Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsme pozvání na křtiny. Já jdu za kmotru a se mnou jde manžel s dcerou.
Budu dávat jako kmotra zlatý přívěsek křížek. Má něco darovat i manžel a dcera? A popřípadě co?
Jako kmotra jsem dávala řetízek s přívěškem anděla. Manžel a syn už pak nic.
Synové dostali od kmotrů peníze, ať si něco vyberem sami
jinak od ostatních dostávali ledacos, nějaké hračky, pěnovou podložku, hezký kousek oblečení…
@Blankaspl píše:
Jako kmotra jsem dávala řetízek s přívěškem anděla. Manžel a syn už pak nic.
Taky tak, řetízek s přívěskem křížku. Manžel už nic.
U obou dětí, při křtu dávali jen kmotry/kmotři, rodina pak ne. Ale my měli kmotry v rámci rodiny, dceři šly ségra a švagrová a synovi šel brácha a švagrová. Dcera dostala náušničky, na těch jsme se dohodly, ale nakonec mi daly peníze a já je vybrala sama. Syn dostal přívěsek se znamením, od kmotra a od kmotry už nevím, asi taky peníze, koupila jsem mu přívěsek Pražského Jezulátka, protože jsem si ho tam vymodlila ![]()
@divomys píše:
Jsme pozvání na křtiny. Já jdu za kmotru a se mnou jde manžel s dcerou.
Budu dávat jako kmotra zlatý přívěsek křížek. Má něco darovat i manžel a dcera? A popřípadě co?
Předpokládám, že jste věřící a stejně tak dítě bude vychovánané ve víře. Asi bych dala řetízek s přívěškem a případně pokud chcete dát ještě něco, tak bych dala nějakou první bibli(knížečku nebo cd jako povídání pro děti),nebo hračku Noemovo archy. Kmotři se zavazují, že se budou starat o duchovní cestu dítěte, takže něco takového mi přijde i docela fajn. A pokud je to miminko, tak stejně malým miminkem nebude furt a poslouchat cd či si prohlížet nebo si hrát s lodí se zvířátky bude moct brzy.