Pohanka do polévky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
225
29.1.12 19:51
Gladys píše:
hořké jsou jáhly, ty je opravdu potřeba důkladně spařit, pohanka je v pohodě. Pokud bys chtěla zachovat přínos pohanky pro její obsah, tak rozhodně nespařovat, neslévat, neproplachovat, aby se nevyplavil rutin - je dobrý na cévy a jejich pružnost ;)

Děkuju moc, jj já vím že to dělají jáhly, a tak jsem si tu asi vsugerovala i u pohanky. O tom rutinu vím =) Takže nejlépe jen nasypat do polévky a nechat dojít pod pokličkou těch 20 minutek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
29.1.12 20:09

devcata ja nejsem rozhodne spravce zdrave vyzivy,ale ja zparuji i pohankove jahly, doporucuji navstivit omlazeni.cz…psala jsem osobne pani Tonce, prodala 30 000 knizek v CR a doporucuje jahly zparit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
29.1.12 20:11

Já teda nezpařuju ani jáhly. :mrgreen: Dělala jsem to, ale jednou jsem na to zapoměla a neviděla jsem žádný rozdíl i chutnali stejně. :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
225
29.1.12 20:22
monitom píše:
devcata ja nejsem rozhodne spravce zdrave vyzivy,ale ja zparuji i pohankove jahly, doporucuji navstivit omlazeni.cz…psala jsem osobne pani Tonce, prodala 30 000 knizek v CR a doporucuje jahly zparit…

Děkuju za reakci, ale tohle už si každý musí rozhodnout sám,jestli spaří či ne …mě se jednalo o pohanku a ne o jáhly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.1.12 21:09
monitom píše:

Pohankové jáhly? tohle spojení teda slyším poprvé. Buď jsou jáhly (pšeno) nebo pohanka, ta může být vcelku nebo lámanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.1.12 21:12
Gladys píše:
monitom píše:
Pohankové jáhly? tohle spojení teda slyším poprvé. Buď jsou jáhly (pšeno) nebo pohanka, ta může být vcelku nebo lámanka.

Já také, ale jak říkám já jsem v tomhle nováček tak jsem nechtěla nějak rýpat co já vím co vše může existovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.1.12 21:14
Minnnie píše:
Gladys píše:
monitom píše:
Já také, ale jak říkám já jsem v tomhle nováček tak jsem nechtěla nějak rýpat co já vím co vše může existovat :mrgreen:

No já netvrdím, že na to mám patent :mrgreen: Ale zkrátka jsem to neslyšela :lol: Pravda, orientuju se hlavně podle toho, co je napsaný na pytlíku, ale před víc jak rokem jsem byla na exkurzi v pohankovém mlýnu a nepamatuju si, že by mluvili o pohankových jáhlech, zkrátka o pohance, případně lámance, mouce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
29.1.12 21:23

Pohankové jáhly nenašel ani google :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
225
29.1.12 21:43
weruuunka píše:
Pohankové jáhly nenašel ani google :mrgreen:

a že ten najde kde co :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
30.1.12 08:08

teda holky, tak jste ze mě udělaly uplnyho blbce :mrgreen:
ja jsem si na seznam surovin, napsala pohankovy vlocky a pohankovy jahly. Prodavačka ani nemrkla suroviny mi dala do košiku no a díky vám jsem zjistila, že pohankové vločky mám, ale jáhly jsou pšeno :mrgreen:
pokud byste chtěli recept, tak jáhly používám k snídani s medem a ořechy a vločky zase se sojovym mlikem :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí