Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Gladys píše:
hořké jsou jáhly, ty je opravdu potřeba důkladně spařit, pohanka je v pohodě. Pokud bys chtěla zachovat přínos pohanky pro její obsah, tak rozhodně nespařovat, neslévat, neproplachovat, aby se nevyplavil rutin - je dobrý na cévy a jejich pružnost
Děkuju moc, jj já vím že to dělají jáhly, a tak jsem si tu asi vsugerovala i u pohanky. O tom rutinu vím =) Takže nejlépe jen nasypat do polévky a nechat dojít pod pokličkou těch 20 minutek ![]()
devcata ja nejsem rozhodne spravce zdrave vyzivy,ale ja zparuji i pohankove jahly, doporucuji navstivit omlazeni.cz…psala jsem osobne pani Tonce, prodala 30 000 knizek v CR a doporucuje jahly zparit…
Já teda nezpařuju ani jáhly.
Dělala jsem to, ale jednou jsem na to zapoměla a neviděla jsem žádný rozdíl i chutnali stejně.
![]()
monitom píše:
devcata ja nejsem rozhodne spravce zdrave vyzivy,ale ja zparuji i pohankove jahly, doporucuji navstivit omlazeni.cz…psala jsem osobne pani Tonce, prodala 30 000 knizek v CR a doporucuje jahly zparit…
Děkuju za reakci, ale tohle už si každý musí rozhodnout sám,jestli spaří či ne …mě se jednalo o pohanku a ne o jáhly ![]()
monitom píše:
Pohankové jáhly? tohle spojení teda slyším poprvé. Buď jsou jáhly (pšeno) nebo pohanka, ta může být vcelku nebo lámanka.
Gladys píše:monitom píše:Pohankové jáhly? tohle spojení teda slyším poprvé. Buď jsou jáhly (pšeno) nebo pohanka, ta může být vcelku nebo lámanka.
Já také, ale jak říkám já jsem v tomhle nováček tak jsem nechtěla nějak rýpat co já vím co vše může existovat ![]()
Minnnie píše:Gladys píše:Já také, ale jak říkám já jsem v tomhle nováček tak jsem nechtěla nějak rýpat co já vím co vše může existovatmonitom píše:Pohankové jáhly? tohle spojení teda slyším poprvé. Buď jsou jáhly (pšeno) nebo pohanka, ta může být vcelku nebo lámanka.
No já netvrdím, že na to mám patent
Ale zkrátka jsem to neslyšela
Pravda, orientuju se hlavně podle toho, co je napsaný na pytlíku, ale před víc jak rokem jsem byla na exkurzi v pohankovém mlýnu a nepamatuju si, že by mluvili o pohankových jáhlech, zkrátka o pohance, případně lámance, mouce… ![]()
weruuunka píše:
Pohankové jáhly nenašel ani google
a že ten najde kde co
![]()
teda holky, tak jste ze mě udělaly uplnyho blbce ![]()
ja jsem si na seznam surovin, napsala pohankovy vlocky a pohankovy jahly. Prodavačka ani nemrkla suroviny mi dala do košiku no a díky vám jsem zjistila, že pohankové vločky mám, ale jáhly jsou pšeno ![]()
pokud byste chtěli recept, tak jáhly používám k snídani s medem a ořechy a vločky zase se sojovym mlikem ![]()