Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, jsem letos už po svém druhém potratu.
První v únoru skončil revizí, teď jsem 1.7. začala v 6 tt samovolně krvácet.
Doktor mě viděl už 2× a vždy stejné - „v děloze žádná známka po těhotenství ani zbytky, ale pořád silně krvácíte, tak přijďte za týden znovu.“
Krvácím cca vložku za hodinu, ještě před pár dny to byla tmavá krev, tak jsem si říkala ok, čistím se, ale teď poslední 4 dny je to čerstvá, červená krev bez příměsí a říkám si, že to už je divné. Krvácím už 18 dní a pokud doktor říká, že nejsou v děloze už žádné zbytky ani sliznice, tak co tedy pořád krvácím? Přijde vám to normální, nebo jste to měla některá podobně?
Doktor kontroloval i vaječníky a nenašel nic neobvyklého a samozřejmě mi není vůbec dobře. Je mi na zvracení, bolí mě v podbřišku, to všechno dr. ví, ale na utz prostě nevidí příčinu… 😔 Jinak testy vychází stále slabé +, ale vím, že HCG klesá pomalu..
Ps: měla bych zřejmě dodat, že vyšetření proběhla v nemocnici, moje gyndařka má dovolenou, takže jsem byla na Obilňáku, když jsem začala krvácet
Příspěvek upraven 18.07.22 v 09:00
Domluv si vyšetření v nemocnici. Není normální takhle dlouho krvácet a není normální, aby ti hcg z 6tt nekleslo. Na jednoho lékaře bych se v tomhle případě nespoléhala.
Za me je to taky jednoznacne na vysetreni v nemocnici. Krvacet 18 dni po potratu v 6tt rozhodne normalni neni.
@Tess379 nemocnice, vyšetření krve hcg. Pokud bolí podbřišek, bála bych se i zánětu, takže co nejdříve.
Krvácet takhle dlouho a docela hodně není normální
@Tess379 píše:
Zdravím, jsem letos už po svém druhém potratu.První v únoru skončil revizí, teď jsem 1.7. začala v 6 tt samovolně krvácet.
Doktor mě viděl už 2× a vždy stejné - „v děloze žádná známka po těhotenství ani zbytky, ale pořád silně krvácíte, tak přijďte za týden znovu.“
Krvácím cca vložku za hodinu, ještě před pár dny to byla tmavá krev, tak jsem si říkala ok, čistím se, ale teď poslední 4 dny je to čerstvá, červená krev bez příměsí a říkám si, že to už je divné. Krvácím už 18 dní a pokud doktor říká, že nejsou v děloze už žádné zbytky ani sliznice, tak co tedy pořád krvácím? Přijde vám to normální, nebo jste to měla některá podobně?Doktor kontroloval i vaječníky a nenašel nic neobvyklého a samozřejmě mi není vůbec dobře. Je mi na zvracení, bolí mě v podbřišku, to všechno dr. ví, ale na utz prostě nevidí příčinu… 😔 Jinak testy vychází stále slabé +, ale vím, že HCG klesá pomalu..
Alou do nemocnice, nechapu, ze te tam ten tvuj felcar davmo neposlal
me tam chtel poslat i po dlouhem pitomem spineni bez ms
@Tess379 přesně jak píšou ostatní. Po SP jsem fakt krvacela tak den a další 2-3 spinila. Po revizi taky spineni 3 dny a po porodu krvácení cca týden a rozhodne ne na vlozku za hodinu! Určitě do nemocnice. Doktora bych pak změnila. Tohle není normální přístup
Do nemocnice. Může to být i mimodelozni a to je život ohrožující stav.
Do nemocnice… Protože pokud jsou bolesti krvácení a stále neklesající hcg po potratu v 6tt může jít i o nedetekované. Mimodelozni těhotenství. Mohl ti prasknout vejcovod a krev prosakovat do dutiny břišní atd. Není to sranda. Takže okamžitě do nemocnice. Nechci strašit ale může jít o zdraví i život… Mohla jdi mít klidně dvojí těhotenství. Jedno v děloze jedno mimo. Jako je to vzácné ale stát se to Může… Ten tvůj dr bude pěkný felčar…
![]()
@Janli Jenže já byla v nemocnici - obě ty vyšetření byly v nemocnici. Jsem z Brna a šla jsem na Obilňák, což je přímo nemocnice pro těhotné, protože moje gyndařka má dovolenou. A viděli mě doktoři 2,jelikož je to nemocnice, tak se to tam střídá… Nevím no, je to strašně divné
@Tess379 v nemocnici ti bylo řečeno co? Já byla na pohotovosti na Obilňáku během 3 měsíců 2× a vždy spokojenost..
@np10021 to, co píšu v úvodním příspěvku - v děloze nic nevidíme, nemáte tam ani sliznici, ale pořád silně krvácíte, tak přijďte znovu za týden. Prostě neví, proč krvácím a čekají jestli to přestane samo
Já bych si našla ještě jiného doktora. Třeba na soukromo.. krvácet 18 dní je dost, tvé tělo už musí být osláblé.. bereš alespoň železo? Já když jsem měla SP v dubnu, tak jsem krvácela cca 14 dní, ale poslední dny bylo krvácení slabé. Určitě ne tak, jak popisuješ 1 vložka za hodinu.. tohle se mi nelíbí.. a jestli bolesti a nevolnosti trvají po celou dobu, tak to není normální. Hcg klesá jak moc pomalu?
Zašla bych si s odstupem pár dnů na odběr hcg, abych viděla, jak se chová. A pak zašla do jiné nemocnice. Tohle není normální a není normální, aby tě takhle dlouho nechali bez léčby.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.