Který kávovar na kapsle je nejlepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
424
1.12.14 09:51
@marrlinka píše:
@iiiv tak pokud jde o chut, mne nechutna z kapsli vubec nic. Nedavno tu byla o tedlech vehiklech debata. Kdyz spocitam porozovsci cenu plus naklady :roll:
Napisu ti to, co kazdemu „kapslovaci“. Kup si mlynek, pristroj na filtrovanou kavu (mokka konvicka stoji par susni, aeropress taky), kup si kvalitni zrnkovou kavu z prazirny a budes si chrochtat za vyrazne mensi penize. Predevsim budes vedet, co pijes.

Taky to tak nějak vnímám, ale chápu, že většina upřednostní kávovar na kapsle, není to taková věda - umění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
1.12.14 10:01
@marrlinka píše:
@iiiv tak pokud jde o chut, mne nechutna z kapsli vubec nic. Nedavno tu byla o tedlech vehiklech debata. Kdyz spocitam porozovsci cenu plus naklady :roll:
Napisu ti to, co kazdemu „kapslovaci“. Kup si mlynek, pristroj na filtrovanou kavu (mokka konvicka stoji par susni, aeropress taky), kup si kvalitni zrnkovou kavu z prazirny a budes si chrochtat za vyrazne mensi penize. Predevsim budes vedet, co pijes.

Jako jo, ale ne každej si pošušňá na té pravé silné kávě..
Já si kupuji DG ty kávové kapsle, ne ty s mlékem. Mléko případně doleju svoje. A ty náhodou nevyšly v dtestu vůbec špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
1.12.14 10:03
@MUFICE píše:
Tak tuhle částku jsem za DG nikdy nedala, kupujeme jenom v akci větší zásoby a to vyjde kolem 100 za krabičku ;)

Tak, tak..:-) Když se zadaří, dají se koupit i pod stovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
1.12.14 10:32

Tak nakonec vyhraje asi ten oblo, není tak velký jak jsem si myslela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
1.12.14 11:37

Měli jsme Dolce Gusto a zhruba po roce jsme ho prodali a koupili si klasický kávovar s mlýnkem od DeLonghi. Co jsme nastrkali peněz do těch kapslí, to je hnus a je to pořád jen Nescafé. Takhle si můžeme koupit pytlík jakékoli kávy, kterou chceme ochutnat a dělat si kafe, jaké nám vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
12330
1.12.14 12:31

Holky tak já nevím, my právě moc kafový nejsme, to hlavně když přijede návštěva. Jinak jedeme na čaji. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
1.12.14 12:35

Máme dolce gusto piccolo - úplně stačí, je malinkej, kafe si každý chválí, máme již druhý, první sme si zničili:-) a dostal ho od nás i švagr…každej nadšenej, hlavně že nezabere moc místa. kafe kupujeme jen v akci třeba 4 krabice a to zdvojené nekupujeme, to je fakt drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.12.14 12:42
@Lotuska píše:
Taky to tak nějak vnímám, ale chápu, že většina upřednostní kávovar na kapsle, není to taková věda - umění…

ono to jen jako umění vypadá :mrgreen: máme moka konvičku - namlít kávu v mlýnku zvládne pětileté dítě, nalít vodu musíš i do kávovaru a postavit konvičku na sporák snad umí taky každý :-)

@Lejaa píše:
Jako jo, ale ne každej si pošušňá na té pravé silné kávě..
Já si kupuji DG ty kávové kapsle, ne ty s mlékem. Mléko případně doleju svoje. A ty náhodou nevyšly v dtestu vůbec špatně.

taky nejsem skalní fanda silné černé kávy. Když přijde co k čemu, tak základem je ale stejně vždy presso (i když v domácích podmínkách bez presovače těžko vyvineš takový tlak, aby se to pressem dalo nazývat). Pokud člověk nehodlá investovat celých stopadesát korun do obyč šlehače mléčné pěny, aby si mohl udělat cappuccino, latte nebo macchiato, tak americano si může udělat každý - dolít presso horkou vodou není taková věda :)
mimochodem když už jsme u té mléčné pěny…celkem by mě zajímalo, zdali ty potvory na kapsle mají šlehač mléka, když už si můžu „vyrobit“ latte nebo to zmínění cappuccino. Protože jestli ne, je to jen název a s výslednou kávou to nemá nic nespolečného :nevim:

Na konec samozřejmě chuť tebou zmiňované „pravé silné kávy“ záleží vždycky na výběru vstupní suroviny. Ze Standardu dobrou filtrovanou kávu neuděláš. Ze zrnkovky z Tchiba nebo podobné velkovýkrmny už to bude chutnat lépe. Ale každý by alespoň jednou za život měl vyzkoušet fakt pořádnou výběrovou kávu z dobré pražírny. Ono co si budeme podívat, s vakuovanou kávou s trvanlivostí rok a půl velkou parádu člověk neudělá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.12.14 12:44
@Krakatice88 píše:
Měli jsme Dolce Gusto a zhruba po roce jsme ho prodali a koupili si klasický kávovar s mlýnkem od DeLonghi. Co jsme nastrkali peněz do těch kapslí, to je hnus a je to pořád jen Nescafé. Takhle si můžeme koupit pytlík jakékoli kávy, kterou chceme ochutnat a dělat si kafe, jaké nám vyhovuje.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
1.12.14 13:27

@marrlinka
jj, tak mléčnou pěnu přes půl hrnku to neudělá, ale je hezká :)
Prostě je to jen snadné a rychlé udělání kávy:) Chuťově to není k zahození a když si člověk vybere kapsle bez různých lecitinů atd., tak to není ani tak nezdravé:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
3.12.14 09:58

testování kapslí v D-Testu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
3.1.25 17:46

Zdravím, uvažuji že pořídím kávovar dolce gusto Genio S, mate s nim někdo zkušenosti? Do ted jsem mela tassimo ale spokojena jsem úplně nebyla, dolce gusto mi připadá že má rozhodně větší výběr káv a různých čokolád narozdíl právě od tassima. Děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
3.1.25 18:00

@markynka já mám dolce gusto s jsem Mega spoko. Ujíždím ná ochucené latte, a to mají karamel, vanilka, výborný cappucino, a cokolada je mnam mnam. Taky zajímavý příchutí jako milky way, nesquik (nevím jak se to píše aj). Jako já jsem spoko. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17473
3.1.25 19:38

Moje mamka má a nemůže si ho vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí