krvácení a amnicentéza?

27
9.7.04 13:37

krvácení a amnicentéza?

Mám takový problém.Ve 13tt jsemzačala krvácet.Za týden se to opakovalo znovu.Miminko je v pořádku.Teď jsem v 17tt.Můj lékař mne posílá na amnicentézu pouze z důvodu věku.Je mi 35let.Všechny ostatní tesy i triple test je v pořádku.Mám strach z toho zákroku,aby to nevyvolalo potrat.Nerada bych přišla ozdravé miminko.Prošla jsem snad všechny stránky a nikde jsem se s takovým případem nesetkala.Máte někdo podobné zkušenosti?Jinak na genetiku jedu ve čtvrtek 15.7. Zatím jenom na UZ.Díky za odpověď.Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
9.7.04 13:59

Ahoj Mony,
bude mi 33let, jsem poprvé těhotná (dnes začínám 30.týden). Od 7. do 13.tt jsem si pobyla v nemocnici právě kvůli krvácení a hematomům. Můj případ je možná poněkud odlišný, jelikož mám špatnou funkci krevních destiček a z toho důvodu se mi špatně zastavuje krvácení. Preventivně jsem vykřikovala už předem, že mě na amniocentézu nedostanou a lékaři mi to schvalovali. Naštěstí testy vyšly ok a tudíž nebyl k amniocentéze důvod. Po amnio je opravdu větší riziko krvácení a pokud ti všechny testy vyšly dobře, já ti radím, abys rezolutně odmítla. 35let není vůbec žádný věk, žila jsem 10let v zahraničí a tam se v tomto věku rozhodují, kdy že začnou pracovat na miminku. Mnoho žen tam začíná až po 40 a nikdo se tomu nediví. Jsme tu 100roků za opicema!!!
Držím ti pěsti a na papaláše se vyprdni. Lucie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.7.04 14:36

Lucie,díky moc za odpověď.Myslím,že mi to dost pomůže v rozhodování.U mne důvod proč jsem krvácela nenašli.A dost mne vyplašilo,že se to vrátilo.Myslí,že tu amnicentézu odmítnu.Mony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
9.7.04 15:20

To se u nás opravdu chodí na amnio už po 35. roce maminky? Já si také myslím že 35 není žádné stáří a chtěla bych ještě další mamičo tak za 4 roky a to je mi čerstvě 32. Z amnia a mám popravdě řečeno strach-nechat si dobrovolně propíchnout těhotné bříško jehlou..... . Sice to přežily stovky maminek před námi, ale jsou ta rizika zplození postiženého miminka tak velká?

• Citovat
  • Upravit
850
9.7.04 16:03

Mony a Radko,
fakt nejsem presvedčená o tom, že by rizika byla až tak velká. Já bych prostě na amnio nešla a basta fidli. A nedovolila bych jim mi ji udělat, ani kdyby se našly nějaké pochybnosti v testech. Ani ta amniocentéza není neomylná a ten stres před ní a hlavně PO ní, než jsou vyhotoveny výsledky, si myslím, že pro mimajzlíka nebudou nejlepší. V nemocnici jsem ležela s „holkou“, bylo jí 39, po druhé těhotná, chodili za ní doktoři, ptali se jí, jestli to byla „nešťastná náhoda“, a když jim odpověděla, že naopak šťastná a vůbec ne náhoda, hleděli na ní jak na blázna. To by se opravdu „na západě“ nemohlo stát. :cry: ˇ
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky