Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tehulky a maminy, ![]()
rada bych se zeptala, jestli jste meli ultrazvuky jeste po 31 tt. Mela jsem podle gynekologa vcera posledni, jelikoz pojistovna jiz dalsi nehradi a nevim, zda dalsi budu mit jeste v porodnici. Mam vybrano Podoli.
Nebo jestli si na nejakem miste mohu doplatit jeste ultrazvuk, abych mela fotecku. Posledni mam z 19tt ![]()
Jeste bych precejenom rada videla do porodu jednou sveho prcicka.
Dekuju za odpovedi
iri
31tt
Ahoj! ![]()
To je zajímavé, protože můj doktor dělá UTZ při každé návštěvě. Zato vnitřně mě prohlídl jen 3 krát, což mi nevadilo.
Iri, konečně se našel někdo, koho doktůrek na ultrazvuk pěkně odbývá
ja mne. Já mám poslední fotečku miminka taky někdy kolem 19. týdne a pak už byly jen 2 vyšetření čípku (28tt a teď ve 35.tt). Při tom posledním mi bylo řečeno že je vše OK, hlavička dole a další vyšetření až v porodnici. Ale nejsem nespokojená, jenom oproti jiným těhulkám si připadám zanedbaná
. Na druhou stranu, nic se nemá přehánět a tak si nestýskám, jenom těch foteček u proního děťátka bylo víc…
Radina
Ahoj Iri,
v Podolí Ti budou dělat UZV, pokud bude potřeba. Mně ho dělali kvůli těhotenské cukrovce ještě v 33 a 37 tt, aby viděli, jestli mimi moc neroste. Ale obecně se myslím dělá naposled kolem 30 tt, pokud není žádný problém.
Ulrika 38 tt
Ahoj,v Podolí mi utz nedělaj,asi neni třeba,naposledy mě ani vnitřně nevyšetřil,byla jsem jen na monitoru,což mi přijde divný.Jsem ve 40tt.Petra.
Ahoj Iri,
já měla poslední UTZ taky ve 32. týdnu a další už mít nebudu. Tady se ani ty poslední týdny nechodí do nemocnice ale pořád ke své gynekoložce, takže další UTZ už fakt nebude.
Takže se tím až tak netrap. Jo a když jsem v tom 32. týdnu chtěla fotečku, tak by tam prý stejně nebylo nic vidět, potvrdil to i manžel který na ten doktorův monitor koukal (ten pro maminky byl zrovna rozbitý, takže já o ten poslední UTZ přišla vlastně úplně:-( ). Naposledy jsem teda to naše štěstí viděla v půlce března!!! To už je docela dlouhá doba!
Tak se netrap, za chvíli budeš mít toho svého drobečka v náručí a nějakýma fotečkama už se až tak trápit nebudeš! I když vím jaké to je ta touha mít těch fotek co nejvíc:-) Já jsem ráda že mám i video!
Tak hlavu vzhůru a už se tím netrap!
Zdraví Kristy a Knedlíček (36+6)