Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja se vetru do diskuze pokud ti teda nekdo neco poradi…ja spinim a krvacim uz 4 a pul roku a nevi se proc..vysetreni jsem mela nescetne, doktoru do me hledelo desitky a stejne nevím proc
kazdopadne by se melo zjistit, jestli mas hladiny hormonu v poradku,jestli nemas polyp,endometriozu atd… Nechala bych si udelat hysteroskopii jestli se třeba v laboratoři neco najde… Anonym B.
Určitě bych trvala na hysteroskopii, já taky krvácela několik měsíců a dělali mi ji. Krvácením z dělohy totiž může být příznak rakoviny dělohy…
U mě teda nakonec v pořádku, doktorka mi napsala prášky (Norethisteron), který zastavuje krvácení z dělohy z hormonální nerovnováhy a už je vše v pořádku..
Ale určitě bych trvala na nějakém vyšetření, cytologie neodhalí vše
@odlaska Ahoj tak u mě to nakonec je cysta
.Proto mě bolel hrozně podbřišek a krvácím.Dal mi prášky na zastavení krvácení.Pry se to zastaví a pak dostanu menstruaci
.Nechala sem si napsat antikoncepci,tak pak snad budu mít od cyst pokoj .Cystu mám po několikáté,ale prvne krvácím
.
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli už ste někdy mnely MS dvakrát za sebou
tedy je mi 42 po sterilizaci ve 30 nemohu čekat nic normálního v mém věku ale docela mne to zarazilo nikdy sem to neměla
ted mi to prochází tak že nekrvacim moc jen když jdu na záchod a utru se
Mám lehké bolesti v podbřišku i žaludek mi zrovna dělá co chce dokud se nenajim mota se mi hlava …těhotenství u mne se da 100% vyloučit může mi někdo poradit co to je ? Než půjdu na gyndu a tu zrovna v lásce nemám !!!! ![]()
Také bych se přidala do diskuze, před rokem jsem vysadila HA (po dlouhodobém užívání 12 let), protože jsme se rozhodli, že chceme miminko, nicméně téměř celý rok bojuju se špiněním vždy od ovulace až do menstruace (někdy jen 6 dní, někdy i 12 dní, pokaždé to začne v jiný den), měřila jsem si několik měsíců BT a ovulaci mívám kolem 16-17 dne cyklu, cyklus mám dlouhý v průměru 29 dní, nicméně to špinění mě po roce už začíná děsit. Dr. mi občas našel cystu a když nenašel nic i přesto jsem daný měsíc špinila, i když podle něj bych nemela. Nešpinila jsem pouze dva měsíce, kdy mi doktor předepsal norethisteron, po jeho dobrání se špinění opět vrátilo. Dle doktora jsem ale v pořádku a i když se měsíc co měsíc s manželem snažíme, pořád nic
. Už jsem se ptala i jiné doktorky a ta mi řekla, že můj doktor postupoval správně. Ráda bych věděla co to se mnou je ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj zajímalo by mě jaké důvody mohou být když spinim a teď už i trochu krvácím od ovulace-uz je to týden. Snažíme se o dítě, ale zahnizdovani asi netrvá týden. Jinak spinim už pár měsíců, na to mi doktor řekl že mám málo hormonů, brala sem Duphaston. Cytologie byla v pořádku. Ted mam strach z toho krvácení.Nemá s tím někdo zkušenost. Ja dnes budu volat doktorovi, tak snad mě brzo obedna. Jinak Duphaston neberu už 4mesice, ale špinění sem měla i před braním, ale krvácení mám až teď, sice slabé ale musím furt chodit s vložkou.
Asi máme stejný problém, akorát mě doktor řekl, že jsem v pořádku, že se mi občas udělá cysta, která to může způsobovat, ale špinila jsem i přesto, když mi cystu na UZ nenašel, pry chápe, že je to nepříjemný, ale s tím už nic neudělá…ale už to trvá celý rok, to nemůže být normální ![]()
@Missaanek píše:
Asi máme stejný problém, akorát mě doktor řekl, že jsem v pořádku, že se mi občas udělá cysta, která to může způsobovat, ale špinila jsem i přesto, když mi cystu na UZ nenašel, pry chápe, že je to nepříjemný, ale s tím už nic neudělá…ale už to trvá celý rok, to nemůže být normální
Ahoj mě teď taky nasel cystu,ale spinim nebo mírně krvácím pořád .Pořád chodím s vložkou a přijdu si špinavá ,takže ani o sex nestojím.
@Anonymní píše:
Ahoj mě teď taky nasel cystu,ale spinim nebo mírně krvácím pořád .Pořád chodím s vložkou a přijdu si špinavá ,takže ani o sex nestojím.
Přesně tak, v létě jsem musela oželet plavání, manžela už to taky štve, že sex máme pouze pár dní v měsíci jen když můžu
a taky se ti to objevilo po vysazení HA?
@Anonymní píše:
U nas sel vztah diky tomu spineni do haje..sex tak jednou za mesic nebo kdyz si dame nejakou sklenku a pak je mi spineni sumak
ja mam treba jeden max dva dny v cyklu kdy nespinim jinak porad…oba jsme z toho na nervy.. Aspon ze vis,ze to mas z cysty u me se pricina nenasla..ted sice maji na neco podezreni,ale buhvi jestli je to ono..
Anonym B.
@Missaanek píše:
Přesně tak, v létě jsem musela oželet plavání, manžela už to taky štve, že sex máme pouze pár dní v měsíci jen když můžua taky se ti to objevilo po vysazení HA?
Nevím už ani kdy se to objevilo .Ha už neberu 3roky asi .Chtěly jsme druhé dítě.Furt to nešlo,pak sem měla mimodelozni,vzali mi vejcovod,kde byli to těhotenství .Doktor říkal že mam málo hormonů,dál mi pak Duphaston,ale po něm zas byla menzes,že sem myslela že vykrvacim .Tak sem to přestala brát .Teď vztah nic moc neklape,chlap moc nepobírá,proč nechci sex když spinim.Pry mu to neva,ale mě jo.Sex s hnědým nebo růžovým špiněním fuj
.Ještě bývám nafoukla,bolesti podbřišku mám obden snad
.Teď mi teda dr.nasel cystu,tím že sem krvácela mimo cyklus .
@Anonymní píše:
U nas sel vztah diky tomu spineni do haje..sex tak jednou za mesic nebo kdyz si dame nejakou sklenku a pak je mi spineni sumakja mam treba jeden max dva dny v cyklu kdy nespinim jinak porad…oba jsme z toho na nervy.. Aspon ze vis,ze to mas z cysty u me se pricina nenasla..ted sice maji na neco podezreni,ale buhvi jestli je to ono..
Anonym B.
Jenže spinim už strašně dlouho a cystu mám až teď .Teď sem si nechala napsat antikoncepci,tak snad budu mít klid.Me hrozně štvou i bolesti podbřišku.Kdyz nespinim,tak mě bolí podbřišek,pak zas krvácím ..
.Sex je pro mě za trest,nic z toho nemám.
@Anonymní píše:
Jenže spinim už strašně dlouho a cystu mám až teď .Teď sem si nechala napsat antikoncepci,tak snad budu mít klid.Me hrozně štvou i bolesti podbřišku.Kdyz nespinim,tak mě bolí podbřišek,pak zas krvácím ...Sex je pro mě za trest,nic z toho nemám.
No spinim uz 4 a pul roku…sex mame i pres spineni i kdyz se mi to ekluje.. Spinila jsem i pres HA,tak ti preju at uz mas klid.. Je to silene..me doporucuji odstraneni delohy, jenze jsme chteli jeste druhe dite,takze musim zkonzultovat u doktoru jake mam sance..IVF se nevyhneme.. Endometriozu mas vyloucenou?
Anonym B.
@Anonymní píše:
No spinim uz 4 a pul roku…sex mame i pres spineni i kdyz se mi to ekluje.. Spinila jsem i pres HA,tak ti preju at uz mas klid.. Je to silene..me doporucuji odstraneni delohy, jenze jsme chteli jeste druhe dite,takze musim zkonzultovat u doktoru jake mam sance..IVF se nevyhneme.. Endometriozu mas vyloucenou?
Anonym B.
Já právě začala špinit až po vysazení HA, už je to rok a štve mě, že to doktor neřeší, prý se tělo po dlouhodobém užívání očišťuje a že se s tím nedá nic dělat. Celá rodina očekává, kdy už konečně otěhotním… takže nervy mám už dost pochroumaný z neustálého dotazování. Miminko chceme s manželem oba moc, ale copak se to dá s takovými komplikacemi? Někdy začnu špinit už před ovulací a to se to potom blbě plánuje. Sex i přes špinění bych nedala ani omylem, už takhle si sama sobě přijdu dost nečistá a hlavně to má i jiný nevýhody…z neustálého nošení intimek jsem odřená a zapruzená a to fakt není příjemný. O endometrióze u doktora nepadlo slovo ani jednou, a to jsem u něj během roka byla nespočet krát
![]()
@Anonymní píše:
Anonym B.
O endometrioze nic neříkal.Aspon měla sem mimoděložní a nic neříkal.Pry to byla náhoda
.Mám problém otěhotnět a když se ,,zadari" ,tak přijdu akorát o vencovod.Uz to neřeším,další těhotenství,mam i krátkou tu lutealni fazi.Defakto celý cyklus jen spinim.Jen asi 5dni před MS je klid,ale to mě zas bolí bachor
.Spinim po menzes,v době ovulace,po ovulaci .Furt chodím s vložkou a furt je hnědá
.Hnus a to používám Chilly gel antibakteriální,jinak si přijdu tuplem špinavá,s ním mě spodek aspoň nesvedi.Je to peklo,to vám povím.Pritom nemám zánět,vše je v pořádku .Neví co už dělat.Dr s tím nedělá nic.Co se těhotenství týče ,poslal by mě na inseminaci.Ale se špiněním neudělá nic.Se i bojím co se mnou udělá antikoncepce
.
Ahoj zajímalo by mě jaké důvody mohou být když spinim a teď už i trochu krvácím od ovulace-uz je to týden. Snažíme se o dítě, ale zahnizdovani asi netrvá týden. Jinak spinim už pár měsíců, na to mi doktor řekl že mám málo hormonů, brala sem Duphaston. Cytologie byla v pořádku. Ted mam strach z toho krvácení
.Nemá s tím někdo zkušenost. Ja dnes budu volat doktorovi, tak snad mě brzo obedna. Jinak Duphaston neberu už 4mesice, ale špinění sem měla i před braním, ale krvácení mám až teď, sice slabé ale musím furt chodit s vložkou.