poslední přání. Je to to nejmenší co můžu udělat. Přítel, který toho má hodně načteného o křesťanství a tak, je proti, i když teda říkal, že by ten křest toleraloval.. jo, byli jsme k tomu donucení, pácháme asi hřích, když je tak úplně nepovedeme k víře, ale mám v plánu děckám koupit bibli a vzít je někdy do kostela… já nevím, je to tak špatné? Řídím se spíš city.

• Citovat
  • Upravit
Mi24
6.5.14 00:15
@Anonymní píše:
Co si myslíte o následující situaci - poslední přání mého taťky bylo, abychom nechali naše dvě dcery pokřtít. Přítel je nevěřící a nejsme sezdaní. Přesto se mi podařilo najít kněze, který by nám děti pokřtil. Já kostelu taky moc nedám, ale chci prostě splnit poslední přání. Je to to nejmenší co můžu udělat. Přítel, který toho má hodně načteného o křesťanství a tak, je proti, i když teda říkal, že by ten křest toleraloval.. jo, byli jsme k tomu donucení, pácháme asi hřích, když je tak úplně nepovedeme k víře, ale mám v plánu děckám koupit bibli a vzít je někdy do kostela… já nevím, je to tak špatné? Řídím se spíš city.

Rozhodnout se musíš sama nebo spíš musíte…špatné to asi není, ale stejně to dětem nic nedá žadnou vírz když půjdou občas do kostela…já jsem pokřtěná..celá široká rodina pokřtěná je, ale do kostela jsem chodila jen z povinnosti a jen parkrát a nikdo mě k té víře nějak nedotahl a kdybych mohla tak se nechám odkřtít a rodiče mi řekli že když jsem pokřtěná že musím mít svatbu v kostele nač jsem jim řekla že já svatbu v kostele mít nebudu a dětí pokřtené nebudou..hold se s tím musí smiřít…takže dělat něco jen proto že si to přal tvůj otec..nevím, ale spíš bych dětem řekla něco o naboženství o přaní tvého otce a až budou starší at se rozhodnou sami

• Citovat
  • Upravit
50
6.5.14 00:22
@anubis25 píše:
Rozhodnout se musíš sama nebo spíš musíte…špatné to asi není, ale stejně to dětem nic nedá žadnou vírz když půjdou občas do kostela…já jsem pokřtěná..celá široká rodina pokřtěná je, ale do kostela jsem chodila jen z povinnosti a jen parkrát a nikdo mě k té víře nějak nedotahl a kdybych mohla tak se nechám odkřtít a rodiče mi řekli že když jsem pokřtěná že musím mít svatbu v kostele nač jsem jim řekla že já svatbu v kostele mít nebudu a dětí pokřtené nebudou..hold se s tím musí smiřít…takže dělat něco jen proto že si to přal tvůj otec..nevím, ale spíš bych dětem řekla něco o naboženství o přaní tvého otce a až budou starší at se rozhodnou sami

máš pravdu… já jen, že to není obyčejné přání, je to přání, které vyslovil, když umíral, jeho poslední přání… to přece nejde nesplnit… není to nic, čím bych někomu ublížila…

Příspěvek upraven 06.05.14 v 00:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.14 00:23

Ps: ale třeba svatbu neplánuju, i když tu by si taky všichni přáli..

• Citovat
  • Upravit
Siluet
17.8.14 12:25
@Anonymní píše:
Ahoj všem, ráda bych se zeptala anonymně, aby o tom kamarádka nevěděla. Jsem pozvaná na křtiny kamarádčina kojence, ale ona křtiny bere jen jako důvod pro oslavu, není věřící, nechodí do kostela, neumí ani modlitbu, nečetla bibli, dokonce byla trestaná za krádedže a podvody :roll: no spíš ten kostel budou muset znovu vysvětit pak :nevim: Dělá křtiny z důvodu „protože se to dělá“Ale můj dotaz zní, zda se od návštěvníků křtin očekává dárek a jaký. Četla jsme o nějakých řetízcích a stříbrných lžičkách apod, ale to je pro takového člověka asi pitomost. Tak co koupit? Nějaké šatičky pěkné pro malou holčičku? Nebo ryze praktický dárek? Nebo nic? Bude to opravdu událost v rámci desítek hostů včetně pohoštění po obřadu, jsme z toho v rozpacích. :oops:

U nás to bylo tak, že kmotr dal finančně velký dárek a každý z hostů dal malý dárek. Většinou to bylo 1ks nějakého oblečení a hračka :)

• Citovat
  • Upravit
43028
17.8.14 14:30
@Anonymní píše:
Ahoj všem, ráda bych se zeptala anonymně, aby o tom kamarádka nevěděla. Jsem pozvaná na křtiny kamarádčina kojence, ale ona křtiny bere jen jako důvod pro oslavu, není věřící, nechodí do kostela, neumí ani modlitbu, nečetla bibli, dokonce byla trestaná za krádedže a podvody :roll: no spíš ten kostel budou muset znovu vysvětit pak :nevim: Dělá křtiny z důvodu „protože se to dělá“Ale můj dotaz zní, zda se od návštěvníků křtin očekává dárek a jaký. Četla jsme o nějakých řetízcích a stříbrných lžičkách apod, ale to je pro takového člověka asi pitomost. Tak co koupit? Nějaké šatičky pěkné pro malou holčičku? Nebo ryze praktický dárek? Nebo nic? Bude to opravdu událost v rámci desítek hostů včetně pohoštění po obřadu, jsme z toho v rozpacích. :oops:

dostali jsme drobne veci pro to mimino, spis hracky. nakladnost asi jako kdyby ses sla podivat na nove miminko, coz ostatne pro mnohe byla ta prilezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný