Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
napíšete mi prosím někdo zaručeně nejlepší
recept na domácí krtkův dort pro mrňouse k prvním narozeninám? Na netu jich je spousty a já si pořád nemůžu vybrat, podle kterého receptu ho udělám.......
barhule píše:
Ahoj,
napíšete mi prosím někdo zaručeně nejlepšírecept na domácí krtkův dort pro mrňouse k prvním narozeninám? Na netu jich je spousty a já si pořád nemůžu vybrat, podle kterého receptu ho udělám.......
Mě strašně chutná ten od Dr.Oetkera, ale to asi nechceš, co? ![]()
to právě že ne, chci ho pro syna k ročním narozeninám, takže pěkně domácí…Ale slyšela jsem, že je prý výborný i ten z krabice......
barhule píše:to právě že ne, chci ho pro syna k ročním narozeninám, takže pěkně domácí…Ale slyšela jsem, že je prý výborný i ten z krabice......
No on je prostě originál. To ostatní jsou jen kopie. Je fakt výbornej, švagrová pekla nějakou variaci, ale nic moc…
Já dělám tento:
100g moučkového cukru
2 vejce
100ml oleje
125ml mléka
180g polohr. mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
Moc nám chutná. ![]()
tygříček píše:
Já dělám tento
http://recepty.vareni.cz/…krtkuv-dort/
o tomto jsem taky přemýšlela, ale nějak mi nesedí, že tam není ani mouka…:-) co pak udělá to těsto?? Možná blbá otázka, ale nejsem vůbec zkušená pekařka.....
já dělám:
150 g pol. mouky
150 g moučkového cukru
80 g másla
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vlažného mléka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
kakao podle chuti
těsto se upeče, mezitím se ušlehá šlehačka, přidá se do ní nastrouhaná čokoláda.. hotový vychladlý piškot si vydlabu, pokladu banány, překryju šlehačkou a zasypu tím vydlabaným piškotem a je to mňamka ![]()
S_h_a_n_i_e píše:
Já dělám tento:100g moučkového cukru
Moc nám chutná.
2 vejce
100ml oleje
125ml mléka
180g polohr. mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
Sakriš , nemám rum…:-)
Peču taky z krabice a i tchýně (!!!) konstatovala, že je prostě dobrej.
Tamtama píše:
já dělám:
150 g pol. mouky
150 g moučkového cukru
80 g másla
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vlažného mléka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
kakao podle chutitěsto se upeče, mezitím se ušlehá šlehačka, přidá se do ní nastrouhaná čokoláda.. hotový vychladlý piškot si vydlabu, pokladu banány, překryju šlehačkou a zasypu tím vydlabaným piškotem a je to mňamka
To taky nezní špatně...... ![]()
Tamtama píše:
já dělám:
150 g pol. mouky
150 g moučkového cukru
80 g másla
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vlažného mléka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
kakao podle chutitěsto se upeče, mezitím se ušlehá šlehačka, přidá se do ní nastrouhaná čokoláda.. hotový vychladlý piškot si vydlabu, pokladu banány, překryju šlehačkou a zasypu tím vydlabaným piškotem a je to mňamka
Nechybí tam kakao??? ![]()
Emilie píše:
Peču taky z krabice a i tchýně (!!!) konstatovala, že je prostě dobrej.
Kdyby byl pro mě, veř, že se s tím patlat nebudu a udělám též z krabice
pro malého ho musím vyrobit, nehledě na to, že v krabici asi budou E a tak ne???