Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, dnes jsem začala krvácet mimo ms, tu jsem dostala 18.2 a trvala pět dní a dneska mě od rána bolí břicho jak při ms, nikdy se mi tohle nestalo až dnes. Krvácení bylo slabé ale krev byla červená tmavá jako při ms, nyni je to spíše špinění hnědé barvy a břicho stále bolí. Udělala jsem si ovulační test i těhotenský právě teď. Nikdy jsem neměla ovulační test takhle pozitivni, dvě vyrazné čárky a na těhu testu vidím ducha. Snažíme se o miminko rok a nedaří se.
Mate s tímto nějaké zkušenosti? Mohla bych byt těhotná nebo naopak to muže znamenat něco jiného? Děkuji za rady ![]()
Vypadá to, že těhotná jsi. Na tom těhotenským není duch, to je normální čárka.
Těhotná jsi.
Ale takovéhle krvácení v těhotenství není moc normální, může to znamenat cokoliv od počínajícího potratu přes mimoděložní až po normální prosperující těhotenství třeba s hematomem. kontaktovala bych lékaře a nechala si zkontrolovat nárůst hCG, to by mohlo dát nějaké další vodítko.
@ugluk určitě zítra zavolám na gyndu a pokusím se objednat co nejdříve, chtěla bych mít potvrzeno jestli opravdu jsem těhotná a pokud ano ze je vše v pořádku. Tohle jsem nečekala jelikoz jsem týden po menstruaci a ta byla normální a pravidelná.
Držím palce, já v prvním těhotenství krvácela hodně jako při MS pět dnů, brala jsem to jako MS, nevěděla jsem že jsem těhotná. A vše dopadlo dobře! Bylo by fajn, kdyby tě objednali co nejdříve, hlavně řekni při objednávání, jaké máš potíže. Aby tě nevzali až za měsíc. ![]()
Mně se takto projevil hematom pár dní po pozitivním testu. Lehké krvácení, pak špinění, menstruační bolesti. Všechno dobře dopadlo, držím palce ![]()
Tak dnes už nekrvacim ani nešpiním, na gyndu jsem volala řekla mi ať prijedu dnes ale bohužel dělám 12 hodinové směny a zítra mě vzít nemůže, bylo mi řečeno ze kdybych krvacela ať jedu na pohotovost. Ráno digi test vyšel takto
mám radost a zároveň strach a taky bych to měla rada potvrzeno od lékaře ale bůhví kdy mi dá termín a navíc v práci mám teď směny navíc kvůli dovolené a nemá kdo jiný za mě jít.
Tak bohužel nakonec se jednalo o zamlklý potrat nevypuzený s klesajícím hcg, jeli jsme na pohotovost kde mi bylo provedeno vyšetření, na ultrazvuku nic nešlo vidět, dle krve hcg 77,nechali si mě tam přes noc, ze by se mohlo jednat o mimoděložní těhotenství, ráno hcg naměřeno 52
neprosperující s tím že kontrola za týden. Momentálně 4 dny lehce krvácím a špiním, tak snad nebude nutná revize až půjdu na kontrolu. S partnerem jsme zklamání a smutní, snažili jsme se rok a nedařilo se, když se povede tak to dopadne takhle. ![]()