Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Přes rok se snažíme o první dítě a mě bolí jakoby levý vaječník už týdny. Myslela jsem si, že je to cysta, protože na ně dost trpím, ale prý tam teď žádná není. Bolest je to taková tupá a doprovází ji plynatost a nafouklost břicha. Už mě to nebaví, byla jsme i na ultrazvuku celého břicha, tam na nic nepřišli. Jen jak paní doktorka najela přímo na vaječník, tak mě to boleloPCOS nemám a zřejmě mám nízké AMH. Těhotná nejsem, cyklus mám pravidelný, teď mám po menstruaci zrovna, jsem 5DC. Na výtoky netrpím. V pátek jdu do CARu na ultrazvuk, budeme sledovat ovulaci. Myslíte, že moje trápení pořád způsobují cysty? Máte některá prosím zkušenost?
Mohla bys mít endometriózu. Dlouhé roky mě bolel vaječník, na UZ vidět nic nebylo. Až při laparoskopii našli ložisko právě na bolavém vaječníku. Za nějakou dobu na vaječníku vyrostla endometriální cysta, která byla vidět na UZ. Na magnetické rezonanci byla následně vidět další ložiska.
Samozřejmě to může mít i jinou příčinu. Anonym z důvodu zdravotního stavu.
Proměňuje se Ti v rámci cyklu ta bolest?
Řekla bych, že bolest je nezávisle na cyklu
Achjo, v pátek to proberu s primářem v CAR. Jsem z toho na prášky. Doufám, že tobě je lépe a už tě to netrápí ![]()
@katerinka12 Na začátku jsem ani nepozorovala rozdíl v cyklu, ale postupem času se ta bolest stupňovala a během MS byla na postiženém vaječníku opravdu hrozná. Tak snad je to něco jiného. Držím palce, ať Tě to přestane trápit.
Mně pomohla operace, následné těhotenství a dlouhé kojení, kdy jsem neměla cyklus. Před druhým těhotenstvím se potíže začaly vracet, ale po těhotenství je vše zase dobré. Snad to vydrží.
Mela jsem nafoukle bricho a bolesti a byla to nesnasenlivost mlecne bilkoviny nebo laktozy.
Endo by to byt mohla, ale to bys musela mit silnejsi bolesti pri ms, co treba srusty? Nemas za sebou operaci? To nafoukle bricho pry maji taky pri endo.
Nezvazovala jsi laparku? Mas pruchodnost vejcovodu?
Prosim anonym zdr. Stav.
Ahoj všem. Přes rok se snažíme o první dítě a mě bolí jakoby levý vaječník už týdny. Myslela jsem si, že je to cysta, protože na ně dost trpím, ale prý tam teď žádná není. Bolest je to taková tupá a doprovází ji plynatost a nafouklost břicha. Už mě to nebaví, byla jsme i na ultrazvuku celého břicha, tam na nic nepřišli. Jen jak paní doktorka najela přímo na vaječník, tak mě to bolelo
PCOS nemám a zřejmě mám nízké AMH. Těhotná nejsem, cyklus mám pravidelný, teď mám po menstruaci zrovna, jsem 5DC. Na výtoky netrpím. V pátek jdu do CARu na ultrazvuk, budeme sledovat ovulaci. Myslíte, že moje trápení pořád způsobují cysty? Máte některá prosím zkušenost?