Jak na dort s potahem?

15977
30.1.12 15:28

Jak na dort s "potahem".

Ahoj holky.
Možná můj dotaz zbí blbě. Nevím, jak se to jmenuje. Za týden plánuji upéct dort k výročí. Chtěla bych ho potáhnout takovým „plátem“ z marcipánu. Jak na ten plát? Bude to složité, když ho chci použít na srdcový tvar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
30.1.12 15:30

Pokud mě chápete, tak bych prosila recept s postupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.1.12 15:35

Díky za tohle téma. Já se o to chvilku zajímala a pak jsem to vzdala. Spoustu lidí to nakupuje přes internet a jmenuje se to smartflex a tak. A když jsem zase hledala přímo recept na mléčnej marcipán, tak mi bylo řečeno, že se to potí a je to těžký. Ale nikdo mi přímo neporadil :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
30.1.12 15:35

Tak muzes si bud koupit hotovej marcipan,vyvalet a pak potahnout dort,nebo si ho udelat doma :nevim: a kdyz budes chtit potahovat srdce,tak si ho proste vyvalis,zhruba velikost dortu,potahnes uhladis,zariznes a je to.jen pozor co budes davat pod potahovku at se ti marcipan neroztece.

• Citovat
  • Upravit
2803
30.1.12 15:36

Neporadím, ale určitě by to mělo jít. My měli včera tenhle dort, taky je hodně oblý. Určitě záleží, z jakého materiálu potah děláš. Z něčeho to jde líp, z jiného hůř.
Tak držím palce, já bych to nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
30.1.12 15:37

Holky ja mam super recept na marcipan,je opravdu jednoduchy,a hlavne domace,hezky potahuje i se z neho hezky tvori figurky,najdu odkaz pockejte

• Citovat
  • Upravit
14535
30.1.12 15:37

Já si třeba koupila marcipán hotovej, ale nechutnal nám, byl hodně mandlovej a nebylo to ono :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.1.12 15:39

Ja jsem ve skupine o vareni a jsou tam i profici, tak se zeptam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
30.1.12 15:40
Terrad píše:
Já si třeba koupila marcipán hotovej, ale nechutnal nám, byl hodně mandlovej a nebylo to ono :nevim: .

Nám chutná K2. Neruší ta mandlová chuť a víc si vychutnáme dort. Milujem šlehačkovo-tvarohovou náplň místo krému :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.1.12 15:41
lumáťa píše:
Terrad píše:
Já si třeba koupila marcipán hotovej, ale nechutnal nám, byl hodně mandlovej a nebylo to ono :nevim: .
Nám chutná K2. Neruší ta mandlová chuť a víc si vychutnáme dort. Milujem šlehačkovo-tvarohovou náplň místo krému :palec: :palec:

Ha, já mám ráda pudinkové krémy, máslové moc ne a když jsem se na to ptala, tak prý by to nedrželo. A ty děláš šlehačkovo tvarohovej :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
30.1.12 15:43

Lumaťa - ten je krásný! Takový bych rozhodně nedokázala. Chtěla bych udělat něco takového, jen s tím rozdílem, že nahoře by byla malá fotka z jedného papíru (aby to tam ale drželo :think: ) a svíčky podle společných let. :) Nápad je to hezký, ale zrealizovat to. :roll: Kdyby šlo o narozeniny, tak ho také koupím, ale chci, abych s tím měla práci a aby to bylo celé z lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
30.1.12 15:43

http://www.mimibazar.cz/recept.php?… holky tak zde odkaz,kdyby jste neco potreboval tak se ptejte,sem tam peču ,tak neco vim :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15977
30.1.12 15:44
marra píše:
Holky ja mam super recept na marcipan,je opravdu jednoduchy,a hlavne domace,hezky potahuje i se z neho hezky tvori figurky,najdu odkaz pockejte

To by bylo super. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
30.1.12 15:45

Marcipán bez dřiny za 10minut hotový:http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
30.1.12 15:45

Jinak pod marcos bacha na kremy,at se fakt neroztece,ja delam vetsinou salkovy,pudinkovo maslovy,nebo cokoladovej

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii