Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jediný, kdo kupuje dar, je kmotr.
Alespoň u nás je to tradicí.
Úrazové pojisteni/ spoření pokud ještě nemá
.
Jinak plyšáka, ten ji zůstane nafurt. Klidně na něj něco vyšít datum narození nebo datum krtin. Nebo pěknou velkou sedící panenku a na ty šaty něco vyšít.
Třešeň není spatna.
@Nusanus obvykle kmotr nebo přátelé kupují symbolický dárek - Bibli s věnování, zlatý křížek s řetízkem ap. Pokud se s knězem nedohodnete jinak, obstaráváte si křestní svíci a roušku. Rodiče nedávají nic.
@Nusanus stromek a fotecky v medailonku jsou krásné. Nějaký přívěsek, Bibli, víno na dobu až ji bude treba 20 let, cokoli na památku, a taky křtěci jmeno ![]()
@Nusanus Botičky od Diora… hmmm, to už vlastně bylo. Doporučuji něco trvalé hodnoty, ideálně takové, aby to nebylo věkem nepoužitelné, jako jsou třeba dětské naušnice.
Takže mi to vychází na přívěšek, např. se znamením zvěrokruhu.
My jsme našim dětem každému ke křtu na památku koupili zlatý křížek.
Diky moc za reakce v diskusi ![]()
Nekde kupuje pouze kmotr…v našem pripade tedy kmotra..to je mi jasne..
Ale proc me ted vsichni bombarduji, co maji koupit?
![]()
A kdyz uz se všichni do toho tak hrnou…prijde mi zvlastni male, jako rodic, nedat nic..treba ze to neni uplne tradice (i když prababicka mi taky po tel.dnes rekla, ze rodice krtiny zarizuji, plati vse okolo a male jsme dali zivot a pak vychovu
)
@Nusanus to nevím, proč tě bombardují. Křest je hlavně duchovní událost…
Krasny den vsem
V sobotu krtime malou (5 mesicu) a zajimalo by mne, kdo uz ma nejakou zkusenost, co se dava mrnousum za dary…respektive zda davaji i rodice a co?
Vim, ze babicky a rodina kupuji dary, co casem nabyvaji na hodnote napr. zlatou minci…
Me pro malou napadly jedine nausnicky, ale jedny uz ma…pak nejaky privesek, do ktereho by jsme ji dali mou a tatinkovu fotku nebo posledni napad…koupit nejaky stromek, co poroste s ni(coz by mel zasadit otec po narozeni ditete, ale ještě se tam nestalo
).
Pokud mate nejaky tip - budu rada.
Dekuji