Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám doma šestiměsíční dítko, plně kojím (nějak se nám nedaří zavádět příkrmy - zkrátka prsa jsou prsa) a před dvěma měsíci jsem dostala první MS, byla trošinku silnější než před otěhotněním, ale jinak trvala obvyklých 6 dní a skončila. Další MS přišla po 40 dnech (můj obvyklý cyklus byl 29 dní) a byla hodně silná a trvala 10 dní. Což mi přišlo v pohodě, protože přeci jen přišla po dlouhé době. Skončila mi před deseti dny a od té doby se mi už třikrát stalo, že jsem trošinku zakrvácela. Ne nijak moc, ale i tak mě to vyděsilo. Navíc mě pořád bolí břicho, jako před MS, tak nevím, jestli je to normální a mám rozhozené hormony kvůli kojení, nebo je to problém. Na vyšetření na gyndě jsem po porodu byla dvakrát - jednou po šestinedělí a jednou těsně před první MS, to mi dělala cytologii - všechno v pořádku, ale ultrazvuk mi po porodu vůbec nedělala. Měl někdo podobný problém? S manželem jsme se na konci roku chtěli začít snažit o další dítko, tak mám strach, aby to vůbec šlo…
S krvácením mimo cyklus neporadím, jen k té délce, před otěhotněním jsem měla spíše delší cykly 31dní a po porodu i přes plné kojení se obejvila mrcha docela brzy po 6nedělí a je pravidelně po 23dnech
takže změna je život ![]()
Měla jsem taky rozhozený cyklus (postupně se to zkracovalo, až jsem téměř nonstop špinila), takže když jsme se chtěli začít snažit, dr doporučila přestat kojit (15 měsíců, ok), nepomohlo to, takže mi napsala tablety na úpravu cyklu (no zaboha si nevzpomenu jak se jmenujou), mimo jiné mají príma vedlejší účinek - podpoří otěhotnění, takže místo úpravy jsem byla hned těhotná.