Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý večer ![]()
Chtěla bych zítra uvařit zeleninovou polévku a jako zavářku dát pohanku, jenže jsem koupila takovu tu celou je hnědá (Lagris) a jak si pročítám recepty všude se spíš dává ta pohanka lámanka nebo ty pohankové vločky či co… A tak nevím zda to bude k jídlu, mám ji třeba prohnat trošinku mixérem aby byla jako ta lámanka?? ![]()
Omlouvám se, ale nikdy jsem ji nevařila tak nevím co teď s tím ![]()
Předem díky za reakce a vaše zkušenosti ![]()
Klidně dej celou pohanku
. Je to asi jako bys dala do polévky rýži..(myslím velikostně, tu taky nedrtíš)
Přesně tak, dej tam celou. Je to jako rýže, krupky, vločky, to tam taky necháš celé. Jinak já celou pohanku dělám i jako přílohu, dám do ní máslo, libeček a sušený česnek a je to moc dobré třeba k rybě ![]()
Všem moc děkuju ![]()
To je rychlost a mám to i se zkušenostma to je super
, a já bych to mixovala ![]()
Mezi lámankou a celou je minimální rozdíl. Jenom bych dodala, že bych jí určitě dala vařit zvlášť a až uvařenou dala do polévky, pokud ji přisypeš rovnou, zakalí polévku a udělá takový šum
.
zza píše:Já ji dávám na konec do polívky jenom dojít a zakalenou ji nemám.
Mezi lámankou a celou je minimální rozdíl. Jenom bych dodala, že bych jí určitě dala vařit zvlášť a až uvařenou dala do polévky, pokud ji přisypeš rovnou, zakalí polévku a udělá takový šum.
zza píše:
Mezi lámankou a celou je minimální rozdíl. Jenom bych dodala, že bych jí určitě dala vařit zvlášť a až uvařenou dala do polévky, pokud ji přisypeš rovnou, zakalí polévku a udělá takový šum.
Tak já vařím rovnou a přijde mi, že i vývaru dodá takový fajn říz, když není celer, tak aby třeba zeleninový nebo kuřecí vývar nebyl jalový
Doporucuji pohanku zparit horkou vodou a potom primo povarit v polevce 15 min.
Tak teď nevím co si vybrat ![]()
Spařovat jsem ji v plánu měla…a asi ji teda pak uvařím v polévce. Děkuji za tip na přílohu, určitě ji vyzkouším česnek já ráda =) Kdyby jste měli nějaké rady tak klidně piště dál, ráda se přiučím, nebo nějaké osvěčené recepty
A třeba něco co z pohanky (a dalších zdravých surovin) chutná i vašim chlapům to budu ráda, chtěla bych uspět i u přítele, který ale nesmí předem vědět co to je jinak by řekl že to nejí
![]()
Já pohanku nespařuju. Když mám hotovou polívku, tak ji stáhnu z plotýnky, nasypu pohanku a nechám cca 20min pod pokličkou stát a je krásně měkká. ![]()
weruuunka píše:
Já pohanku nespařuju. Když mám hotovou polívku, tak ji stáhnu z plotýnky, nasypu pohanku a nechám cca 20min pod pokličkou stát a je krásně měkká.
Děkuju za tip a není třeba pak nějak hořká? Ale propláchnout pod vodou to jo že =)
Minnnie píše:Ani neproplachuju a hořká není.weruuunka píše:Děkuju za tip a není třeba pak nějak hořká? Ale propláchnout pod vodou to jo že =)
Já pohanku nespařuju. Když mám hotovou polívku, tak ji stáhnu z plotýnky, nasypu pohanku a nechám cca 20min pod pokličkou stát a je krásně měkká.
weruuunka píše:Minnnie píše:Ani neproplachuju a hořká není.weruuunka píše:Děkuju za tip a není třeba pak nějak hořká? Ale propláchnout pod vodou to jo že =)
Jak je vidět tak každá kuchařinka má svůj způsob a vždy je to dobré, tak snad není nic moc co zkazit ![]()
hořké jsou jáhly, ty je opravdu potřeba důkladně spařit, pohanka je v pohodě. Pokud bys chtěla zachovat přínos pohanky pro její obsah, tak rozhodně nespařovat, neslévat, neproplachovat, aby se nevyplavil rutin - je dobrý na cévy a jejich pružnost ![]()