Pohanka do polévky

225
29.1.12 18:35

Pohanka do polévky

Dobrý večer :)

Chtěla bych zítra uvařit zeleninovou polévku a jako zavářku dát pohanku, jenže jsem koupila takovu tu celou je hnědá (Lagris) a jak si pročítám recepty všude se spíš dává ta pohanka lámanka nebo ty pohankové vločky či co… A tak nevím zda to bude k jídlu, mám ji třeba prohnat trošinku mixérem aby byla jako ta lámanka?? :mrgreen:
Omlouvám se, ale nikdy jsem ji nevařila tak nevím co teď s tím :nevim:

Předem díky za reakce a vaše zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
29.1.12 18:37

Klidně dej celou pohanku ;) . Je to asi jako bys dala do polévky rýži..(myslím velikostně, tu taky nedrtíš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
29.1.12 18:40

Dej celou, taky ji dávám. ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
29.1.12 18:40

Přesně tak, dej tam celou. Je to jako rýže, krupky, vločky, to tam taky necháš celé. Jinak já celou pohanku dělám i jako přílohu, dám do ní máslo, libeček a sušený česnek a je to moc dobré třeba k rybě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.1.12 18:44

Všem moc děkuju :)

To je rychlost a mám to i se zkušenostma to je super :pankac: , a já bych to mixovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
29.1.12 18:57

Mezi lámankou a celou je minimální rozdíl. Jenom bych dodala, že bych jí určitě dala vařit zvlášť a až uvařenou dala do polévky, pokud ji přisypeš rovnou, zakalí polévku a udělá takový šum :poblion: .

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
29.1.12 19:02
zza píše:
Mezi lámankou a celou je minimální rozdíl. Jenom bych dodala, že bych jí určitě dala vařit zvlášť a až uvařenou dala do polévky, pokud ji přisypeš rovnou, zakalí polévku a udělá takový šum :poblion: .
Já ji dávám na konec do polívky jenom dojít a zakalenou ji nemám. :think: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
31594
29.1.12 19:03
zza píše:
Mezi lámankou a celou je minimální rozdíl. Jenom bych dodala, že bych jí určitě dala vařit zvlášť a až uvařenou dala do polévky, pokud ji přisypeš rovnou, zakalí polévku a udělá takový šum :poblion: .

Tak já vařím rovnou a přijde mi, že i vývaru dodá takový fajn říz, když není celer, tak aby třeba zeleninový nebo kuřecí vývar nebyl jalový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
29.1.12 19:13

Doporucuji pohanku zparit horkou vodou a potom primo povarit v polevce 15 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.1.12 19:29

Tak teď nevím co si vybrat :D

Spařovat jsem ji v plánu měla…a asi ji teda pak uvařím v polévce. Děkuji za tip na přílohu, určitě ji vyzkouším česnek já ráda =) Kdyby jste měli nějaké rady tak klidně piště dál, ráda se přiučím, nebo nějaké osvěčené recepty ;) A třeba něco co z pohanky (a dalších zdravých surovin) chutná i vašim chlapům to budu ráda, chtěla bych uspět i u přítele, který ale nesmí předem vědět co to je jinak by řekl že to nejí :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
29.1.12 19:36

Já pohanku nespařuju. Když mám hotovou polívku, tak ji stáhnu z plotýnky, nasypu pohanku a nechám cca 20min pod pokličkou stát a je krásně měkká. :palec:

• Citovat
  • Upravit
225
29.1.12 19:40
weruuunka píše:
Já pohanku nespařuju. Když mám hotovou polívku, tak ji stáhnu z plotýnky, nasypu pohanku a nechám cca 20min pod pokličkou stát a je krásně měkká. :palec:

Děkuju za tip a není třeba pak nějak hořká? Ale propláchnout pod vodou to jo že =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
29.1.12 19:42
Minnnie píše:
weruuunka píše:
Já pohanku nespařuju. Když mám hotovou polívku, tak ji stáhnu z plotýnky, nasypu pohanku a nechám cca 20min pod pokličkou stát a je krásně měkká. :palec:
Děkuju za tip a není třeba pak nějak hořká? Ale propláchnout pod vodou to jo že =)
Ani neproplachuju a hořká není. :lol:
  • Citovat
  • Upravit
225
29.1.12 19:46
weruuunka píše:
Minnnie píše:
weruuunka píše:
Děkuju za tip a není třeba pak nějak hořká? Ale propláchnout pod vodou to jo že =)
Ani neproplachuju a hořká není. :lol:

Jak je vidět tak každá kuchařinka má svůj způsob a vždy je to dobré, tak snad není nic moc co zkazit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.1.12 19:46

hořké jsou jáhly, ty je opravdu potřeba důkladně spařit, pohanka je v pohodě. Pokud bys chtěla zachovat přínos pohanky pro její obsah, tak rozhodně nespařovat, neslévat, neproplachovat, aby se nevyplavil rutin - je dobrý na cévy a jejich pružnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí