Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
to je zajímavé krupicovou kaši jsem milovala a hned si jí koupím a udělám
jinak jsem udivená jak radši maminky dají dětem vyumělkovaný kašičky místo známé krupicové kaše
jj všechno jde dopředu a za nás nic jiného nebylo no ale my co jsme na tom vyrostli jsme většinou zdravý zato dnešní umělé kytičky jak říkám dnešním dětěm co jí všechno ze skleniček a kdoví čeho jsou neustále nemocné, obézní, alergické
stále nějaké novinky a člověk hned letí a cpe všehno do dítěte protože je to zdravé a zapomíná na vlasní rozum
prdíky taky děti měly vždycky na dceru jsem neměla ani páru o nějakých kapičkách, masírovalo se bříško a podobně no a dnes jsem pro syna pořídila kapičky abych ho chudáčka netrápila prdíkama a on řval stejně
přestala jsem kapky dávat a prdí, kaká ale řve stejně
určitě mu jednou dám ochutnat i krupicovou kaši aby věděl jaká je to dobrota ![]()
@natyber přesně tak! A kravské mléko od 3 let, to jsem se taky docela zasmála. Ti výrobci dětských výživ mají s maminama na mateřské lehkou práci, poněvadž ty se „v zájmu dítěte“ chytnou každýho bludu a pěkně sypou peníze za UM dítěti předškolního věku. Nechápu.
Tak holky - od kdy teda to kravské mléko?
synkovi budou čerstvě 2 roky. už celkem dlouho mu dáváme třeba bramborovou kaši, kde je trošku mlíka, nebo sem tam omáčku přihuštěnou smetanou, ale myslíte, že už teda můžu dát i třeba normální pudink?
A ještě k těm kaším - u nás je taky oblíbená kukuřičná nebo pohanková. ale slyšela jsem, že děti do 3 let by neměli jíst např. celozrnné pečivo - že je to pro ně těžké na strávení..ale teda různé tyhle kaše - pohanka, jáhly, atd. atd. můžou? nebo co vlastně zahrnuje ten pojem „celozrnné“?
Jo mimochodem, taky jsem dostala děsnou chuť na krupicovku!!!
v těhot. jsem ji jedla snad každej večer!
ale teď - kojím dvouměsíční mimi - myslíte, že by ji z toho nebolelo břicho??
@adam755 píše:
@natyber přesně tak! A kravské mléko od 3 let, to jsem se taky docela zasmála. Ti výrobci dětských výživ mají s maminama na mateřské lehkou práci, poněvadž ty se „v zájmu dítěte“ chytnou každýho bludu a pěkně sypou peníze za UM dítěti předškolního věku. Nechápu.
@JankaF
všechno se má při kojení postupně vyzkoušet děti si lépe na stravu matky zvyknou a pokud bys viděla že to mimču nějak vadí tak si to příště nedáš
a ve dvou letech bych mu asi už mléko klidně dala né třeba často ale občas se má všechno tělo to potřebuje ![]()
Ono je to prostě každého věc a co je dobré pro jednoho nemusí být dobré pro druhého. Tak třeba naše děti jsou každé jiné. A i když mě to překvapilo, tak jsem to prostě vzala, jak to je. První syn se po kaši mohl utlouct už od 5m a mohla to být jakákoli. Vydrželo mu to do dnes (4 roky) kdy může kaši snídat i večeřet
Druhá dcera kaši nevzala do pusy, ovoce taky ne…a to trvalo do více než roka. Po období plného kojení byla na Sunaru, zelenině, masu a přílohách. Potom vzala na milost ovoce a nějaké ty dobroty, ale v kaši se rýpe dodnes.
Takže co se týká krupice, pokud to vašim dětem „jede“, nemají z toho bolení, tak jim to klidně vařte. ![]()
@Luciet2
tak to je správně prý se má do toho sedmého měsíce dát fakt co nejvíc z jídla
aby se děti co nejdříve adaptovali a zjistili se případné alergie a tak. my jsme vyrostli na mléku, tvarohu, smetáncích, krupicové kaši a podobně a myslím že jsme ok ![]()