Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, měla jsem to stejné, jak popisujete. V lednu jsem byla u svého gynekologa kvůli nepravidelné ms i když beru HA. Ten mi na pravém vaječníku objevil malou cystičku, která má prý vymizet sama. Bylo mi řečeno, že nepravidelnou ms způsobuje právě ona, na další prohlídku, jak se cysta zvětšuje nebo zmenšuje jdu 3.3., a ms mám stále nepravidelnou, takže bych řekla, že je to normální. Bolesti při ms na místě, kde cysta je mám také. ![]()
Nejsem odborník, ale může to být jakákoliv hormonální nerovnováha, nebo treba endometrioza, polypy, problemy s cipkem…
Ahoj, cca pul roku zpatky se mi objevila cysta na pravem vajecniku. Gynekolog mi rekl, ze to neni tak hrozne a ze to samo zmizi.
A vcera vecer jsem zacala mit tmave hnedy vytok ktery trval do dnesniho rana a to se zmenilo ve svetle krvaceni a lehkou bolest toho vyjecniku. Objednana jsem na gyndu az 2.3, ale bolesti mam a bojim se. Tak nevim zda to resit pohotovosti nebo cekat. Jestli mate nekdo zkusenost. Dekuji.
(3 roky zpet jsem mela jsem cystu na levem vajecniku a tak mi museli laparoskopicky pulku odoperovat, od te doby byl klid.)