Krvácení 8+3 tt po ivf

951
30.6.19 20:07

Také jsem v tomto týdnu krvácela, bohužel vlivem mladé nezkušené doktorky, co do mě hrabala a nepoznala, že mám placentární polyp, na který se nesmí dělat vnitřní vyšetření. Jela jsem do nemocnice jen kvůli tomu, že jsem krátce zašpinila, tak pro ujištění, že je vše v poho a kvůli doktorce málem přišla o dítě. Udělaly se mi tam sraženiny, ty pak postupně odcházely, když odešly všechny, tak jsem přestala krvácet. Tenkrát mi primář řekl, že dokud bije srdíčko, tak je vždycky naděje. A měl pravdu, dcerka má už 2,5 roku. Držím palce, někdy se to stává. Já pak měla absolutní klid na lůžku, mohla jsem jen na záchod a do sprchy. Poctivě jsem to dodržovala, o vše se staral přítel a to chodil do práce na 12h směny, ale přitom zvládal uklízet, vařit, nakupovat. Takže radím co největší klid a neztrácet naději. Také mě neustále bolelo od začátku břicho jako na ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
30.6.19 20:15

Praskly hematom je casty duvod krvaceni. Nevim, nakolik skutecne pomuze klidovy rezim, ale pri spatnem konci si clovek min vycita, co mel udelat jinak. Ja bych vstavala jen na wc, nechala se obskakovat a zazrala se do knizky nebo serialu. A zeptala bych se doktorky na rutin a vitamin C k posileni cevnich sten. Kdyz jsem krvacela, ladovala jsem se pohankou a kysanym zelim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
30.6.19 20:21

@Vesničanka1
Take jsem po druhem IVF krvacela, sice az od cca 13 tt, ale jasnou krvi a to proudem (na zacatku, 20 dni po transferu jen spineni). Vzdy to bylo narazove. Nekolikrat jsem skoncila na pohotovosti, ale vzdy vse OK. Tak jsem si do cca 22 tydnu polezela doma. Mela jsem hematom a nizko placentu. Az potom 22 tt jsem mela klid. Hlavne dodrzuj klid. Jeste mi predepsali Ascorutin. Utrogestan a listovku jsem mela taky. Moc drzim pesticky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
30.6.19 20:58

Mela jsem to same. Hematom, velky 2.5cm, v tom. samem tydnu jako ty. U obou tehotenstvi a obe deti v pohode :palec:. Hematom se pomalu vstrebal.ale krve bylo jako na ms…bude to dobry :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
30.6.19 21:03

Já jsem krvácela v 10. a ve 12. týdnu stylem, že ze mě lila červená a všechno bylo v pořádku, nejspíš prasklá céva na čípku, vyděsilo mě to pořádně, ale žádný klidový režim jsem neměla (doma dcera 1,5 a k tomu jsem si dodělávala vejšku) a všechno dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
30.6.19 21:03

Ve 14tt se ze mě ráno po probuzení vyvalilo spousta krve i sraženin asi jako u středně silné MS. Brala jsem to jako konečnou a jela na pohotovost pro potvrzení potratu. Srdce tlouklo. Moje Dr s mě objednala za další 2 dny a srdce tlouklo stále. ANi na pohotovosti ani dr mi nebyli schopni říct z čeho to je. Prý se to prostě někdy nezjistí. Dr mi nařídila klidový režim s tím, že mám jít jen z práce a do práce. Špinila jsem pak dalších cca 10 dnů (stylem někdy víc, někdy míň). Teď jsem 36 tt. Držím pěsti

• Citovat
  • Upravit
5006
30.6.19 21:25

@Vesničanka1 Myslim ze ascorutin volne prodejny je a jak ses ptala na uzavrene delozni hrdlo, tak to je normalni, otvira se az pri porodu (mozna i pri potratu, to nevim), takze jsi z tohoto hlediska v poradku, ms jin preci take odchazi z tela. Myslim na Tebe a drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
26.12.21 07:28

Ahojte holky prosím o pomoc nebo radu jestli nemáte zkušenost. Jsem po ivf ve 12tt a na Štědrý den jsem ráno krvácela jasnou krví, měla jsem promočené pyžamo. Tak jsem jela na pohotovost, kde byl pan doktor, který mi vlastně vůbec nic neřekl, jenom že je to dobrý a nikde žádná krev. Po svatkach mám jít ke svému dr. Ani na průkazku se nepodíval :nevim: jenže já krvácím každé ráno pořád. Už jdu vždycky raději hned na záchod ráno a je od krve celá mísa. Někdy mám i křeče v podbřišku. Přes den jen spinim. Prosím poraďte jestli mám jet dneska na pohotovost, nebo mám počkat do zítra na svého doktora :( nechci zase plašit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.12.21 13:33

Já bych jela na pohotovost a už se nenechala odbít a ptala se. Co když krvácení nepřestane? Zda vidí ozvu…? Třeba tam bude jiný doktor a vysvětlí lépe situaci.
Je vhodné nasadit utrogestan, či gynprodyl a při případné i ten Ascorutin. Joo koukám že jsi po ivf, tak to ten utrogestan bereš. Tak jen ten Ascorutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
26.12.21 16:53

@Dailyna nakonec jsem jela a byl tam stejný doktor :roll: no jako řekl mi akorát, že se s tím prostě stejně nedá nic udělat a mám si zvýšit dávky utrogestanu. A jestli tam chci jako zůstat nebo co :roll: no byla jsem akorát nas*ana. Zeptala jsem se ho čím to teda aspoň může být, tak říkal že nemám ještě úplně dotvorenou placentu tak možná tím, ale neví. Tak aspoň je miminko zatím v pořádku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.12.21 16:56

@Janičcka92 noo jo no, to je teda rada no. :zed:
Dobře, hlavně že je tam ozva, to je důležité.
Držím pěsti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital